Weekly Diary #41 – Morris is 3 jaar!

Wat een bijzondere week. Mijn oudste zoon wordt 3 jaar. Het is zo cliché, maar de tijd gaat zo snel. We vieren zijn verjaardag wel 2 keer. Eerst met de familie en dan als gezin. Wil je weten hoe hij verwend is en wat voor leuke dingen hij allemaal heeft gekregen. Lees dan snel verder.Zondag

Happy Birthday. Eigenlijk is Morris woensdag pas jarig, maar vandaag vieren we het. Voor de verjaardag kreeg hij dit van ons. Een enorme brandweerauto en een brandweer waterspuit. We hebben er lang over gediscussieerd, maar uiteindelijk vond papa het leuker om hem echt iets te geven waar hij zelf om vroeg.

Lees ook >> Cadeautips voor de derde verjaardag – Help, ik weet het nog niet

Van Opa en Oma kreeg hij deze fiets. Ja, weer brandweer. Zie je ook een thema? Hij gebruikt niet echt de trappers, maar dat kunnen we vanaf nu gaan oefenen.

Er moest natuurlijk ook een mooie taart komen. Je raad het al. Een brandweertaart! Deze heb ik heel snel in elkaar gezet. De avond ervoor staan bakken, terwijl ik nog moe was van Blogger by Nature. De ochtend de versieringen gedaan. Hij is misschien een beetje rommelig, maar meneer vond hem heerlijk. De andere taarten zijn afkomstig van manlief en zus. Ik heb dus helemaal niet zo lang in de keuken gestaan (ook voor het eerst).

Zo’n kinderverjaardag is altijd erg druk en vooral door de rond rennende kindjes. Morris heeft het niet zo op die drukte. Die zocht de rust op en ging met zijn nichtjes in het speeltuintje spelen, waar de visite niet kwam.

Owen had opeens de tafel met de taarten ontdekt. Van zijn tante kreeg hij een klein stukje. Zelf schepte hij dit enorme stuk op en nam zelfs happen van het grote bord. Klein vreetzakje hihi.

De buit van één verjaardag! Wat is die jongen verwend. Niet normaal hoeveel speelgoed we hebben gekregen. Het was wel erg leuk om te zien dat hij met alles even ging spelen, nadat hij het cadeau had uitgepakt.

Maandag

En dan is het nu een grote jongen. En dat betekent dat hij zonder luier mag. Het luierverhaal is al iets wat heel lang aan de gang is. Meneer kan prima op het potje, maar doet de nieuwe dingen pas als hij zelf het vertrouwen heeft. Dat hij zonder luier buiten liep was een wonder, maar het zorgt niet voor de mommy award. Als ik weet hoe dit verhaal afloopt zal ik er nog eens over schrijven.

Dinsdag

Vandaag en gister heb ik me flink bezig gehouden met de leerzame lessen die we hebben geleerd bij Blogger by Nature. Ik moet bekennen dat ik nog veel achterstallig onderhoud heb in te halen en dus daar vooral mee bezig ben. Hierna kan ik pas echt aan de slag.

Woensdag

Happy Birthday! Nu echt. En voor zijn verjaardag gaan we naar Drievliet. Het is een park dat voor ons niet ver rijden is. Ook heeft het iets sentimenteel, aangezien we er beide vroeger vaak heen zijn gegaan. Toch herkende ik niets meer van het park. Voor de hele kleintjes hebben ze een paar dingen, maar dat was precies genoeg om een lange ochtend mee te vullen.

Het allerleukste was nog wel de fontein. Het er doorheen rennen, nat worden. Morris vond het allemaal heerlijk. Hij ging misschien in nat pak naar huis, maar hij was wel helemaal happy.

En omdat de kindjes zo lekker in de auto lagen te slapen (Morris onderhand in alleen luier), maakte wij een ommetje langs de mac. Jammie.

Lees ook >> Lieve Morris, – Een brief aan mijn peuter

Donderdag

Owen heeft een nieuw spelletje ontdekt vanmorgen. Hij pakt zelf de bak met schoenen en gaat er lekker mee aan de slag gegaan. het leukste was nog om te zien dat hij de bril, die ook in de bak zat, op zijn neus had gezet en heel serieus door speelde.

Met lood in mijn schoenen vertrek ik in de middag met de jongens naar de supermarkt. Ik moet nog wat dingen halen voor de traktatie voor morgen. Morris is vandaag niet zo happy. Hij heeft veel driftbuien en moet hard huilen (mijn oren suizen er nog van). Gelukkig luistert hij in de winkel goed, a is het nu Owen die een beetje baldadig is en ruw zijn broer knuffelt. 

Vrijdag

Vandaag voor het eerst trakteren op school. Ik vond het wel een beetje spannend hoe ik dat ging doen met deze traktaties. Gelukkig zijn ze super goed gelukt en waren het mooie subtiele en gezonde hapjes. En dat het stoplichten waren vond Morris helemaal geweldig.

Met de juf mocht hij een cadeau uit de bak zoeken. Zo’n ander kind is het op school. Hij luistert vrij goed naar de juffen en blijft netjes op zijn stoeltje zitten. Ik moet misschien soms toch wat strenger zijn.

Zaterdag

3 jaar geleden zorgde ik ervoor dat de vriend van deze dame op zijn knie gaat. Nu eindelijk komt de datum wel erg in de buurt en daar hoort natuurlijk een vrijgezellenfeest bij. Wat een heelijk feest was het en wat was het goed geregeld! Ik heb er ook van genoten en ik hoop dat de bride-to-be ook een leuke avond heb gehad. Ik denk echter dat dat laatste wel is gelukt, hihi.
Ik hoop dat je een beetje bijgekomen bent lieverd. Je zei al dat ik de foto mocht gebruiken voor mijn blog, maar ben benieuwd of je je dat nog kan herinneren 😛 

Bedankt voor het lezen. Ik hoop dat je net zo’n feestelijke week hebt gehad als ik.

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge