Weekly Diary #25 – De eerste keer in de tandartstoel

Voor je het weet is de week weer voorbij en ben ik weer alle foto’s aan het opsparen voor mijn Weekly Diary. Ik vind het altijd heerlijk om in mijn filmrol de foto’s terug te kijken. Ik had het deze week druk met werken, maar gelukkig ook vele gezellige momenten met het gezin gehad. En we hadden een primeur. De eerste keer tandarts!

Zondag

met auto spelen

De zondag begint rustig. Manlief en ik hebben zelfs tijd om ’s middags lekker lang te lunchen. Na de lunch blijven we nog lekker aan tafel zitten en hebben we de grootste lol met dit autootje. We zijn ook net grote kinderen, hihi.

gender neutral

Morris vraagt al een paar dagen of we naar zijn oom gaan, dus dan maar deze middag. Mijn zus en haar vriend hebben twee meiden dus veel meidenspeelgoed. Geen probleem voor deze knul blijkbaar. Hoewel hij vroeger altijd de autootjes of iets met wielen uit de berg met poppen wist te vissen, gaat hij nu keurig strijken.

Maandag

slapen in de auto

Het was een lange dag. Ik heb de ochtend moeten werken. Dat is lang geleden dat ik dat heb gedaan. Ik heb met de jongens bij mijn ouders geslapen. Dit scheelt een hoop heen en weer gezeul in de ochtend. ’s Middags ben ik gelukkig al om 2 uur klaar en haal ik de mannen op. Voor hun was het echter ook een lange dag. Deze meneer is helemaal aan zijn eind en als ik hem de auto uit haal stopt hij niet meer met huilen. De zielepiet.

Dinsdag

alles weer gevouwen

Hoe doen mensen het die een 9 tot  5 baan hebben. Wanneer doen zij hun huishouden. Ik gebruik er vaak de ochtend voor en dus ook deze ochtend. Vanavond werken, maar nu even snel de berg was wegvouwen, terwijl ik wat vlogjes op mijn telefoon kijk. Ik kan zo goed multitaksen.

broertje z'n bed.jpg

Als het wat later in de middag wordt hoor ik gehum van boven komen. De oudste knul is in het bedje van zijn kleine broer geklommen en bijna in slaap gevallen. Omdat we nog geen half uur later naar de oppas moeten, maak ik hem toch maar snel wakker.

Woensdag

naar de tandarts

Deze woensdag gaan we met de knullen naar de tandarts. Voor beide mannen de eerste keer dat ze in de stoel zullen zitten. De jongste doet het voor. Die is zich nog van geen kwaad bewust. Morris kruipt bij mij op schoot en na een paar minuten lukt het eindelijk door de tandarts om in zijn mond te kijken.

De rest van de week wordt nog veel tandarts gespeeld. Met een bellenblaas wordt er bij papa en mama in de mond gekeken en de tanden geteld. Erna mogen we zelfs een cadeautje uitzoeken.

valentijn koken

Valentijn! Manlief verrast me met een lekker maaltje. De kinderen krijgen lekkere pannenkoeken (en op het moment kan ik er daar ook wel 10 van op) en als de kinderen op bed liggen gaan wij gezellig rustig aan tafel zitten.

Wat ik voor manlief had gepland kun je in de blog van woensdag lezen.

Donderdag

in bad

Vandaag ben ik eindelijk weer de hele dag thuis. We hebben niets op de planning, dus we beginnen rustig. Morris geeft zelf aan dat hij in bad wil en niet veel later komt Owen er ook bij. Het zijn ook zulke lekkere waterratten.

spelen met de poes

’s Middags wil ik nog even naar de winkel. De koekjes zijn op! Als we naar buiten gaan staat deze kat ons op te wachten. Hij weet niet hoe snel hij naar binnen moet. De kat is heel lief, maar omdat manlief en ik allergisch zijn, trek ik snel de deur achter me dicht als hij weer buiten is.

natte speeltuin

Oeps, ik had de sleuter nog niet op zak. Daar sta ik opeens. Zonder sleutel, zonder kinderwagen, met twee kinderen. Gelukkig komt mijn moeder me al snel helpen. Het speeltuintje in de buurt is goed vermaak voor de kinderen. Jammer dat deze een beetje nat was. De jongens waren na een paar minuten al drijfnat.

Vrijdag

met de fiets naar school

Het is weer tijd voor de peuterspeelzaal. Meneer gaat dit keer op de fiets, om de overgang naar school wat leuker te maken. Het werkt, maar omdat ik de fiets op het schoolplein laat staan besluit ik dat dit toch niet zo’n goed plan was (of ik moet een slotje meenemen).

zolder hoekje

Als het rustig is in huis, ga ik eindelijk eens de zolder flink opruimen. Deze ixxi hing eerst in de woonkamer, maar daar hangt nu wat anders. “Leg hem maar op zolder” had ik gezegd, maar daar was hij alweer een paar weken stof aan het vangen. Nu maakt hij het hoekje helemaal af. Het bankje is overigens de oude co-sleeper van de jongens.

lidl vega ready meal

Manlief heeft avonddienst en ik wil makkelijk koken. Deze ready meals vond ik bij de lidl. Ik kon alleen niet zo goed kiezen, dus ik kocht ze maar allemaal. Vanavond hebben we de ‘bulgur & vegetable stir fry’ gegeten. Nou we? Eigenlijk heb ik alleen gegeten en de jongens ernaar gekeken. Pff, wat zijn het toch makkelijke eters.

wijntje voor mama

En omdat manlief van huis is, maak ik het in mijn eentje gezellig. Een lekker glas wijn en ik duik achter mijn computer. Me nog even kwaad maken op wordpress.org en mijn nieuwe site kan de lucht in. Helaas verloopt het nog niet zo soepel als dat ik hoopte. Ik ben echt een computerleek.

Zaterdag

Hema shoppen

Zaterdagochtend moet mama weer werken. Met een cliënt fiets ik naar het dorp. Snel duiken we even de Hema in en koop ik wat broekjes voor Morris. Natuurlijk de denimjog die ik al eerder voor de dreumes kocht en wat kleding uit de grote jongens collectie. Hij wordt echt groot, waardoor ik verder kan winkelen dan alleen de babyafdeling. Ik zie een uitgebreide shopsessie in de nabije toekomst voor deze meneer.

grote jongens speelgoed

Manlief is met de kinders naar zijn ouders en ik ga na mijn werk ook die kant op.  Ze spelen zich helemaal suf met het oude speelgoed. We blijven gezellig chinezen en ’s avonds nemen we twee oververmoeide jongens mee naar huis.

Hoe ging het eerte bezoekje aan de tandarts voor jouw kind?

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge