Weekly Diary #19 & #20 – HAPPY NEW YEAR – Extra lange plog

Deze weer gewoon een nieuwe Weekly Diary. Vorige week braken de feestdagen mij een beetje op en lag ik voor pampes op de bank. Toch wil ik nog de foto’s in mijn weekoverzichtje delen, dus deze week een extra lange Weekly Diary met heel veel foto’s

Zondag

broertjes

Oudjaarsdag begin bij ons thuis lekker druk. Manlief moet de hele dag (13 uur….) werken en ik moet in de avond een korte dienst draaien. De jongens vermaken zich in de ochtend met hun nieuwe speelgoed dat ze hebben gekregen met kerst, al is het delen van het speelgoed nog wel lastig.

twinning

Natuurlijk moet er een leuk outfitje aangedaan worden voor dit feest. Pas als ik deze foto terug zie, zie ik dat ik hetzelfde aan heb als Owen. Jeej, we’re twinning! hihi

champagne

Mijn schoonouders hebben een paar uurtjes op de kinderen gepast en blijven ook voor de nieuwjaarswisseling. Mijn feestoutfit ruil ik toch maar om voor een lekkere warme trui. Zodra het vuurwerk los barst, gaan we met zijn alle naar buiten. Ik vind het mooi om van een afstand te zien, terwijl ik alleen de fles bubbels laat knallen.

Maandag

saampjes

Het is een kort nachtje geweest en ook de jongens zijn een beetje moe, al zijn ze niet wakker geworden van het vuurwerk. Ik heb het wel geprobeerd, maar het enige wat Morris zei was “ik wil slapen”!

raamtekening

Met een kalkstift op de ramen schrijven. Dat is leuk. Ook de jongens vinden het leuk. De getekende auto’s worden snel uitgeveegd en ook kikker zijn portret blijft niet lang zichtbaar

slapend kindje

Met nog een nieuwjaarsborrel is het toch nog een drukke dag. Als we thuis komen valt deze knul in mijn armen in slaap. Stiekem vind ik het wel fijn. Ik had uren kunnen blijven zitten, maar helaas moest ik weer wat uurtjes werken in de avond (rare werktijden zijn het met de feestdagen).

Dinsdag

kleien

En dan begint het normale leven weer. Manlief is ook weer aan de bak en meneer besluit uit zichzelf te gaan kleien. En ik maar denken dat het geen knutselaar is.

kikker

Als ik de jongens afzet bij mijn ouders vergeet ik kikker uit mijn auto te halen. Het was gelukkig geen groot drama met in slaap komen. Een klein vingerpoppetje van een kikker was ook goed om bij in slaap te vallen. Na mijn werk vergeet ik weer om hem uit de auto te halen en moet ik alsnog op mijn sloffen door de regen naar de auto. #loedermoeder

Woensdag

intratuin

Omdat manlief en ik weer beide vrij zijn gaan we erop uit. We zijn eigenlijk allemaal nog erg moe en verder dan de intratuin komen we niet.

badderen

En omdat we toch moe zijn, gaan we voor de verandering weer patatjes eten bij mijn ouders. Daar doen we de kinderen nog in badje. Toch best makkelijk als opa en oma mee helpen.

Donderdag

papa berichtje sturen

He jammer. Papa is weer aan het werk. Uit zichzelf pakt Morris mijn telefoon en besluit papa een berichtje te sturen. Ik moest even helpen met whatsapp te openen, maar hij heeft hele verhalen getypt.

Vrijdag

zindelijkheidstraining

Ik besluit weer een ochtend zindelijkheidstraining toe te passen. Het potje gaat in de huiskamer en meneer loopt de hele ochtend in zijn blote kont. Uiteindelijk doet hij een grote plas als ik zijn broertje op bed leg en even later, weer als ik even niet beneden ben, heeft hij zelfs een poepje gedaan. Gaat hij nu dan eindelijk zindelijk worden?

Zaterdag

tuinwerkers

Met de nieuwe bolletjes die we bij de interatuin hebben gekocht gaan de mannen de tuin in. Samen planten ze de bolletjes en de rest van de week hoor ik van Morris dat er bloemen in de tuin gaan groeien.

kerstspullen

Wat een pech, de kerstboom gaat weg. Zo jammer vind ik het. Ik stel het het liefst zo lang mogelijk uit. Gelijk zoeken we de kerstspullen uit. Een hele tas gaat naar de kringloop en ook een halve vuilniszak vullen we. Zo krijgen we, ondanks mijn aankopen van dit jaar, weer alles in één doos.

wine time

Ook heb ik de avond weer een korte dienst. Dit betekent dat ik een beetje bijtijds thuis ben en zo kan ik direct aanschuiven bij de borrel. Een vriend is op bezoek en we proeven de sterwijn van De Kleine Hamersma. Jammie!

Zondag

blijdorp

Als ik met de oudste knul even naar buiten wil gaan, vinden we het allebei te koud om een rondje te lopen. Ook het winkelcentrum is nog dicht. Hals over kop besluiten we om naar de dierentuin te gaan (en gister is hij nog met papa geweest)(wow, gister hebben we dan veel gedaan).

blijdorp2

Het Oceanium blijft toch wel favoriet. Het is er lekker warm en droog en na de vissen komen allemaal kikkerachtige dieren (a.k.a. reptielen). Dit is toch echt meneer zijn favoriet.

slapen

En na de dierentuin ben ik helemaal kapot. De hele week ben ik al moe en als er iemand zo lekker bij me komt liggen kan ik mijn ogen niet meer open houden.

Maandag

De maandag is door dezelfde moeheid niet zo’n interessante dag. Ik ruim het huis een beetje op en de jongens spelen lekker.

Dinsdag

winkelen

Vandaag voel ik me weer wat beter en gaan we lekker winkelen. Natuurlijk hebben we allemaal niet goed gelunched en om nog een beetje gezellig de winkels door te komen, koop ik lekkere stroopwafels. Stiekem vooral voor mezelf, want voor de jongens had ik hun brood, die ze niet op wilde eten met de lunch, in een bakjes zitten.

speeltuin

Het voordeel van ons kleine winkelcentrum is de glijbaan. Deze is binnen en ondanks dat er niet veel poespas omheen zit, vinden de jongens het prachtig.

Woensdag

lidl appel

Papa is meestal vrij op woensdag en dan doet hij de weekboodschappen. Helaas heeft hij vandaag onderwijsdag en moet ik met de kindjes naar de winkel. Gelukkig zijn de kinderen goed zoet te houden met een klein appeltje die voor de kindjes klaar liggen in de Lidl.

schoonmaken

En ’s middags is het weer tijd om te poetsen. Deze meneer pakt zelf een stoel en begint aan het fornuis. Top, want daar heb ik altijd zo’n hekel aan.

bank slapen

Na al dat poetsen is meneer toch wel moe geworden. Een speen in z’n mond en een ‘leuk’ filpmje aan en hij is zo weg. Dit is tegenwoordig de enige manier om hem ’s middags een dutje te laten doen. Kleine broer geniet meestal van de ruimte, maar er is soms ook wel te merken dat hij met zijn broer wil spelen.

Donderdag

haren knippen

Ik moet later in de middag werken en mijn ouders komen op de jongens oppassen. Maar niet voor ik mijn vader zijn haar heb geknipt. Ik ben geen kapper en heb er nooit iets voor geleerd. Ik doe het echter al zo lang bij hem, dat ik binnen een paar minuten klaar ben en hij weer helemaal het mannetje is.

Vrijdag

peuterspeelzaal

Na drie weken is het weer tijd voor Morris om naar de peuterspeelzaal te gaan. Ik vind het best spannend, omdat hij zo lang vakantie heeft gehad. Moet hij nu opnieuw wennen? Gelukkig is het geen groot drama. Hij laat een paar traantjes, maar hij is al stil voor we de school verlaten.

leren lopen

En niet alleen grote broer leert nieuwe dingen. Ook deze man zet stappen. Letterlijk! En natuurlijk doet hij het niet als je de camera erbij pakt. Gelukkig waren we er allebei bij toen deze meneer zijn eerste stappen zette.

Zaterdag

zwembad dolfijn

Voor mij is een hele drukke werkweek begonnen. Ik heb wat diensten van een collega over genomen. Ieder normaal mens zou een lekker ontspannende ochtend inplannen, maar wij gaan naar het zwembad met de jongens. En gezellig dat het is, maar wel een beetje eng.

Het waren nogal wat dagen om te vullen. Bedankt als je het allemaal hebt gelezen.

Hoe is jouw nieuwe jaar begonnen?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge