Weekly Diary #34 – Afscheid nemen en zon aanbidden

Moet jij ook nog een beetje afkoelen na afgelopen week? Wat was het toch heerlijk weer. Het badje moest op, de tuinslang moest uit en lekker genieten van het weer. Maar dat was niet alles deze week. Deze week heb ik al afscheid genomen van mijn werk. Ik moet officieel nog wat diensten werken, maar het grote afscheid is al gevierd. Ik blijf het nog steeds gek vinden dat ik dit boek van mijn leven echt ga dicht doen.

Zondag

Papa wilde er vanmorgen op uit om voor zijn hobby en dus moest ik de kinderen weer vermaken. Het was een groot drama toen papa vertrok en allen kleien zorgde ervoor dat meneer het niet erg vond om zonder papa thuis te blijven. En zie nou hoe leuk deze minion is geworden. Net whoopi toch?

Terwijl we aan het kleien waren vond meneer het een goed idee om opa en oma uit te nodigen. Gelukkig hoefde opa niet te werken en wilde ze wel even langs komen. Bij de koffie deelde Morris keurig de koekjes uit. Ik stond ervan versteld hoe goed hij dat deed.

Maandag

Maandag gaat Morris sinds kort naar de peuterspeelzaal en erna doe ik altijd een klein boodschapje. Owen vond dit drinken wel erg lekker, want ik mocht het niet eens op de band leggen om af te rekenen. Heel de weg naar huis hield hij het ook stevig vast.

De rest van de dag van alles proberen te doen, maar niets voor elkaar gekregen. Soms heb je van die dagen dat niets lukt. ’s Avonds maar even extra ontspannen met een heerlijk voetenbadje en mijn voetjes zomerklaar maken. Ik had een voetenbadbruistablet van Kneipp. Deze is echt zo onwijs lekker. Ik denk dat ik er binnenkort wat meer ga bestellen.

Dinsdag

De laatste dag voor de zomer begint. Daar moeten we inkopen voor doen. Met het mooie weer voor de deur moet ik even een paar essentiële dingen in huis halen. Een badje en een bellenblaas kan natuurlijk niet vergeten worden.

En na het winkelen nemen we nog lekker een bakje koffie. Beide jongens krijgen een babyccino bij de Hema. Morris is helemaal onder de indruk en kan niet wachten om een grote slot te nemen. Veel te heet natuurlijk en dat was mega schrikken voor hem. Thuis maak ik hem niet zo warm, dus hij (en ik ook) dacht dat het direct drinkbaar was.

Woensdag

Wat een warmte opeens. We zetten snel het badje op en voor we het weten zijn beide knullen helemaal nat. Het liefst met kleren en luier en al in het badje. Toch maar snel zoveel mogelijk uit getrokken, want ik weet niet of je weet hoe een luier doet als hij in het water komt?! Ze lijken wel te ontploffen, zoveel water nemen ze op.

De jongens zitten bijna de hele ochtend in het badje te spelen. Het is een groot succes. Ook de bellen doen het goed.

Maar geef toe, die bellen zijn toch heel erg leuk.

Jeej, mijn pakketje is binnen. Ik heb hier zo ongeduldig op zitten wachten. Manlief is thuis en ik ga dus meteen wat dingen passen en wat fotootjes maken. Welke leuke outfits in deze kledingbox zitten, lees je in >> hier

Na zo’n warme dag is een frisse salade heerlijk. Manlief maakte voor het eerst een vegetarische huzarasalade en het was toch lekker. En zelfs Morris bleef dooreten. Voor het eerst sins tijden at hij zijn hele bord leeg en vroeg hij zelfs voor een tweede bordje, die hij ook gedeeltelijk op kreeg.

Donderdag

En weer zo’n bloedhete dag. Ik ben niet zo’n zonaanbidder, maar sinds de kinderen vind ik het eigenlijk wel lekker. Een beetje creatief de verkoeling zoeken en ook deze overheerlijke ijskoffie. Jammie. Gewoon wat roomijs, ijsklontjes en koffie.

Als ik in de tuin op mijn computer begin te werken, komt deze meneer met zijn blijdorp boekje opeens heel interesant doen. Hij vertelt me de beesten en vraagt hoe de onbekende dieren heten. Ik steek er uiteindelijk zelf ook nog wat van op.

Eigenlijk stond er in mijn agenda een etentje gepland met een collega, maar heel onverwachts (niet dus) bleek het een afscheidsetentje te zijn. Ik had al eerder wat willen halen, maar niet gelukt en vergeten. Vandaag dus maar even snel de deur uit. Mijn ouders passen dat uurtje op en zo ben ik in een half uur klaar met een hele lading aan cadeautjes.

We halen turkse pizza. Iets wat echt mijn guilty pleasure is. Super leuk en gezellig, omdat zowel mijn oude groepje als mijn nieuwe groepje samen waren. Dit maakte het echt een groot feest. Ook heb ik allemaal leuke cadeautjes gehad, zoals een vriendenboekje, waarin de cliënten zelf (met hulp) allemaal leuke dingen op hebben geschreven.

Vrijdag

Vandaag hebben we onze aller eerste koningsspelen. Ik mag met Owen mee naar school en ben wel benieuwd. De jongens hebben een mooi oranje shirt aan en ik doe een oranje hoedje op. Morris wilt per se een vest aan over zijn oranje shirt en pikt uiteindelijk mijn hoedje (sorry voor de slechte foto, maar met zo’n bewegelijke jongen is het niet altijd raak schieten).

De spellen van de koningsspelen zijn meneer veel te ingewikkeld en ook de drukte die er op school is vind hij ook maar niets. Een tampurtantrum als gevolg, terwijl zijn kleine broertje rustig doorgaat met spelen. Uiteindelijk staken we de spelen en gaan we in een bekend hoekje van school spelen. Om 10 uur gaan we al naar huis. Owen moet naar bed en Morris crashed op de bank. Dit was nog echt teveel voor de jongens.

’s Middags is de energie weer helemaal wedergekeerd. Het leek me wel een goed idee om de auto te wassen (hier kwam ik halverwegen het wassen op terug). Morris liep al direct door de koude straal en Owen liep alle kanten op. Lekker ontspannen poetsen…. Uiteindelijk een blinkende auto, een nat jongentje en een dreumes in de tuin “opgesloten”. In de tuin zijn we nog even doorgegaan met het spuiten. Morris liep vol de straal in en heel zijn hoofd werd nat. Ik denk dat ik voortaan zijn haren zo ga wassen. Is een stuk makkelijker.

Zaterdag

Na weet ik veel hoe lange tijd heb ik eindelijk weer eens een date met mijn lieve vriendinnetje. Het is zo gezellig en we kletsen zoveel dat ik helemaal een foto vergeet te maken van die lekkere flammkuchen. Super lekker was het, maar je moet het helaas doen met mijn lege plankje.

Deze influencer heeft in ieder geval al één iemand nieuwsgierig gemaakt met mijn artikel over de organicup. Ben jij ook al nieuwsgierig geworden.

Iets waar ik zelf heel nieuwsgierig naar geworden was, zijn deze Colorista washout haarverfjes van L’Oréal. Mijn lieve vriendin loopt al met een bright red coupe rond en binnenkort ga ik weer voor roze.

Benieuwd hoe het gaat worden? Houd dat mijn site in de gaten. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin, waar je altijd op de hoogte gehouden wordt van nieuwe artikelen.

Nu ik dit bericht aan het typen ben, begint het buiten al flink te waaien en in de rest van Nederland vallen al flinke regedruppels en zelfs grote hagelstenen naar beneden. Het is dus echt zo. Komende week wordt het weer herfstachtig. Maar wat een weer is het afgelopen week geweest. Zo genieten en ik kijk nu alleen maar meer uit naar de zomer.

Heb jij ook zo genoten van het warme weer?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge