Weekly Diary #42 – Mama is moe, maar krijgt geen rust

Ik heb een paar drukke weken gehad en er lijkt geen eind aan te komen. Mijn energiepotje geeft het een beetje op. Gelukkig heb ik deze week weer een hoop dingen gedaan waar ik energie van krijg. Een hele dag zonder kinderen op stap bijvoorbeeld. Dat is iets van lang geleden. Lees snel verder om te zien wat ik die dag heb gedaan.

Zondag

Slapen op de grond

Als ik deze zondag, na een vrijgezellenfeest, thuis kom, tref ik dit mormeltje aan. In slaap gevallen op de gang. Hij wordt wakker van mijn gerommel en loopt zelf zijn bed weer in. Wat een kleine grote vent is het toch.

Chill modes

Na zo’n feestje ben ik niet tot veel in staat. Ik mag gelukkig een beetje uitslapen en erna nog rustig een uitgebreid bad nemen. Lekker zeg, zo’n ochtendje.

Pretty bird - Rosella

’s Middags moet ik nog even op bezoek bij deze knapperd. Mijn ouders zijn op vakantie en de vogel heeft wat aandacht (en vers water) nodig. Ik hoopte wat werk op mijn computer te kunnen doen, maar er wilde een klein mannetje mee. Papa zou hem ophalen als het niet ging. Papa moest al na een uur komen. En toen Morris door papa was opgehaald, was het de vogel die luid fluitend me van mijn werk hield. Hij gaat lekker.

Maandag

Uit zijn bedje klimmen

Vandaag was het weer tijd voor de peuterspeelzaal en waar Owen normaal gesproken een uur later naar bed gaat bleef hij nu de hele ochtend wakker. Doordat hij de waterpokken heeft ben ik wel blij dat ik hem mee kan nemen tijdens het halen van zijn broer. Hij is niet heel erg ziek, maar zijn slaapjes zijn niet te vertrouwen momenteel.

Lees ook >> Je kind alleen thuis laten

Als we thuiskomen uit school spelen de jongens nog wat boven. Uit mijn ooghoek zie ik dat Owen bijna in zijn bedje geklommen is. Dit doet hij de laatste tijd wel vaker. Het gaat hem vrij soepel af. Met slapen heeft hij een slaapzak aan en kan hij niet klimmen. Wel wordt het tijd dat moeten gaan bedenken wanneer we over willen naar een groter bedje.

Knuffelen met mijn kleintje

Als Owen op bed ligt ga ik met Morris nog even beneden zitten. Hij zoekt veel contact en kruipt zelfs op mijn schoot. Hij blijft zelfs ontspannen zitten als hij het zichzelf comfortabel heeft gemaakt. Iets wat hij normaal gesproken niet doet. Ik kreeg het vermoeden dat hij een beetje overprikkeld is door de drukte op school. Dan maar even met mama tot rust komen (en mama het ervan nemen met dit knuffelmomentje)

Dinsdag

Jongens en Vuilniswagens

Het is weer een tijdje geleden dat we het grote speeltuintje hebben bezocht. Door tantrums en slaapjes komt het er steeds niet van. Deze dinsdag gaan we daarom vroeg in de ochtend. Ze zitten nog vol energie en luisteren nog naar wat mama te zeggen heeft.

schoonmaken A Good Clean

Na al het gespeel en een snelle lunch, zijn de jongens makkelijk op bed te leggen.  Pardon? Beide jongens op bed? Dit is lang geleden. Dit gebeurt eigenlijk nooit dat de jongens tegelijkertijd naar bed gaan. Ik heb gewoon tijd over en dus is het tijd om te poetsen. Heerlijk om het huishouden te doen, zonder dat er een kind aan je been hangt.

Lees ook >> Review – A Good Clean – Natuurlijk schoonmaakmiddelen

Woensdag

nieuwe ramen laten plaatsen

Whoop whoop, vandaag worden de nieuwe ramen en kozijnen gezet. Super spannend en niet alleen voor mama. De jongens vinden al die bedrijvigheid om het huis prachtig. De jongens kijken hun ogen uit, maar het wordt iets te gevaarlijk in huis. We gaan noodgedwongen bij opa en oma op bezoek.

Omdat ik morgen vroeg weg moet en ook de mannen dan weer voor de deur staan, blijven de kinderen lekker bij opa en oma slapen. Zo hebben wij tijd om alle rommel van de mannen nog een beetje aan kant te maken.

Donderdag

jumpsuit passen

Mama moest vanmorgen vroeg de deur uit, want er was een winkelafspraak. En nee, deze afspraak was niet gemaakt, zodat ik in deze jumpsuit kon springen. Een vriendin gaat binnenkort trouwen en zij ging voor de laatste pasbeurt en het ophalen van haar jurk naar de stad. We moesten een paar uur zien te overbruggen en die hebben we gebruikt om eens uitgebreid te shoppen.

Girl of Now - Elie Saab

De bride-to-be had een luchtje nodig. Ik niet, dus ik kocht deze. Girl of Now van Elie Saab. Volgens de barista (de bride to be kan een goed bakje koffie zetten) heeft het de geur van bitterkoekjes. Ik haal het er niet uit, maar mijn neus is dan niet zo goed ontwikkeld als die van haar.

Vrijdag

met je broertje op de peuterspeelzaal

Als ik deze vrijdagochtend met Morris op de peuterspeelzaal kom wordt er geen één keer tegengesputterd. Hij lijkt er zelfs zin in te hebben. Hij heeft het altijd erg naar zijn zin op de peuterspeelzaal, maar de overgang van thuis naar school bleef al die tijd moeilijk. Nu echter trekt hij zijn broer naar de tafel en gaat hij samen met hem puzzelen. Helaas moet ik Owen weer meenemen, maar hij kijkt niet op of om als ik wegga.

sushi

Ik ben de laatste tijd erg moe en heb ook vandaag geen vruchtbare dag. Ik doe een poging om te gaan hardlopen, in de hoop een beetje meer energie te krijgen. Echter heb ik erna geen zin meer om te koken en manlief, die wat eerder thuis is, heeft er ook geen zin in. We bestellen dus maar sushi. Eerlijk gezegd hebben we dit nog nooit gedaan. Sorry portomonee, maar dit gaan we vaker doen.

Zaterdag

heinz baked beans

En dan is het alweer weekend. Dankzij de juf weet ik dat het zondag vaderdag is. Het is me helemaal ontgaan (oeps), maar gelukkig nog tijd genoeg om te plannen. We doen vast boodschappen voor de full english breakfast voor morgenochtend. We halen sausages en bloedworst bij de slager en natuurlijk baked beans van Heinz bij de ah. Dit wordt smullen morgen. Ooh en ik werd super goed geholpen tijdens het winkelen. Ik kreeg niet eens de kans om rustig een foto te maken van dit blikje.

Vergeet jij weleens een belangrijke dag? Wat is het ergste wat je ooit vergeten bent?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge