Weekly Diary #30 – Minivakantie

Zoals beloofd laat ik je nog het één en ander zien van onze minivakantie van vorig weekend. Een weekendje Ardennen. Het was koud, het was kort, maar wel heel gezellig. Ons huisje, dat wij via ardennes-etape.nl hadden gevonden was geweldig. Knus maar toch ruim genoeg, Het was mooi verzorgd en we hebben optimaal van deze minivakantie kunnen genieten.

Vrijdag – Minivakantie

Eindelijk is het zover. We gaan er weer een weekendje tussenuit. Morris gaat ’s ochends nog naar de peuterspeelzaal. Zo hebben wij nog even de tijd om in te pakken. Het weer ziet er niet veelbelovend uit, maar aangezien we een groot deel van de dag in de auto zitten, maken we ons daar niet teveel zorgen over.

Na een paar uur rijden komen we aan bij het huisje. Het is een mooi huisje, maar de kinderen en ik duiken eerst de tuin in. We moeten de benen strekken! Het huisje heeft een grote tuin en ook nog een klein speeltoestel. Drie keer raden waar de jongens direct naartoe rende.

Het is een heerlijk knus huisje. Het huis wordt verwarmd door een vuurhaard. Beetje eng vind ik dat wel.

Gelukkig gaan beide jongens er heel goed mee om. Ze raken geen enkele keer de kachel aan en vinden het vuur prachtig.

In het huisje staat een lekker belgisch biertje op ons te wachten. Heerlijk zeg! Als de kinderen eindelijk in hun bedje liggen trekken wij deze flesjes open.

Zaterdag

Het vakantiehuisje staat vol met allerlei mooie handgemaakte houten spulletjes. Heel leuk om mee te spelen, maar niet heel kids-proof. Voor de kinderen halen we mooi plastic speelgoed om ze af te leiden van alle andere dingentjes in het huisje. Een grote vuilniswagen voor Morris en klein speelgoed voor Owen. Ze zijn er helemaal dol op.

Na het winkelen is het weer slaaptijd voor Owen. Morris wil graag in de tuin spelen. Koud dat het is! Ik sta een beetje te bevriezen. Maarten rent snel naar de winkels voor wat Senseo-pads (ze hadden geen gewoon koffiezetaparaat. Grrr). Met een bakje koffie om warm en wakker te worden spelen we nog een tijdje door in de tuin.

Zo’n enorme tuin zouden we altijd wel willen hebben. Wat heeft deze knul vaak de berg op- en afgerend. Niets mis met zijn conditie zo te merken.

Als Owen wakker is kijkt hij hoe zijn broer buiten speelt. Het is veel te koud voor hem om na zijn warme bedje naar buiten te gaan, maar zo vanachter het raam is het ook erg leuk.

Na het buiten spelen is het toch wel koud, dus snel een warme douche en met je voetjes voor de kachel. Wat een luxe.

Zondag

De volgende dag starten we rustig op. Of nou, wij hebben het druk met de jongens in toom te houden. Het huisje is niet helemaal kids-proof en Owen zit ook nog eens in een erg drukke fase. Hij klimt overal op en wil alles uitproberen. De trap bezemen is natuurlijk fantastisch. “Maar” twee keer is hij het weekend van de trap gevallen. Niet hard, maar toch schrikken. Thuis gaat het prima, maar zo’n gladde trap is toch even wat anders.

Even later gaan we met de kinderen naar een bos om te wandelen. We hebben de grootste moeite om een leuk wandelbos te vinden, maar het is ook veel te koud om een stuk te wandelen. Een klein rondje tussen deze bomen was uiteindelijk voldoende.

Morris vond dat het zonnetje scheen. Hij heeft de hele dag hele dag zijn zonnebril op gehad.

Na de wandeling moeten we weer opwarmen. Het liefst doen de jongens dat natuurlijk op schoot bij papa…. Tegelijk. Hihi.

Als de kids op bed liggen nemen manlief en ik een lekker maskertje. Manlief doet dat eigenlijk nooit, maar aangezien ik 2 van die maskers bij me had, heb ik hem dit keer overgehaald. Deze peel-off mask was best leuk, maar wat doet dat pijn om eraf te halen.

Voor we naar bed kunnen moeten we de oudste knul nog van ons bed halen. Hij slaapt niet zo goed in een veemde omgeving en het grote bed slaapt dan toch wat lekkerder. Ook deelt hij een kamer met zijn broertje en zo houdt hij zijn broertje niet wakker. Het terugleggen ging altijd goed. Helaas ging het deze vakantie is minder makkelijk.

Maandag – Weer naar huis

En dan is de vakantie weer voorbij. We moeten al vroeg de sleutel inleveren en dus besluiten we maar direct naar huis te gaan. Onderweg lunchen we bij het restaurant met de grote goude bogen. Een kleine vakantietraditie hihi.

Na een paar uur in de auto heb ik energie teveel. Na een half jaar probeer ik weer eens te sporten, maar dat gaat niet altijd even makkelijk met kinderen. Morris zit me bij elke oefening in de weg.

Dinsdag

De volgende dag is Morris het sporten niet vergeten. Als ik meedoe wijst hij mij erop dat ik wel richting de camera moet kijken. Haha, mama pakt er toch vaak de camera bij. #momblogger

’s Middags gaan we even langs de winkels. Ik wil het huis wat opleuken en wat spullen voor de jongens hun kamer halen. Helaas zijn de jongens niet echt in een winkel-mood. Alleen het essentiële halen dan maar.

Woensdag

Een tijdje geleden heb ik stoepkrijt gekocht. Nog nooit heeft Morris hiermee gespeeld, maar toch snapt hij het al. Steeds weer vraagt hij erom en vandaag is het eindelijk warm genoeg om in de tuin te spelen.

Owen heeft het veel meer naar zijn zin tussen de plantjes. Deze broek had hij net een uurtje aan…. zucht. Wel heeft hij lekker gespeeld en daar gaat het toch om.

Donderdag

Hoelang is dit geleden dat ik ben wezen winkelen met een vriendin. Maar deze gelegenheid is dan wel erg bijzonder. Ik mag met haar mee als ze voor de eerste pasbeurt gaat van haar trouwjurk. Ik voel me vereerd. En wat zag ze er mooi uit!

We plakken er nog een kleine date aan. Een snel bakje koffie en een lekker taartje. Jammie!

Maar dan is het weer tijd om naar huis te gaan. Onderweg bel ik nog met het thuisfront en Morris wil mij van alles laten zien. Dan maar videophone, terwijl ik in de tram zit.

Vrijdag

Voor Morris is het weer tijd om naar school (psz) te gaan. Mijn kind is geen knutselaar en dat blijkt weer uit deze knutselwerkjes. Een klein streepje op de kleurplaat en een groot stuk wat op het schaap en hij was klaar. Kon hij erna gelijk weer verder spelen.

En ik mag weer naar de kopper. Mijn haren hebben weer een verfbeurt nodig. Dit keer doe ik het wat subtieler. Ik probeer mijn haren een beetje te sparen en na jaren het flink te blonderen zet ik nu alleen highlights in mijn uitgroei. Wie weet ga ik langzaam terug naar mijn eigen kleur.

En als ik thuis kom, wordt ik direct meegesleurd naar de dierentuin. Ons abbonement is verlengd, dus zomaar even een uurtje naar Blijdorp kan dus makkelijk.

Zaterdag

Helaas zit vandaag mijn vakantie er officieel op. In de ochtend werk ik nog wat in de tuin, maar vanmiddag moet ik weer werken. Ik moet toegeven dat ik er niet zo’n zin in had, maar toch was het best gezellig met de jongens.

Wat heb ik genoten van de afgelopen weken. Ik heb lekker aan mijn eigen dingen kunnen werken en iets gestructureerder leven scheelt enorm in mijn energiepotje. De kinderen zullen flink moeten wennen aan het feit dat papa en mama weer aan de bak moeten, maar de afgelopen weken was genieten.

Hoevaak ga jij er een weekendje tussenuit?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge