Weekly Diary #43 – vaderdag, trouwfeestje en vakantiegevoel

Wat een heerlijk weekje is het geweest. Vaderdag is gevierd en ook een mooie bruiloft bijgewoond. Door een bezoekje die ik aan de campingwinkel bracht, ben ik momenteel erg in de stemming voor de vakantie. Nog een paar weken wachten, maar we oefenen nu vast voor de aankomende vakantie.

Zondag

Full English Breakfast

Vandaag is het vaderdag en dat betekent dat ik een lekker ontbijtje maak voor papa. Een heerlijke Full English Breakfast. De kinderen hebben zitten smullen met al dat vlees op hun bord en eerlijk gezegd vond ik het ook wel lekker. Mijn vegetarische worstjes waren misschien niet zo lekker als de sausages en de black pudding, maar ‘beans on toast’ is echt een heerlijk ontbijt.

Vaderdagknutsel

Ook Morris had wat moois gemaakt voor vaderdag. Hij kon niet wachten tot papa zijn mooie kunstwerk open had gemaakt. Al denk ik dat dat vooral was om het chocolaatje, wat hij nog niet vergeten was.

Maandag

Broertje duwen naar de peuterspeelzaal

Maandag gaat Morris weer naar de peuterspeelzaal. Hij heeft er enorm veel zin in en het liefst neemt hij zijn broertje mee voor een dagje school.

Spaarkalender

Na school heeft Morris het continu over een oranje helicopter. Hij wil er graag één hebben en ik moet hem maar kopen. Ik kan hem er niet van overtuigen dat ik niet zomaar dingen koop die hij opeens wil hebben. Hij mag er zelf voor sparen. Op bol.com zoek ik een leuke en maak een leuke spaarkalender met een eigen betaalpas. Wie weet is dit het begin van zijn besef van de waarde van geld.

Lowa wandelschoenen

’s Middags moeten we er even op uit. Ik rij met de kinderen naar Vrijbuiter in Gouda. Het is even rijden, wat ook Morris de kans geeft even te slapen. Ik krijg gelijk weer een vakantiegevoel als ik daar binnen loop. Al die leuke vakantieartikelen, tenten, vakantiestoelen en natuurlijk goede wandelschoenen. Ik ben al een paar jaar op zoek naar goede wandelschoenen en heb al verschillende merken geprobeerd, maar niets loopt zo fijn als mijn eerste paar. Een paar Lowa’s, waar ik weer naar terug wil. Het is veel te laat en mijn voeten zijn te moe om een goede keuze te maken. Ik moet binnenkort maar weer eens voor terug.

Multifunctionele kinderwagen (incl kind)

We zijn op zoek naar een leuk tafeltje, waar de jongens met de vakantie aan kunnen eten. Dit mini-exemplaar is prima en Owen vind hem ook erg leuk. Of eigenlijk de grote doos die hij bovenop zijn schoot krijgt.

Dinsdag

Heel veel vouwwerk

Dinsdag breng ik de kinderen een dag naar mijn ouders. Ik heb wat tijd nodig om het huis onder handen te nemen en aan mijn blog te werken. Ik kom aan veel minder toe dan ik had gehoopt, maar deze berg was vouwgoed is gelukkig goed geslonken.

Happy Horse knuffels

Om 5 uur is het weer tijd om de kinderen te halen en ze weer te verenigen met hun knuffel. Weer geen mother-of-the-year-award voor mij voor het afdroppen van de kinderen zonder hun knuffels. Gelukkig hebben ze bij oma voldoende vervanging en zelfs een zelfde knuffel, als is die niet zo platgeknuffeld als deze.

Woensdag

Wachten en bloggen

Woensdagochtend wordt de auto gemaak. Een kleine ingreep, maar omdat het iets met garantie is, moeten we naar een garage die niet naast de deur is. Manlief en kinderen gaan naar de kapper en ik en mijn veel te langzame computer gaan een bakje koffie drinken bij de garage. Ondanks mijn trage laptop krijg ik toch veel gedaan in een klein uurtje. Ik zou vaker buiten de deur moeten werken .

Lees ook >> Als bloggen even niet zo snel gaat

Knuffelen in de bolderkar

’s Middags trekken we erop uit met onze nieuwe bolderkar. In plaats van de kinderwagen is dit een optie om mee te nemen op vakantie, maar dan moeten de kinderen er wel netjes in blijven zitten. Het lijkt goed te gaan, maar achter deze foto zit een heel verhaal. Beide jongens kunnen er makkelijk uit klimmen en dat doen ze dan ook al te graag. Door Morris de opdracht te geven zijn broertje vast te houden, blijft Morris netjes zitten en Owen kon ook geen kant op. En stiekem ziet het er heel schattig uit.

Buiten eten

Ook het nieuwe tafeltje wordt uitgeprobeerd. Dit is gelukkig in één keer een succes. Ze blijven netjes zitten en eten heerlijk hun eten op. Owen natuurlijk alleen het vlees en de ketchup en Morris valt direct de maiskolf aan. Later eet hij zelfs die van zijn broer op. Ik denk dat dit zijn lievelingseten is.

Donderdag

It's running time

Het is weer tijd om een keer actief te doen. De jongens worden in de fietskar gezet en ik doe mijn hardloopschoenen aan. Het gaat weer ietsje beter dan vorige week.

KitKat

Natuurlijk ben ik veel te laat de deur uit gegaan om te gaan joggen en aan het eind van de run ga ik nog even naar de action. Een grote lading kitkat wordt ingeslagen om de honger voor nu te stillen. En natuurlijk mezelf een dikke vette beloning te geven hihi.

Vrijdag

Oefenen voor de ogentest

Vanmiddag moet Morris naar het consultatiebureau en met drie jaar worden de ogen gecontroleerd. Hier hadden we ons nog niet op voorbereid, dus we pakken er snel nog het boekje bij. Gelukkig kent hij de meeste al, al twijfelen we nog steeds over het middelste plaatje in de onderste rij. Ik zeg een kerk met een wolk erboven. Wat vind jij?

Dreumes in de box

Bij het consultatiebureau wil Owen direct in de box. Ik heb hem thuis niet meer staan en stiekem mis ik hem nog regelmatig. En als ik zie hoe lief hij hierin speelt.

Zaterdag

Partners in wine

Mijn lieve vriendinnetje gaat trouwen. Super leuk. Ze is al heel wat jaren bij haar super lieve vent en hebben al een heerlijk gezin. Nu mogen ze erkaar eindelijk man en vrouw noemen. Ik ben zo blij voor ze en het was een geweldig feest. Mede mogelijk gemaakt door de wijntjes die er gedronken werden. Hier sta ik met mijn Partners in Wine! Hihi

karikatuur

Bij de bruiloft zat een karikatuurtekenares. Zij maakte van iedere gast een tekening. Zo’n geweldig idee en een heel orgineel cadeau om je gasten mee naar huis te geven. Ik heb met bewondering staan kijken hoe de tekeningen tot stand kwamen en ook ons plaatje is geweldig geworden. Zo cool hoe je met een paar lijnen zo’n sprekend beeld kan maken.

Ik ben nog aan het nagenieten van de bruiloft (lees een hoge spiegel paracetamol). Wat een geweldige dag is het geweest. Ik ken geen stel dat na zoveel jaar nog steeds zo verliefd is op elkaar. Zo mooi om te zien en wens ze nog altijd heel veel liefde toe, al denk ik dat ze daar geen gebrek aan hebben.

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge