Weekly Diary #45 – Wanneer komt papa weer thuis?

Wat is afgelopen week een drukke week geweest. Het was een week waarin we papa veel moesten missen. Papa had maandag een etentje en het eind van de week zat hij 2,5 dag in Dublin voor een congres. Zo zonder papa is het niet alleen een groot gemis, maar ik vind het ook behoorlijk pittig. Er is niemand om je ’s avonds te helpen met de twee knullen of me even af te lossen als de kinderen druk zijn. Hoe doen die single moms dat toch?

Zondag

met de kiepauto op het strand

Vandaag is een feestelijke dag. De ouders van manlief vieren hun trouwdag en met de hele familie gaan we uit lunchen in een heerlijke strandtent. Het is een warme dag en het is al vroeg druk op het strand. Een parkeerplek vinden is een drama, maar gelukkig hebben we de bolderkar om alle spullen (voor na de lunch) en de jongens mee te vervoeren.

Op het strand is het heerlijk. We hebben iets meer handen en ogen waardoor het minder vermoeiend is dan gebruikelijk. Morris loopt netjes mee en rent niet meer alle kanten op. Daar hebben we nu Owen voor. Die rende zo de zee in.

slapen in de bolderkar

Na al dat rennen word je natuurlijk moe. Zodra we hem in de kar zetten sukkelt hij in slaap. Het zal niet zo lekker hebben gezeten, maar als je echt moe bent slaap je overal.

Maandag

broertje bij de hand

Vandaag gaat Morris weer naar school. We zijn een beetje laat en we moeten doorlopen. Gelukkig blijft Morris netjes in de buurt en houdt hij zelfs de kinderwagen vast. Of was dit om zijn broertje mee te nemen?

surfplas vlaardingen

Het is nog steeds zo’n mooie dag en als ik mijn zus bel besluiten we naar een plas bij ons in de buurt te gaan. Ik ben er eerlijk gezegd nog nooit geweest, dus het was even zoeken. De kinderen hebben genoten en het is lekker overzichtelijk. Hier zullen we nog vaker te vinden zijn.

dreumes aan de riem

Dit keer had ik me iets beter voorbereid en heb ik een tuigje meegenomen voor Owen. Niet alles van het tuigje kon ik terugvinden, dus we doen we het met een veter. Het was een groot succes. Nadat Owen erachter was dat hij echt geen kant op kon, ging hij lekker spelen met zijn voorlader.

Dinsdag

leven van een thuisblijfmoeder

Lets chill en get some colour on my skin. Ik merkte aan de jongens dat er wat rust moest komen. Ze waren allebei erg moe en zodra ik iets ging doen werden zij vervelend. Dan maar zonnen in de tuin. Iets wat ik bijna nooit doe en ik ben er echt flink van verkleurd. En dat ondanks dat ik me goed heb ingesmeerd.

peuter doet de piepjestest

Maar de hele dag thuiszitten is geen optie. ’s Middags gaan we even naar het speeltuintje en vraagt Morris of we gaan rennen en de piepjestest gaan doen. Mijn zus is gymjuf en heeft een hele leuke versie van de piepjestest. Haar meiden vinden het echt leuk om te doen en mijn vent doet maar al te graag mee. Voor het eerst in mijn leven dat ik vrijwillig de piepjestest heb gedaan.

Woensdag

weekboodschappen

De woensdagochtend begint druk. Veel dingen regelen en papa is een klein beetje gespannen van het uitstapje dat hij voor zijn werk moet maken. Nog snel naar de bank, voldoende makkelijke maaltijden in huis halen voor mij en nog wat zaakjes regelen.

op schiphol

En later in de middag is het dan zover. We brengen papa we naar Schiphol. Ik vind het mega spannend om een paar dagen alleen te zijn met de jongens. Hoe ga ik dat volhouden.

eten op schiphol

Nog even met zijn alle wat op het vliegveld eten. Ik had een slappe hap verwacht, maar dit was echt super lekker. En de jongens hebben genoten van de 4 happen pizza die ze gegeten hebben.

slapen op de gang

Als we thuis zijn duiken de jongens snel hun bed in. Ze zijn moe en willen slapen. Toch hoor ik Morris nog bovenaan de trap roepen, maar hij komt niet naar beneden. Als ik boven kom ligt hij diep in slaap op de gang. Zelfs als ik hem optil wordt hij niet wakker.

Donderdag

visspel

Donderdag komt mijn schoonmoeder even langs. Ze heeft nog een cadeautje mee van vakantie. Dit visspel van hout. Het valt meteen in de smaak bij de jongens. Samen met de hengel zijn ze de halve ochtend bezig om de vissen te vangen.

picknicken in de tuin

Met de lunch hebben we er tegenwoordig een gewoonte van gemaakt om te gaan picknicken. Morris vind het prachtig en met dit weer is het heerlijk om te doen. Ook is het een goede manier om mijn koelkast een beetje op te ruimen, hihi.

slapen op de bank

In de middag blijkt hoe moe Morris is. Hij valt diep in slaap. Zelfs zijn broertje krijgt hem niet wakker. Vallen zijn smalle billen trouwens op? Sinds 2 dagen gaat het mega goed met de zindelijkheidstraining.

rennen met de fietskar

Als Morris eindelijk wakker is ga ik nog een rondje rennen met de kids. Het is eigenlijk veel te heet om te lopen, maar ik moet het natuurlijk wel bijhouden. Nu ik 4 weken hardloop merk ik dat mijn conditie een stuk beter is en ik minder last heb van mijn hartafwijking.

Lees ook >> Sporten met een beperking – Conditie opbouwen met een hartafwijking

Vrijdag

samen achter de computer

Met Morris op de peuterspeelzaal hoop ik wat afrondend werk voor mijn blog te kunnen doen. Ik was alleen één ding vergeten. Owen wil het liefst op mijn schoot zitten als ik achter de computer zit.

mama plagen

Beide mannen weer thuis, beide mannen weer wakker. Ik stort onderhand in. Hoewel de dagen rustig verlopen, is dit mijn crash moment en val ik bijna op de bank in slaap. Hier weet Morris wel een oplossing voor. Hij plaagt mama net zo lang dat ik wel rechtop ga zitten en een bakje koffie ga zetten.

tijd voor een wijntje

Het vervelend doen houdt helaas niet op en de kinderen moeten vanavond op tijd naar bed. Klein beetje onder dwang, want ze willen niets en huilen om alles. Om 18.30 is het gelukkig al stil in huis en plof ik met mijn glas wijn en een chick flick op de bank. Dat is wel het voordeel als de man van huis is. Ik heb de afgelopen avonden Grace & Frankie op Netflix gebinged.

Zaterdag

slaaptrainer sam

Jeej, manlief is weer thuis. De jongens zijn door het dolle heen. Dit is het enige moment dat Morris even rustig zit. Eindelijk heb ik het voor elkaar gekregen om Sam het Schaap aan de praat te krijgen. Mijn ouders vonden hem voor 2 euro bij de kringloop, maar er zat geen handleiding bij. Dan wordt het bij Sam wel lastig. Gelukkig is er altijd Google en vooral Youtube om me een goede uitleg te geven.

dreumes en M&M's

Voor de drukte gaat beginnen eten we nog lekker wat M&M’s met de jongens. Vanavond staat er weer een bruiloft op de planning en de oppas komt zo langs om voor de jongens te zorgen. Van de bruiloft heb ik helaas geen foto’s gemaakt, maar gelukkig hebben ze een geweldige fotograaf. Wij hadden deze fotograaf ook voor onze bruiloft en ik zie hem nu al voor de 4e keer voorbij komen.

Lees ook >> 1-11-2013 – 4 jaar getrouwd

Het was een drukke week en ik ben blij dat het erop zit. Voorlopig geen avonden meer zonder manlief en binnenkort gaat zijn vakantie ook in. Nu alleen maar gezellige avonden samen en binnenkort zelfs hele dagen.

Hoevaak heb jij een avond zonder je partner?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge