Weekly Diary #23 – Mama wil naar buiten

Het is nog behoorlijk koud, maar ik begin het binnen zitten een beetje zat te worden. Ik ben een echte huismus en gebruik met liefde elke smoes om binnen te blijven. Toch is het huis met de knullen soms te klein en moet ik erop uit. Het begint langzaam een gewoonte te worden en zo kreeg ik deze week zelf de kriebels om naar buiten te gaan en lekker te bewegen. Hoe dit ging? Lees snel verder.

Zondag

op het strand spelen

Het is lang geleden dat manlief en ik een weekendje samen vrij zijn geweest. We besluiten om lekker naar het strand te gaan. Mijn ouders wonen vlak bij het strand en daar leggen we de dreumes neer voor zijn middagdutje. Met de grote knul en opa gaan we naar het strand. Het is een beetje koud, maar het was erg gezellig.

strand

Meneer kon het weer niet laten om de zee in te gaan. Schoenen nat en ook zijn broek is nat. Hij viel heel onverwachts (not) op zijn bibs. Hij heeft het zo koud dat ik hem moet tillen. De wind blaast dan ook nog eens zand in zijn gezicht. Dan maar helemaal in mama duiken. Dat vindt deze mama niet erg hoor!

Maandag

trotse papa

De maandag was een rustig dagje. We hebben niet veel gedaan. Lekker ontspannen en uitgerust van een druk weekend. ’s Avonds waren de jongens erg blij dat papa weer thuis was en papa natuurlijk ook.

Dinsdag

hij wil spelen

We besluiten dinsdag met het hele gezin boodschappen te doen. Niet omdat het makkelijk is, maar omdat het gezellig is. Toch denkt Morris er anders over. Hij is zo lekker aan het spelen, dat we moeite hebben om hem over te halen.

thuis werken met kinderen

Manlief heeft dan wel vrij vandaag, maar moet toch nog wat administratie uitwerken. Ook ik besluit nog achter mijn computer te kruipen. Als niet veel later de kleine knul uit zijn bedje rolt, snap ik weer waarom het zo moeilijk is om thuis te werken met kinderen.

Woensdag

samen in de fietskar

Laat ik weer eens actief zijn, dacht ik vandaag. De kinderen na een half uur eindelijk in de fietskar gekregen en gaan wandelen. Na 5 minuten word ik al gebeld, dat mijn ouders voor de deur staan. Ze komen even een bakje koffie drinken. We draaien om, want dat vinden de jongens natuurlijk helemaal geweldig.

hij slaapt

De middag wordt er niet meer veel gedaan. Deze knul heeft de strijd tegen de slaap verloren en ligt lekker te slapen op de bank. Wel met als gevolg dat hij in de avond een uur of twee langer doorgaat. Ach, het is deze middag heerlijk rustig in huis.

Donderdag

zonder korstjes

Wij eten altijd brood bij het ontbijt, maar korstjes blijven lastig. Ook voor de oudste besluit ik ze er maar weer eens af te halen. Helaas laat hij alsnog het “korstje” liggen. Dit was dus totaal geen succes.

wandelen met de fietskar

Yes, beide kinderen zijn wakker, ik krijg ze binnen enkele minuten in de fietskar en opeens klaart het op. Wat is het toch heerlijk om een stuk te wandel. Het blijft niet alleen droog, maar ook de zon breekt door. Ik krijg gelijk enorm veel zin in de zomer.

Vrijdag

winkelen

Als ik de oudste in tranen heb achtergelaten bij de peuterspeelzaal schiet ik snel door naar de winkels. Ik heb nog wat dingen nodig en een beetje shoppen is ook wel fijn. Als ik na een uur nog niet gebeld ben door de juf vetrouw ik erop dat knul stil is. Nu kan ik ontspannen winkelen. Als ook Owen in slaap valt, kan ik helemaal uitgebreid winkelen. Ik shop me blut aan kleding. Wat ik allemaal heb gekocht kan je in mijn shoplog lezen.

bank poetsen

Met moeite krijg ik deze knul mee van de peuterspeelzaal. Huilen als ik hem achterlaat en huilen als ik hem meeneem naar huis. ‘Op school blijven’ zei hij nog. Ik snap er geen snars meer van.
Onze middag vullen we heel nuttig in. Als kleine broer op bed ligt, poetsen wij de bank. Morris vindt het heerlijk om met water te spelen en dit is dus een top activiteit. Erna gooien we wat handdoeken op de bank en springen we de bank droog.

Zaterdag

buitens spelen.jpg

Onze tuin moet een flinke metamorfose krijgen en voor wat inspiratie gaan we de tuin in. Hoewel het koud en nat is, vermaken de jongens zich prima. Hoe natter, hoe beter zelf.

carnaval

Om 3 uur moet ik beginnen met werken. Als ik aan kom rijden zie ik een groot feest. Oja, helemaal vergeten dat we vandaag carnaval vieren. Ik ben er niet zo wild van en dus ben ik er ook niet getreurd om dat ik niet ben verkleed. Toch bemachtig ik nog een tiara en een mooie roze boa. Jeej, nu voel ik me echt een prinses en zo wordt het toch nog een leuk feestje.

Heb jij deze week nog iets te vieren gehad?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge