Weekly Diary #36 – Waterpokken op het water

Vorige week heb je kunnen lezen dat we met zijn alle erg ziek zijn geweest. Gelukkig gaan we deze week een stuk beter van start, al zijn we nog steeds niet helemaal fit. We hebben gelukkig wel van het mooie weer kunnen genieten. Zin in zomerse foto’s? Kijk dan snel verder!

Zondag

Goed begin van de week. Voor een vrijgezellenfeest van een vriendin sla ik wat wijn in. In De Kleine Hamersma zoek ik allemaal mooie wijntjes met een mooi prijsjes. Als ik de beschrijvingen lees krijg ik direct trek in een glaasje.

De rest van de dag genieten we van het mooie weer. Tentliefhebber dat ik ben heb natuurlijk een pop-up tent gekocht bij de Action. Super om op te zetten, maar je krijgt hem natuurlijk nooit meer terug. Na een weekend ploeteren heb ik hem eindelijk weer in de zak gekregen. En het ging zelfs bijzonder makkelijk (al gaat dat me waarschijnlijk niet nog een keer lukken).

Maandag

Hoewel de griep van de jongens nog niet helemaal over is, gaan ze wel weer lekker de tuin in. Na de griep krijgen ze er ook nog eens de waterpokken overheen. Gek genoeg zijn ze daar minder ziek van, dan de griep.

Ik voel me daarintegen helemaal top. Mijn ‘vakantie’ is begonnen en dus neem ik ’s middags een lekker biertje. Zo lekker, zo’n Lentebok in de zon.

Dinsdag

Dit is mijn nieuwe werkplek. In de keuken, aan het aanrecht. ‘Zitten is het nieuwe roken’ en daarom blijven we staan…. Nee, dat is niet de reden. Mijn knullen kunnen die knopjes op het toetsenbord niet weerstaan. Zodra ik mijn computer open klap, zitten er twee jongens op tafel. Dus ik ga weer een stapje hoger.

’s Middags is er eindelijk weer tijd voor een uitje. Ik ga met de jongens naar een plas in de buurt. Het is 5 minuutjes lopen en omdat ze nog een beetje moe zijn willen ze allebei in de fietskar. Dit loopt lekker door.

Stiekem vind ik het wel eng om naar zo’n strandje te gaan. Mijn jongens zijn waterratten en rauwdouwers. Gaan ze weglopen, het water in duiken, niet naar mama luisteren? Gelukkig luisteren ze prima bij het omkleden en insmeren en ook het water duiken ze niet direct in. Morris blijft tot zijn knieeen in het water staan en Owen gaat met het natte zand spelen bij de branding. Ik heb zelfs nog 5 minuten ontspannen op mijn kleedje kunnen zitten.

Woensdag

Joepie!!! We hebben de camera weer terug. Sinds we deze systeem camera hebben vind ik fotograferen veel leuker. Hij had wat spikkels op de sensor (laten vallen. Oeps). Nu is hij weer schoon en kunnen weer mooie foto’s maken. Ik ben zo blij!

Eigenlijk wilde we deze middag, met camera, naar het strand. Helaas is deze jongen nog niet helemaal fit. Hij heeft waarschijnlijk ook last van de waterpokken en moet hij weer af en toe slapen overdag. Zo zielig mannetje, maar stiekem vind ik het ook wel lekker dat hij af en toe een dutje doet.

En als beide kinderen op bed liggen, maken wij de bank weer een schoon. Hoe we dat doen, deel ik binnenkort op mijn blog. Het was zo’n mooi zonnetje, dat we de bank naar buiten hebben gesleept. Hopelijk droogt hij wat sneller in de zon en kunnen we vanavond al zitten. De ruimte in de woonkamer vindt Owen geweldig. Hij blijft rondjes rennen.

Na het strand wilde we bij oma gaan eten. Strand ging dan misschien niet door, maar bij oma eten gelukkig wel. En het toetje was heel lekker.

Donderdag

Ooh nee, wat is er nu gebeurt. Stiekem vind ik het heel spannend om mijn haar weer een gekke kleur te verven, maar ik ga het steeds leuker vinden. Wil je weten hoe het is geworden, lees dan de blog van vrijdag!

Vrijdag

Als je spontaan je zus opbelt om wat te gaan doen, kan het zomaar gebeuren dat je ’s middags in een bootje komt te zitten. Het eerste rondje na de winter, waardoor we wat opstartproblemen hadden. Gelukkig waren we na een kwartiertje ploeteren goed en wel op weg. Morris was erg moe en heeft lekker naar het water gekeken.

In de boot heb je toch minder bewegingsvrijheid, waardoor de jongens af en toe in de houtgreep gehouden moesten worden. Gelukkig hebben die zwemvesten allemaal hengsels, waardoor je ze goed vast kan houden. Maar zo knuffelen bij je tante is natuurlijk ook erg leuk.

Zaterdag

Dit plaatje vind ik zo grappig. Het gebeurt iedere ochtend weer. Grote broer heeft geen trek meer in zijn brood en gaat zijn stoel uit. Owen heeft zijn eigen brood al op en kruipt langzaam in de stoel van zijn broer, waar hij triomfantelijk de laatste hapjes van zijn broer opeet. Hihi

Ik moet weer hard aan de slag voor het vrijgezellenfeest van een vriendin. Op zondag 12 uur halen we de bride to be op. Ik moet echt nog een paar laatste dingen regelen. Ik ben niet zo’n ster in het regelen van dit soort partijen en flink wat losse eindjes moeten er nog aan elkaar geknoopt worden. Maar de lekkere wijntjes zijn in ieder geval geregeled.

En als we toch in de alcohol sferen zijn. ’s Avonds komt nog een vriend langs en drinken we gezellig een biertje. Sinds het zonnetje is gaan schijnen vind ik het weer heerlijk om een biertje open te trekken en dus vanavond trekken we er ook een paar open.

Wat is jouw lievelingsdrankje in de zomer?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge