Weekly Diary #2. Zon, regen en ziek zijn

Vorige week kon je mijn eerste weekoverzichtje lezen. Ik vond het zo leuk om te doen, dat ik ermee door wil blijven gaan. Deze week weer lekker in en om het huis keuvelen.

Maandag

Na de barbecue van afgelopen zaterdag heeft mijn jongen helemaal het speeltuintje ontdekt. Nog in zijn pyjama rende hij de tuin uit zodra het hekje open ging. Afgelopen weekend heeft hij hier zo fijn met de buurtkindjes gespeeld, dat hij nu gelijk enthousiast was.

wipkip

’s Middags ben ik op de fiets gesprongen. Ik heb een supersonische electrobike, maar als het computertje het niet doet, heb je geen electro en gaat de bike niet zo snel. Gelukkig kwamen we nog redelijk vooruit en na een bakje koffie te hebben gedronken bij mijn zus kon ik de weg naar huis weer aan.

fiets

Dinsdag

Het zou warm weer worden, dus ik hoopte in de ochtend weg te kunnen. De goede start van de ochtend zorgde ervoor dat we om 10u al onderweg waren naar de natuurspeeltuin. De jongste in de draagzak en de oudste in de kinderwagen. Grote knul vond het heerlijk om met al het zand te spelen en uren op de schommel te liggen. De temperatuur steeg snel, waar ik wat minder blij mee was. Wat was het heet en nergens schaduw te bekennen. De jongste knul viel al snel in slaap en de oudste bleef ongestoord spelen. De terugweg was wat minder voortvarend. Een uurtje wandelen in de brandende zon (en ik had nog steeds mijn lange broek aan). Pff, dat ijsje hadden we thuis wel verdiend.

speeltuin.jpg

De jongens gingen wat later naar bed dan gebruikelijk, dus ik had de hele middag voor mezelf. Ik bak een perentaart met peren uit eigen tuin. Natuurlijk lees ik het recept niet goed en maak ik hem anders dan beschreven wordt. Nu heeft hij een dubbel caramellaagje, maar deze upside down perencake is overheerlijk. Nog wat sleutelen aan dit recept en meerdere perenrecepten vinden, want we hebben ieder jaar weer een flinke hoeveelheid peren. Hoewel dit jaar een slechte oogst is, hadden we vorig jaar 11 kilo peren van ons eigen boompje.

taart

Woensdag

Woensdag is er altijd peutergym. Ik kon op internet niet zo snel vinden of zij meedoen aan de vakantie, maar aangezien de scholen al begonnen zijn waagde ik het erop. Er stond 100% regen op de planning, dus regenjas en paraplu mee en wandelen maar. Helaas was ik een weekje te vroeg voor de gym. Niet getreurd, want de regen zorgde voor flinke plassen en binnen de korste keren was zijn broek helemaal doorweekt en plonste het water in zijn laarzen

02.jpg

Donderdag

Na 10 dagen vrij moet ik vandaag weer werken. Een avonddienst, dus ik heb de hele dag om met de jongens bezig te zijn en het huis op te ruimen. Dat gaat niet heel snel, aangezien er continu een klein jongetje wakker is en beide knullen hun manier hebben om het huishoudelijk werk te vermoeilijken.

01

Voor ik naar mijn werk ga zet ik krullen in mijn haar in de hoop dat het nu het korter is blijft zitten. Normaal zakt het na 20 minuten al uit (niet overdreven), maar dit keer heb ik in de avond alsnog een flinke slag in mijn haar.

krul.jpg

Vrijdag

Na een avonddienst ben ik altijd wat langzaam in de ochtend (ben niet echt een ochtendmens) en ook de jongens zijn hangerig. ’s Middags blijkt dat de oudste flinke koorts heeft, dus dat wordt een hangdagje.

Ook is mijn computertje ziek. Hij heeft waterschade opgelopen en nu werkt de batterij niet meer goed. De foutmelding geeft aan dat ik moet vervangen. Nu is mijn computer uit 2011 en vind ik het zonde om naar de applestore te gaan om hem te vervangen, dus pak ik zelf de schroevendraaier. Doodeng vind ik het, maar nu de batterij vervangen is vind ik mezelf wel erg stoer. Echter blijkt ook de oplader schade te hebben geleden en moet deze vervangen worden. Helaas dus weer een dag zonder computer en de reden dat er vrijdag geen blog online is gekomen.

computer

Zaterdag

Nadat ik ’s ochtends heb gewerkt rij ik naar het huis van mijn ouders. Ik zou de vogel verzorgen, maar omdat het al later is dan gepland en ik eigenlijk nog wat dingetjes wil doen, besluit ik om de vogel mee te nemen. Eigenijk is het mijn vogel, maar omdat mijn studentenflatje niet echt geschikt was voor een vogel, is hij bij mijn ouders gebleven. Beestje heeft het daar prima en aangezien manlief en vogel geen goede band hebben blijft hij bij mijn ouders. Nu zij met vakantie zijn is het minste wat ik kan doen hem mee naar huis te nemen. Slecht plan, want de kooi past niet in zijn geheel in de auto. De vogel in het krat en de kooi gedeeltelijk uit elkaar halen lukt wel, maar de vogel in het krat krijgen was een ander verhaal. In het proces verliest hij een pen uit zijn staart en vliegt het bloed me om de oren en krijst hij het uit. Gelukkig hebben we het goed gemaakt en wilde hij uiteindelijk wel het krat in. Met de bloedvlekken in mijn gezicht ga ik snel naar huis en al onderweg hoor ik hem ontspannen.

Thuis zijn de kinders maar wat nieuwsgierig naar de vogel. Direct duiken de jongens er opaf. Vingertjes door de tralies is bijna onontkoombaar, maar gelukkig zijn ze snel afgeleid door hun eigen speelgoed.

bird

Volgende week begint de weekly blog op zondag. De zondag houden jullie tegoed!

Hoe is jou weekje geweest?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge