Weekly Diary #31 – Alweer naar de dierentuin

Wat een heerlijk weertje was het de afgelopen dagen. De zon is nog niet echt door en de druppels vallen ook nog weleens, maar de lente is echt in aantocht. Wij hebben een heerlijk weekje gehad afgelopen week en zijn lekker veel naar buiten geweest. De jongens kunnen elke dag niet wachten om naar buiten te gaan. Lees je mee wat we deze week weer allemaal hebben gedaan?

Zondag

Deze zondag doen we lekker niets. We spelen met z’n alle in de tuin. Ik moet helaas vanavond werken, maar nog wel lekker van het weer en de jongens kunnen genieten.

Maandag

Oeps. Ik en mijn zus zijn flink de fout in gegaan. We zijn gister de trouwdag van mijn ouders vergeten en gaan we dus maar vandaag op visite. We hadden gelukkig wel al een cadeau. Binnenkort met de hele familie een weekendje weg.

Bij opa en oma is er altijd extra veel speelgoed. Dit ikea setje ligt al een tijdje in de kast, maar toch werd het weer eens uit de kast getrokken.

Na al dat spelen bij opa en oma zijn de jongens kapot. Ze hangen lekker op de bank met een flimpje erbij als ik aan het koken ben.

Dinsdag

Door het verzetten van de klok slapen mijn kinderen lang uit. Owen werd rond 8u wakker en Morris wilde nog blijven slapen. Het was wel lekker rustig aan de ontbijttafel met 1 kindje.

Om iets voor 10 uur besluit ik Morris wakker te maken. Hij maakt het wel erg laat. Blijkbaar is het een kind van mij en vind hij het soms heerlijk om uit te slapen.

Woensdag

Vandaag weer een rondje dierentuin. Dit keer gaan mijn schoonouders mee. Heerlijk als opa en oma ook op de kinderen kunnen letten.

En dan opeens heeft meneer een vlinder in zijn handen. Deze leeft niet meer en een meneer van de dierentuin stopte hem in zijn handen. Heel spannend en best lastig om stil met zo’n fragiel beestje te zitten.

Helemaal onder de indruk was Owen van de olifanten. Hij is moe en hongerig, maar kijkt zijn ogen uit bij de olifanten.

Morris heeft het helemaal naar zijn zin met opa. Ze rennen met zijn tweetjes door de bosjes heen, over alle modderpaatjes (niet veel later viel hij vol in de modder).

’s Avonds zitten de jongens weer heerlijk saampjes op de bank. Morris legt een arm om Owen heen en zo zitten ze een hele tijd een filmpje te kijken.

Ondertussen schrijf ik mijn atikel die vandaag is gepost. Nog een leuke foto erbij, maar voor de juiste selfie is genomen zijn er een hele lading gekke foto’s gemaakt.

Heb jij de brief al geschreven die ik aan mijn vroegere zelf schreef? >> Geachte depressieve ik <<

Donderdag

Vandaag doen we het wat rustiger aan. In de ochtend willen de jongens voorgelezen worden. Meestal hebben ze hier geen geduld voor, maar Morris komt rustig naast me zitten en Owen speelt een stukje verder, terwijl hij luistert naar het verhaal.

’s avonds heb ik een heel gezellig teamuitje. We hebben een speurtocht door scheveningen en eten erna een lekkere pizza. Geen foto’s heb ik gemaakt, want ik was zo slim om mijn camera op mijn telefoon aan te laten staan en zo zat ik dus opeen zonder batterij.

Vrijdag

Vandaag is een gekke dag. Papa komt tussendoor thuis, maar moet snel weer weg. Hij heeft weer een belangrijk gesprek voor zijn nieuwe baan. Die sollicitaties duren allemaal zo lang, maar gelukkig zit er nu wel schot in de zaak. Als papa naar gesprek is gaan wij allemaal lekkere dingen halen en natuurlijk een appeltje van de Lidl eten.

Als ik de winkel uit loop zie ik mijn grootste angst. Ik denk iets te vaak Donny Darko gekeken, want grote konijnen vind ik echt doodeng. Hij heeft een mand met paaseitjes en daar hebben de kinderen wel oren naar. Ik moet mijn angst maar even de baas zijn, maar als de eitjes in de pocket zijn lopen we snel door.

Zaterdag

Op de valreep besluiten we dat het vandaag een goede dag is, om ons te orriƫnteren voor de tuin. De tegelwinkel in Delft is maar tot half 1 open en dus moeten we opschieten. We bedachten het ons om 11 uur en hadden net Owen op bed gelegd. Iets wat ik liever niet doe is het wakker maken van de kinderen. Ze reageren er meestal niet zo best op. Toch besluiten we het vandaag toch te doen en eigenlijk hebben we een topdag. We hebben veel gezien, maar ik weet nog steeds niet wat ik wil. Wel zijn we er lekker op uit geweest.

En ’s middags proberen we nog iets van onze tuin te maken zoals hij nu is. Met de hogedrukspuit spuiten we de tegels schoon. Het is een vies karweitje, maar het is toch leuk om te doen.

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge