Weekly Diary #4. Varen, landziekte en nog een weekje vakantie

Het is weer tijd voor een Weekly Diary. Net terug van vakantie uit Engeland en we komen in dit regenachtige landje. De jongens zijn heerlijk tot rust gekomen en zitten weer helemaal in het normale ritme. Ze zitten zelfs in een beter ritme dan voor de vakantie.

Vorige week vertelde ik over onze vakantie. Voor degenen die dit vlak na het posten hebben gelezen: jullie hebben kunnen zien dat ik bij de eerste draft redelijk wat schrijf- en stijlfouten maak. Tegenwoordig gaat er geen stuk meer online voor hij 3 keer is nagelezen en zelfs manlief wordt hierin betrokken. Door de vertrekstress had ik dit over het hoofd gezien. Gelukkig heb ik dit stuk onderhand aan de kritische controle onderworpen. Je kunt de blog van vorige week nu dus zonder cringe lezen.

Zondag

Vandaag was de laatste dag van de vakantie. Inpakken geeft toch altijd wat stress en de kinderen die continu aandacht vragen maken het niet makkelijker. Nadat alle koffers waren gepakt en de auto weer volgeladen was, moest de pauw nog gedag gezegd worden. Doris, die de hele vakantie voor ons huis heeft gezeten en die door de oudste steevast ‘eend’ werd genoemd, zullen we erg gaan missen. Wat een tof beest was dat.

pauw

We kwamen net op tijd aan voor de boot. Nadat we hadden gegeten in Newcastle was de weg naar de boot lastig te bereiken door een hardloopwedstrijd die net was geweest. De navigatie stuurde ons steeds terug, dus ik met google maps in mijn handen mijn man door de stad geleid (dit is zo niet een sterke kant van mij) en met nog maar een kwartier speling kwamen we aan op de boot. Eindelijk stonden we dan met onze haren in de wind op het dek Engeland uit te zwaaien.

Uitzwaaien

Maandag

De overtocht was wild. Een sterke wind (windkracht 7) zorgde ervoor dat de boot flink heen en weer ging. Ik vind het altijd heerlijk slapen, maar nu stond mijn moederbrein aan. Wat nou als…. Ik kon er niet van slapen en ik was enorm blij toen we waren aangemeerd en de boot af konden rijden.

autodek.jpg

Omdat mijn vader op een soortgelijke boot heeft gewerkt vind ik het altijd heel leuk om de boot op te rijden. Mijn vader heeft in de machinekamers gewerkt en zijn kleding had door al het smeer en olie de specifieke geur van een machinekamer. Als je het autodek op komt rijden ruik je de machinekamers al en doet het me weer aan vroeger denken.

De wind was zo sterk, dat we 2 uur later aankwamen dan gepland. Aangekomen aan wal voelden we alles nog een beetje bewegen. Dat je dit het eerste uur voelt, ben ik gewend, maar niet wat we vandaag meemaakten. Zowel manlief als ik werden zeeziek van het gevoel dat we aan wal hadden. Blijkbaar kan landziekte echt een probleem zijn. Vooral bij bukken of lange tijd stilzitten wordt je er helemaal eng van. Een nachtje slapen heeft het gelukkig opgelost.

Dinsdag

Onze oudste zoon is ruim 2 jaar en heeft nog steeds een speen. Eigenlijk wel erg, maar ik had altijd een smoes klaar om er niet mee te stoppen. We hadden al een paar weken geleden gezegd dat het na de vakantie klaar moest zijn. Vandaag gingen de speentjes dus in de prullenbak. Ik vond het megaspannend.

speentjes

Erna zijn we vrij spontaan naar Ikea gegaan. Ik wilde wat nieuwe kastjes voor al het speelgoed van de kids. Zoonlief zag dit dekbed met robots erop. Hoewel hij een peuterdekbed heeft en deze van het grote formaat is, heb ik hem toch in de kar gelegd. Thuis nog even vernaaien.

ikearobot.jpg

Woensdag

Om 9.00 uur moesten we op school zijn voor een rondleiding (hoe krijgen mensen het voor elkaar om hun kinderen op tijd op school te hebben). Het is de tweede school die we bezoeken en ondanks dat ik niet zo’n goed gevoel heb bij deze school als ik er langs loop is deze op 5 minuten loopafstand en hoeven we er niet voor over te steken (enorm pluspunt). Toch dus maar even rondkijken.
Mijn verwachtingen worden overtroffen en de school is schitterend. Knul blijft achter in de peuterspeelzaal als wij verder de rondleiding doen. Hij voelt zich er al helemaal thuis. We krijgen hem met moeite weg. Pas als ik zeg dat we in de speeltuin gaan spelen, krijgen we hem de klas uit.

speeltuin

We waaien nog net niet weg, want wat een weer vandaag. De rest van de dag blijven we lekker binnen en zet ik de ikeakastjes in elkaar.

Donderdag

Vandaag heb ik geen foto’s gemaakt. We waren ook druk in de weer met alles regelen. Met de komst van de nieuwe kastjes hebben we de box weggehaald. Ik gebruikte hem bijna niet en hij stond behoorlijk in de weg. Binnen enkele weken is er een nieuwe aanwinst in de familie en de box staat daar nu dus te wachten op een klein hummeltje

Vrijdag

Met het koude weer merken we dat de truien van de jongens wel erg klein zijn geworden. Ik wil even naar de winkels en omdat de oudste zo gezellig doet neem ik hem mee naar het winkelcentrum. Heerlijk zo’n date met mijn manneke. We nemen een lekker broodje bij de Hema en vervolgens gaat knul lekker spelen op de kinderspeelplaats met een hoge glijbaan en vele andere kindjes. Voor het eerst zie ik dat kindjes niet lief tegen mijn knul doen. Ik kon die meisjes wel…. Met veel moeite heb ik het in goede banen kunnen leiden en ben ik gezellig met mijn knul gaan spelen.

hema1

Er is een nieuwe Hema geopend en daar vonden we toch mooie dingen. Naast wat truitjes die ik daar voor de jongens (en mezelf) kocht vond meneer de speelhoek. Even niet kijken en meneer was ik uit het oog verloren. Gelukkig zag ik deze twee slangenstaarten net om de hoek gaan en wist ik zeker waar hij was.

hema2

Zaterdag

Alle Ikeakastjes zijn in elkaar gezet en ze zijn volgeladen met speelgoed. De jongste duikt regelmatig de la met de auto’s in.

speelgoed

’s Middags moet er weer gewinkeld worden. Ik had natuurlijk te weinig tijd met een knul om alles te kopen wat ik nodig had. Voor een vriendin, waar ik ’s avonds heen ga koop ik een cadeautje, voor beide jongens weer een trui en voor mezelf weer een luchtje. Met een kleine baby vind ik het niet fijn om parfum op te hebben. Nu knul tien maanden is, ligt hij niet meer zo vaak op mijn borst en kunnen de luchtjes weer gekocht worden. Mijn favoriete parfum Dior Hypnotic Poison, was al langer op. Ik had hem in de winkel eerst opgespoten voor de fun, maar later ging ik terug om het flesje te kopen.

winkelen

Nu zit mijn laatste weekje vakantie er weer op. Volgende week veel werken. Hoe was jouw weekje?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge