Weekly Diary #29 – De vakantie is begonnen

Jeej, vakantie! Nu ook manlief de week vrij heeft kan de vakantie echt beginnen. Niet dat we het rustig aan kunnen doen, want er staan allemaal leuke dingen op de planning en de agenda puilt uit. Ik weet bij voorbaat al dat het een leuke week gaat worden. Lees je mee?

Zondag

Het begin van de vakantie is nu echt aangebroken. Manlief heeft deze week ook vrij en dus worden er verschillende familiebezoekjes ingepland. Met een vers bosje bloemen en iedereen in zijn zondagse kleren gaan we lekker op stap.

De kinderen zijn nog niet zo goed in zich volgens de regels gedragen bij de visite en dus wordt het huis overhoop gehaald. Gelukkig zijn ze wel wat gewend en is het een dolle boel. De piano is natuurlijk ook erg interessant en het ziet er best professioneel uit hoe Owen aan het spelen is.

Ook is er bij de visite een gashaart. De jongens kijken de laatste tijd Brandweerman Sam aan de lopende band en dus is vuur erg interessant. Wel is het een beetje spannend voor mij. Het wordt tenslotte erg heet, maar vooral Morris blijft netjes op gepaste afstand.

Maandag

Vandaag is het zover. Ik begin eindelijk aan ‘de pil’. In het artikel dat deze maandag online komt vertel ik er iets meer over.

’s Middag bakken we overheerlijke koekjes. De koekjes worden wat zoeter dan gepland, omdat Morris mag helpen met afwegen. Dit maakte de koekjes wel extra lekker.

Dinsdag

Dag 1 na het zetten van de Implanon. Mijn arm doet pijn en ik verbaas me hoeveel dingen ik doe met links. Echt heel onhandig als je steeds kindjes moet tillen en met ze aan het spelen bent.

Gelukkig vermaken de kinderen zich prima zelf. Zo is Owen gezellig bezig met een stekker bij het stopcontact. En ik maar denken dat de stopcontacten veilig zijn als ze zo hoog zitten. Tja, mijn knullen klimmen nu eenmaal graag en Owen heeft er zelfs een handje van om een opstapje erbij te schuiven als hij ergens niet bij kan. Eigenlijk is dus niets veilig in dit huis.

Woensdag

We beginnen de dag rustig. Manlief kwam gister ziek thuis, maar voelt zich vandaag gelukkig iets beter. Gelukkig, want vanavond gaan we op stap. Als we wat boodschapjes met het hele gezin willen halen blijkt echter dat de jongens ook ziek zijn. Morris moet onderweg spugen en ook Owen haalt iets omhoog. Ik ga maar in mijn eentje, maar kom met veel meer thuis dan dat er op het lijstje stond.

Voor mijn zieke knul haalde ik bij de Lidl dit leuke speelgoed maaltijdsetje. Allemaal dingen om een broodje mee te beleggen. Hij is er de rest van de dag heerlijk mee bezig.

Gelukkig knappen de jongens ook snel op na het incident van vanmorgen en kan het avondje van manlief en mij nog gewoon doorgaan. De jongens gaan bij opa en oma slapen. Ik ben er helemaal niet dol op als de jongens uit logeren gaan. Echter als ik Owen met zijn rugzakje op pad zie gaan smelt ik toch wel een beetje.

En dan eindelijk is het zover. Het concert waar ik maanden naar uit heb gekregen. Fever Ray in Paradiso. Het was een geweldig concert en heerlijk om weer eens met mijn man op pad te zijn.

Donderdag

En omdat we de nacht zonder kinderen hebben doorgebracht kunnen we uitgebreid ontbijten. Het voelt wat vreemd, maar het is alsof we weer tijd hebben om te kletsen. Eigenlijk moeten we dit vaker doen.

En als je je afvraagd of we nu lekker hebben doorgeslapen en hebben uitgeslapen. Natuurlijk niet. Ik ben 4 keer in de nacht wakker geworden en we stonden natuurlijk op de gebruikelijke tijd op. Tja, het is een gewoonte geworden.

Ooh wat ben ik blij als we de knullen weer zien. De jongens zijn ook door het dolle heen en volgens mij konden de buren meegenieten. Opa moest de ochtend werken en dus blijven we wat langer, dat hij ook nog van de jongens kan genieten. We blijven nog gezellig chinezen. Jammie

Deze week is mijn Weekly Diary iets korter, omdat we het weekendje op vakantie gaan. Vaak is het internet op vakantie niet snel genoeg om uitgebreid te kunnen bloggen en is het vaak wat lastiger om een momentje te vinden om achter mijn computer te duiken. Daarnaast wil ik lekker genieten van mijn gezin. Natuurlijk zullen jullie het verhaal van de vakantie volgende week kunnen lezen.

-x- Rachel

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge