Weekly Diary #35 – Een week vol feest en sushi

Hoi, ik heb weer een nieuw weekoverzicht voor je klaarstaan. Een weekoverzicht met heel veel lekkerneien. Het was dan ook dubbelfeest. Niet alleen hebben we, net als de rest van Nederland, koningsdag gevierd. Ook stond er ons 10 jarig jubileum op het programma. Benieuwd wat we nog meer hebben gedaan? Lees dan snel verder!

Zondag

Goedemorgen. Het is alweer vroeg licht. Als ik om 6.30 uur richting mijn werk vertrek, verbaast het me hoe licht het alweer is. Goed voor je melatonine afbraak en kan word je lekker snel wakker van.

Op mijn werk vier ik (weer) mijn afscheid. Dit keer maak ik cupcakes. Ik heb van alles en nog wat meegenomen, maar moet nog met het een en ander improviseren. Het zijn wel heerlijke cupcakes geworden. Verbaast me niets, nu ik weer een recept heb gebruikt van Laura’s Bakery. Dit is echt een go-to website voor lekkere gebakjes.

Na mijn werk pakken we nog even de benenwagen (en kar). De jongens zijn wat overactief van heel de dag en moeten er even uit. We laden ze in en wandelen naar het winkelcentrum, waar we bij de Hema nog een ijsje halen. De kinderijsjes waren op, dus de jongens kregen deze enorme toeter. ’s Avonds maar weer lekker badderen.

Maandag

Deze maandag gaat Morris weer naar de peuterspeelzaal. Het is hierdoor een rustige ochtend voor mij, maar ook de middag blijft het rustig. Morris valt op de bank in slaap en Owen blijft tot een uur of 3 door knorren.

Dinsdag

Manlief en ik zijn vandaag 10 jaar samen. Ik had gezegd voor hem te gaan koken, maar had mijn moeder al uitgenodigd om op de jongens op te passen. Heel veel creativiteit heb ik niet in het zoeken van een leuke tent gestoken. De jongens zijn echte handenbindertjes en heel uitgebreid zoeken welke tenten op dinsdagovond open zijn lukte niet. Dan maar sushi. Er is altijd wel ergens een Sumo open. En zo belandde we in onze oude stadje Den Haag. Het is heerlijk daar weer te zijn.

Woensdag

Na een rustig ochtendje gaan we ’s middags met het hele gezin er opuit. Lekker naar het bos bij ons in de buurt. Het is geen groot bos en uiteindelijk vermaken wij ons vooral op dit paardenbloemenveld. Heerlijk die vrijheid.

Owen heeft weer iets nieuws. Mama (of papa) aan de hand meenemen naar iets dat hij wil laten zien. Stiekem vind ik het heerlijk om hand in hand met mijn zoon te lopen. Beide knullen doen alles liever zelf en wandelen dus ook. Dit zijn dus kleine genietmomentjes

Donderdag

Deze donderdag moet er maar weer eens wat in huis gedaan worden. Gelijk snap ik weer waarom mijn huis zo’n bende is. Zodra ik het bed van Morris afhaal, storten de jongens zich op het beddengoed. Het is ook zo leuk om daar een tent van te maken of op je broer te springen als hij daar onder ligt.

Binnenzitten is voor de jongens nooit een groot succes. Omdat mama de hele dag probeert op te ruimen, draaien de jongens een beetje door. Morris strooit deze sprinkels door de keuken en Owen is ook lekker bezig. Op mijn instagram stories deelde ik daar al een aantal foto’s van. Volg jij mij al op instagram?

Omdat de jongens niet meerte handelen zijn, gaan we wandelen tot papa thuis is. Twee uur ben ik flink aan het stappen geweest, terwijl de jongens in de fietskar zitten. Dit ijsje heb ik ’s avonds dus wel verdiend. Met natuurlijk de sprinkels hihi.

Vrijdag

Mijn schoonzus gaat verhuizen. Het weekend staat in het thema van poetsen en dozen sjouwen. Vandaag poets ik alle kasten die in het huis blijven. Het is bijna therapeutisch. Tijdens het schoonmaken wordt ik niet gestoord door een jongentje, er hangt niemand aan mijn broekzak en ik hoef niet te komen kijken naar een graafmachine die een auto heeft opgetilt. Heerlijk zeg.

Omdat het koningsdag is, moet er na het poetsen nog wel een beetje feest gevierd worden. Manlief komt met de kinderen naar het huis van zijn zus. We gaan zijn oude dorpje in, voor wat vermaak voor de kinderen. Terwijl Morris op een veel te nat springkussen zit, is Owen helemaal gehypnotiseerd door deze fontein.

Ook de poppenkast doet het goed. Toevallig komen we mijn ouders tegen en zij lopen nog een rondje met ons mee. Mijn vader staat een hele tijd met Owen op zijn arm. Als opa het te zwaar vindt worden, geeft hij Owen weer aan mij. Hier is Owen het niet mee eens en trekt zich direct terug in de armen van Opa.

En natuurlijk gaan we met opa en oma mee om daar chinees te eten. Opa haalt chinees en wij halen ook weer sushi. Jammie!

Zaterdag

En de zaterdag wordt er echt verhuisd. Met een blikje krachtvoer op zak, vertrek ik richting schoonzus. Manlief is ziek en ook schoonzus is ziek. Ik blijf met zwager en nog een helper in het huis achter. Voor het gemak ruim ik vast wat dozen leeg van hun dochtertje. Ik bezwijk maar twee keer onder de schattigheid van de lieve kleertjes voor mijn nichtje. Wat hebben ze toch leuke kleding voor meisjes. Waarom hebben ze niet zoveel leuks voor jongens of kijk ik verkeerd? Weet jij een leuk kledingmerk voor jongentjes?

Bedankt voor het lezen. Heb jij ook zo’n gezellige week gehad? Vertel me in de comments wat jij deze week hebt gedaan!

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge