Weekly Diary #27 – Winter Wonderland

Wat een fantastisch weer was het afgelopen week. De kou was misschien iets te, maar de mooie ijsvlaktes en de sneeuw waren adembenemend. Veel mensen en kinderen waren vrij in verband met de schoolvakantie, maar ik moest deze week helaas veel werken. Gelukkig was er nog wel tijd over om te genieten van het winterweer.

Zondag

lego

Ik ben de hele dag alleen met de jongens (manlief moet van 8 tot 23 werken). Het begint al gelijk goed met een jongensochtend. Als kleine broer op bed ligt gaan we samen deze lego-vrachtwagen van Shell in elkaar zetten. Hij vindt het allemaal prachtig, maar het is nog wel een beetje lastig… Voor mij overigens ook.

zolderkamer

Als Morris na de lego naar boven gaat en enige tijd op zolder is, ga ik toch maar eens kijken. Wat spookt meneer uit? Hij heeft het tafeltje en de stoelen voor de tv gezet en de dvd van Kikker ligt klaar. Eigenlijk wilt hij dat ik ernaast kom zitten, maar aangezien zijn broertje net wakker is, kan ik niet op zolder blijven. Hij krijgt een lekkere boterham en mag daar zijn lunch opeten.

Als je trouwens mocht denken ‘wat leuk dat hij een pyjamadagje heeft’. Nee, dat zijn zijn gewone broek en gewone trui! Wijze woorden van mijn peuter…..

sesamstraat kijken

Soms zijn de dagen dat manlief me niet rond het avoneten komt helpen pittig, maar de jongens zijn zo zoet in de avond. Morris blijft wat langer op, omdat hij ’s middags heeft geslapen, maar als het voor hem tijd is loopt hij zo naar boven.

Maandag

IMG_2388

Vanmorgen komt heel spontaan een vriendin op bezoek. Ze heeft twee kinderen. Een lieve meid, die lekker aan het kleuren geslagen is en een zoontje, die iets ouder is dan Morris. Het speelgoed van een ander is altijd zo leuk! Morris speelt wat vriendje heeft meegenomen en vriendje haalt onze verzameling uit de kast. Zo grappig dat bijna alle kinderen de bank zo goed benutten.

dutje

Goh, wat is het toch vermoeiend om de hele dag aan het spelen te zijn. Als vriendje weg is valt hij bijna direct in slaap op de bank.

Dinsdag

honingdrop

Voor de grap (NOT) sta ik op met een kriebelkeel en een schore stem. Pff, dit gaat een vermoeiende dag worden. En dan moet ik vanavond ook nog werken.

stofzuigen

Gelukkig heb ik hulp in het huishouden. De stofzuiger is altijd goed vermaak voor de kinderen en mijn huis wordt nog schoon ook.

Woensdag

handscanner

Pas later op deze woensdagmiddag komen we een beetje op gang. De jongens zijn al moe, maar toch moeten er nog boodschappen gehaald worden. Met z’n alle dus naar de Appie. De handscanner heb ik vorige week ondekt en deze knul vindt het ook fantastisch. Hij was helemaal vergeten dat hij moe was.

broertjes

En als de krat van de boodschappen blijft staan is het natuurlijk vechten wie erin mag. Het lijkt zo’n lief en vredig plaatje. Dat was meer een gelukstreffer, dan een afspiegeling van de werkelijkheid.

Donderdag

slapen

Druk met de kinderen, nog steeds niet helemaal fit en ook nog werken. Heel boeiend was deze dag niet. Als ik ’s avonds de jongens nog een kus geef, wordt Morris wakker. Hij huilt hard, hij wil een nieuwe pyjamajas aan en of ik nog even naast hem kom liggen. Ik probeer zijn licht tot 3 keer uit te doen, maar na zijn tranendal laat ik toch zijn licht aan. Om 2 uur wordt het pas stil in huis. Pfff, dat wordt morgen leuk wakker worden.

Vrijdag

op natuurijs

Gelukkig hebben we een leuke activiteit in de ochtend. Het ijs in het kanaal bij mijn zus voor de deur is dik genoeg om op te schaatsen. Zelfs de bootjes zijn stijf ingevroren. Morris gaat eerst op de ijzertjes, maar toch wilt hij liever op zijn schoenen. Zijn kleine broertje vindt het ook fantastisch.

ik op schaatsen

Ook ik sta na jaren weer eens op de schaatsen. Met mijn kleine voetjes (maat 37) kan ik de schaatsen (verstelbaar in maat) van mijn nichtjes aan. Met de twee knullen kom ik natuurlijk niet snel vooruit, maar het is wel weer super leuk om te doen.

Zaterdag

sneeuwpret1

De ene dag sta je op het ijs en de andere dag zit je met je knieën in de sneeuw. Ook dit weer is voor de jongens helemaal geweldig.

sneeuwpret2

De sneeuw blijft iets bijzonders. Ook ik kan er nog enorm van genieten. Morris ligt continue te rollebollen in de sneeuw. Hij vindt het geweldig.

wasje

Maar na alle sneeuwpret moet er weer gewerkt worden. En niet alleen voor de baas, maar ook nog de was. Doordat ik niet zo fit was, is de was behoorlijk opgestapeld. Zucht, maar het geeft me wel de tijd om wat vlogjes te kijken van andere mensen 😀

Heb jij ook zo genoten van het winterse weer?

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge