Weekly Diary #39 – Familieweekend in Spa (extra veel foto’s)

Hoi! Ik heb vandaag een extra lange Weekly Diary voor je. Vorige week was mijn Weekly Diary iets korter, omdat we donderdag al op vakantie gingen. Een lekker lang weekend met de familie in een schitterend huis in Spa. Deze foto’s heb je nog van me tegoed. Er zijn veel foto’s gemaakt van het mooie huis, de omgeving en de heerlijke vakantie met mijn familie. Lees je mee?Donderdag

Wat een lange dag hebben we achter de rug.De autorit was relatief lang en met kinderen vind ik het allemaal wat intensiever. Gelukkig komen we mooi op tijd aan in het prachtige dorpje Spa. Inderdaad, daar waar de bron is. De fabriek staat vlak achter ons vakantiehuis, verstopt tussen de bomen.

Het vakantiehuis is geweldig mooi. Een huis gebouwd in het jaar 1907 en het heeft echt nog de oude sfeer. Ik vond de voordeur al erg mooi.

Benieuwd in welk huis we zaten? >> Villa les Noisetiers

Binnen is het huis behangen met dit geweldige bloementjes behang. Ik ben er stiekem een beetje verliefd op geworden. Zo’n gaaf behangetje en met al het houtwerk er omheen komt het helemaal mooi tot zijn recht. Dit wil ik ook in mijn huis.

Maar het allerleukste aan dit vakantiehuisje is dat we er met heel de familie zitten. Mijn ouders komen als eerste aan en de jongens bespringen direct opa. Zo blij zijn ze hem te zien. Even later komt ook mijn zus met haar vriend en meiden aan. Dit gaat een gezellig weekend worden.

Vrijdag

De voorspellingen voor het weer waren niet goed, maar dag 1 begint gelukkig goed. Het zonnetje schijnt en we spelen heerlijk in de tuin. De tuin is lekker groot, wat de kinderen lekker de vrijheid geeft. Met een emmertje water en een sponsje maken ze de veranda schoon. Spelen met water is toch het mooiste wat er is.

Ik kom uit een erg sportief gezin. Mijn ouders hebben beide altijd op vollybal (en miljoenen andere sporten) gezeten en mijn zus is gymjuf op een basisschool. Ik ben de enige die bijna nooit de sportschoenen aantrekt. Het eerste wat er in een vakantie met mijn familie gebeurt is het uitpakken van de badmintonrackets en een net wordt ook snel gespannen.

Voor de kinderen is zo’n dag spelen erg vermoeiend. Ook zijn de meiden erg laat gaan slapen. Een filmpje om een beetje bij te komen is dan ook geen overbodige luxe. Gelukkig is de wifi erg goed in dit huis.

Zaterdag

Vandaag hebben we een leuk uitje. Het was wel even rijden, maar dat lag niet aan de afstand. Beetje omgenavigeerd (is dat een woord?). We gaan naar de watervallen van Coo. Een kwartiertje van ons Spa vandaan. Het is een lekker toeristisch gebied en zelfs Plopsa Coo ligt ernaast. Wij vonden de watervallen (gelukkig) vele mooier.

Met de kinderwagen kon ik niet de trap af, maar via de andere kant konden we ook de waterval goed bekijken.

Zondag

We gaan eens lekker de natuur opsnuiven. We kiezen een bospad en kijken hoever we komen. De lange wandelingen van vroeger zijn er niet meer bij, maar het gaat steeds beter. Morris heeft uiteindelijk de hele heuvel (skihelling) zelf opgelopen.

En ook Owen heeft een stukje gewandeld. De skihut was helaas dicht (logisch nu er geen sneeuw ligt), maar we konden wel lekker spelen.

Na zo’n intensieve dag moet er natuurlijk weer gebadmintont worden. Stiekem zit de sportiviteit wel in me, maar komt het nooit uit mezelf. Als mijn ouders de rackets pakken, speel ik graag een potje mee en ik krijg er vanzelf meer zin in.

Maandag

In de buurt van Spa is een recreatief vliegveld waar kleine vliegtuigen opstijgen om parachutisten te laten springen. Hier staan we in het verlengde van de landingsbaan en dit vliegtuig kwam toch een beetje laag over. Bukken! Haha, het valt wel mee, maar als er zo’n bulderende machine op je af komt ben je better save than sorry.

Mijn zus en haar gezin vertrekken helaas vanavond al. Zij moeten morgen weer naar school. Maar niet voordat we een heerlijke barbecue krijgen. Lekker met gegrilde groentes. Jammie!

Nu we toch met zijn alle zijn, proberen we een leuke familiefoto te maken. Proberen, want het is een hele klus om alleen al iedereen op het grasveld te krijgen. Uiteindelijk hebben we vooral veel grappige foto’s weten te maken.

Dinsdag

Helaas moeten we vandaag weer naar huis. Ik vind het altijd een chaos als we weer moeten vertrekken. Snel alles inpakken, de kinderen in bedwang houden en alles in de auto proppen. Eerst een taartje eten en een lekker bakje koffie drinken dan maar.

Toevallig zit er bij het restaurant een onwijs leuke speeltuin. Hij is groot, helemaal omheind en er zijn meerdere trampolines. Deze meneer kan nog even zijn energie kwijt. De andere meneer lag heerlijk in mijn armen te slapen. Heb je de foto al gezien op instagram?

Woensdag

We zijn weer thuis en manlief heeft nog een dag vrij. De auto moet naar de garage voor onderhoud en wij schieten even langs de winkels. De auto is dezelfde dag nog klaar, dus wij wachten in de stad tot de auto klaar is. Lekker lang winkelen. Jippie!

Als lunch eten we een krentenbol op een bankje. Lekker simpel. En de jongens vinden het heerlijk om de eendjes te voeren.

Donderdag

Nog even met mijn haar pronken. De roze kleur van Colorista Washout is al aardig uitgewassen. Stiekem vind ik deze kleur echt geweldig. Zal ik mijn haar permanent deze kleur laten verven?

Lees ook >> Review – L’Oreal Colorista Washout – Pretty in pink

In de ochtend komt een vriendin langs met haar zoontje. We dachten dat de jongens het wel leuk zouden vinden om samen te spelen. Haar zoontje vond het vorige keer erg jammer dat ik daar was zonder Morris. Helaas kunnen de jongens nog niet zo goed samen spelen. Het speelgoed van Morris is voor het zoontje van mijn vriendin natuurlijk erg leuk, maar Morris kan niet zo heel goed delen. Samen achter een stuiterbal aan rennen was heel even een groot succes. Jammer dat hij zo snel de plantjes in stuitert.

’s Middags moeten we nog wat boodschapjes halen. Snel langs de winkels en in alle haast vergeet ik Kikker in de gaten te houden. Ik zie hem vallen, verwacht dat Morris hem oppakt en in de Hema besef ik pas dat hij hem niet bij zich heeft. We zijn als een speer terug gegaan naar de Zeeman en hij lag nog netjes op de plek waar Morris hem had laten vallen. Een kleine hartverzakking verder en Kikker veilig bij mama. Nu kunnen we weer verder winkelen.

Vrijdag

Vandaag doe ik even helemaal niets. Niet dat dat de planning was. Ik had allemaal wilde plannen, maar voel me slap en duf. Sinds ik de implanon heb, is opoe al lange tijd op bezoek. Vandaag toch maar de dokter gebeld voor een afspraak dit kan echt niet langer.

Zaterdag

Wat gebeurt er als je een bioloog en een dokter bij elkaar zet? Dan gaan ze allemaal kleine dingen bekijken. Een bekertje slootwater en ze zijn uren zoet met de microscoop. Manlief en vriend zijn uren bezig en ik ga met zijn vrouw met de kinderen spelen.

De mannen zijn zo lief bezig, dat we besluiten er te blijven eten. De kleine mannen vinden het wel een beetje lang duren en worden een beetje moe. Gelukkig is er nog altijd de tv. Zo schattig hoe ze bij elkaar zitten. Al was het van korte duur.

Wat een heerlijke week was dit op terug te kijken. Ik ben nog steeds aan het nagenieten van de familievakantie.

Hoe vaak jij met de hele familie op vakantie?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge