weekly Diary #44 – Je hebt leuke en minder leuke dagen

Er staat weer een nieuw weekoverzichtje online. Een dagje later dag gehoopt, maar met deze tropische dagen zijn de dagen net wat actiever en dus vermoeiender. Ook afgelopen week waren drukke en warme dagen. Soms gezellig, soms ook niet. Tja, deze dagen horen er ook bij.

Zondag

In mijn weekoverzicht van vorige week kon je lezen dat we een bruiloft op zaterdag hadden van een vriendin van mij. De kinderen sliepen bij opa en oma en dus konden wij de zondag uitslapen. Heerlijk zo’n ochtend dat je niet direct iets hoef te doen. We hebben het ervan genomen en pas later in de middag zijn we de jongens op gaan halen.

Maandag

Onderweg naar de peuterspeelzaal kwamen we deze knappert tegen. Het is een onwijs lieve poes. Een paar weken geleden kwam hij al ons huis bezoeken en zorgde hij ervoor dat we buitengesloten stonden (dat verhaal lees je hier). Nu volgde hij ons een heel stuk mee naar de peuterspeelzaal. Zo jammer dat we geen huisdieren kunnen nemen. Helaas is manlief allergisch voor alle beesten.

In de middag spelen de knullen gezellig in de speeltuin voor de deur. De tuin van de buren is erg aantrekkelijk met al het kinderspeelgoed voor het grijpen staat. Ze hebben heerlijk met het speelgoed van de buurjongen gespeeld. Beetje jammer dat ik erna de tuin van een ander op moest ruimen.

Dinsdag

Rustig wakker worden dacht deze meneer. Na het ontbijt kroop hij weer lekker het bed (van zijn grote broer) in en ging een boekje lezen. So cute!

Onze Lidl wordt verbouwd (tot f*cking februari…).  Nu moeten we een heel stuk lopen om een vlug boodschapjes te doen. Onderweg kwamen we ook nog dit tuintje tegen. Opeens was ik mijn kind kwijt en stond hij meters terug deze machines te bewonderen.

Dit is weer zo’n eerste keer. De eerste keer dat we een heel stuk wandelen en Morris het helemaal zelf op de fiets heeft gedaan. Maar één keer kreeg ik de fiets in handen geduwd, maar al snel wilde hij hem terug. Het hele stuk legde hij af op de fiets en ik hoefde hem niet extra te motiveren om door te ‘fietsen’.

Woensdag

Na een rustig dagje besluiten manlief en ik met de kinderen naar de campingwinkel te gaan. Ik heb nog goede wandelschoenen nodig. Afgelopen jaren heb ik vaker een paar gekocht, maar geen zat zo lekker als mijn eerste paar Lowa’s. Ik heb ze helemaal stuk gelopen (gebruikte ze ook op mijn werk). Het is weer tijd voor een nieuw paar van deze ‘modieuze schoenen. Ook Morris heeft een mooi paar bergschoenen gekregen. Inlopen doet hij ze nog niet. Deze schoenen draag je natuurlijk alleen in de bergen.

Donderdag

De zon breekt door en het is tijd om het badje in de tuin op te zetten. Het is een groot bad en ik heb de electrische pomp uitgeleend. De fietspomp was ook geen succes (door een vreemde houding kwam het velletje van mijn arm ertussen. AUWWW). Wel lief dat de jongens mij hielpen met opblazen. Na een half uur stond het badje er.

Nu lijkt zo’n zonnig datje heel fijn te zijn, maar de jongens waren niet op hun best. Nog een beetje moe van de hele week en dus maakte ze flink wat herrie (lees huilen en ruzie). Niet alleen de kinderen maakte herrie. Ook de wasmachine, die vandaag 3 wasjes zou moeten draaien, maakte flink wat herrie. Niet normaal de hoeveelheid herrie dat eruit kwam.

Lees ook >> De was – Hoe ik er bovenop kwam

Het was een onrustige dag, dus ik was blij toen ik eenmaal aan deze overheerlijke pasta pesto salade zat. Niet helemaal volgens recept, maar net zo lekker.

En als de jongens op bed liggen, kan ik ook eindelijk neerploffen. Morris ligt ook op deze warme dagen diep onder zijn deken. Het dekbed er stiekem uit halen heeft geen zin. Dan maakt hij ons midden in de nacht wakker dat zijn deken niet klopt.

Vrijdag

Wat we ook in de campingwinkel kochten was deze stoere tas. Het vakje, wat ook als buideltasje te dragen is, is in de vorm van een kikker. Mijn knul is dol op kikkers en als ik een kikkertje zie, kan ik hem niet laten liggen.

Opa komt even langs in de hoop de wasmachine te kunnen maken. En ja hoor, hij weet het te fixen. Een klein plastic slangetje hangt los en knalt tegen de buitenkant van de machine. Dat zoiets kleins zoveel herrie kan veroorzaken.

Morris is zo brutaal om aan opa te vragen of hij met hem mee mag. Opa vind het geen probleem en opeens heb ik het huis weer voor mezelf alleen. Owen slaapt flink door en pas om een uurtje of 2 zit ik met dit aanhankelijke mannetje op schoot. Heel gezellig, maar vanaf dat moment kan ik natuurlijk niets meer doen.

Zaterdag

Vandaag komen mijn vriendin met gezin eten. Iets wat we eigenlijk nog nooit hebben gedaan, maar misschien wel leuk. Haar man en mijn man leken het op de bruiloft best goed te kunnen vinden en onze kinderen spelen ook erg leuk met elkaar. Het was dan ook een top dagje.
En super lief dat ze deze bos bloemen mee hadden genomen.

Tja, als je aan het kletsen bent en de kinderen rennen de hele tijd rondjes, heb je natuurlijk geen goede foto’s kunnen maken. Pas als de tv aan staat zijn de kinderen een beetje rustig. Het was ook wel nodig. Zonder dat ze het zelf door hadden waren ze extreem moe.

Dit was ons weekje weer. Bedankt voor het lezen. De warmte begint goed het huis binnen te dringen en na weer een bezoekje aan de campingwinkel is de zin in de vakantie flink toegenomen. Laat het de komende tijd maar lekker warm blijven. Dan blijf ik nog even in de vakantieroes.

Ben jij ook zo in vakantiestemming met dit weer?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge