Weekly Diary #22 – spelen, bloggen en knuffelen

Weer een nieuwe week voorbij, dus tijd voor een nieuw weekoverzichtje. Ik neem deze week nog een staartje mee van de drukke werkweek van vorige week. Dat is het nadeel van onregelmatig werken, dat je het soms drukker hebt dan gebruikelijk. Gelukkig is dat nu voorbij en konden we halverwege de week weer gezellige dingen doen.Zondag

bloggen met kinderen.jpg

De zondag moet er nog gewoon gewerkt worden, maar voor ik naar mijn werk vertrek wil ik nog even aan mijn blog werken. Al moet ik wel wat auto’s van tafel vegen wil ik rustig kunnen typen.

Maandag

gordijnen wassen

Hoera, een vrije dag. Ik begin de dag gelijk met de grote schoonmaak. De gordijnen moeten gewassen worden (wie neemt er ook witte gordijnen, met kinderen…). Het is een drama om ze eraf te halen en ik laat ze nog even op de grond liggen voor ik ze naar de wasmachine breng. Maar dit vinden de kinderen toch leuk. Ze spelen heerlijk met de grote lappen stof.

net een baby

En dan eindelijk is er tijd om te knuffelen. Deze peuter denkt steeds vaker dat hij een baby is. Zo komt hij vaak als een baby bij me op schoot liggen.

waar bijft papa.jpg

Maar later in de avond wordt het toch weer de ondernemende peuter. Als hij denkt dat papa bijna thuis is, stapt hij de deur uit, doet het hekje open en in mijn ooghoek zie ik hem de tuin uit vertrekken.

Dinsdag

spider vaccuum

En dan moet er weer gewerkt worden. Nog even opruimen voordat de oppas hierheen komt. Snel de stofzuiger zijn werk laten doen, maar helaas wordt zijn werk al snel stilgelegd als meneer nieuwsgierig is naar het gezoem. Op een gegeven moment zit hij er zelfs bovenop. Een heel grappig gezicht was het wel, om je knulletje langzaam rondjes te zien maken.

Woensdag

tuin tips

Manlief is weer vrij. Ik kan gelukkig een beetje uitslapen, na mijn avonddienst. De rest van de ochtend doen we niet veel. We bedenken wat plannen voor onze nieuwe, grote tuin. Iemand nog leuke idee├źn die niet te missen zijn in een tuin voor kinderen?

uitgeteld

En natuurlijk heb ik de avond weer moeten werken. Het was mijn 9e dienst in 12 dagen (ik werk 50%). Ik ben extreem moe. Normaal blijf ik nog even op de bank hangen, omdat ik nog te wakker ben door mijn werk. Nu kan ik echter mijn ogen niet open houden en vertrek ik na 5 minuten al naar mijn bedje.

Donderdag

bij opa

Hoewel ik veel heb gewerkt, hebben we weinig oppas nodig gehad van opa en oma. Zo weinig zelfs dat de oudste zijn opa en oma ging missen. Dan maar een keertje langs voor de koffie. Ze vonden het heerlijk en ze hebben weer enorme lol gehad met opa.

Vrijdag

peuterspeelzaal

En op de vrijdag gaan we natuurlijk weer naar de peuterspeelzaal. Hij liep vrolijk door, maar bij aankomst zag hij niet zijn bekende juf. Dit was even schrikken en hij verstopte zich achter zijn kleine broer. Gelukkig zag hij niet veel later toch zijn bekende juf en ging hij vrolijk spelen.

mama is een blogger

Thuis probeer ik weer wat werk op mijn computer te verrichten. Het blijft een lastig iets als de kinderen wakker zijn. Gelukkig nog een uur door kunnen werken toen deze meneer op zijn bedje lag.

met tante mee

Op vrijdag is mijn zus altijd vrij, dus je ziet haar veel op de vrijdag langs komen. Ze heeft lekker meegelunched. Toen ze haar meiden op ging halen wilde Morris eigenlijk wel mee. De hele middag is hij weggeweest en zo heeft Owen eigenlijk een hele dag alleen gehad. Ook weleens lekker.

Zaterdag

onderewg

Eindelijk hebben Manlief en ik weer eens samen weekend (ook zo’n 7 weken geleden). We gaan lekker op pad en de familie langs.

loopfiets

Papa wilt ’s avonds nog even met iemand naar buiten. Hij gaat lekker met Owen aan de wandel. Dit vind grote broer natuurlijk niet zo leuk en daarom gaan ik en Morris papa zoeken. Hij stapt op zijn fietsje (die nodig eens hoger gezet moet worden) en we roepen heel de weg om papa (papatje, zoals Morris zei).

Wat doe jij het liefst in de weekenden met je gezin?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge