Weekly Diary #46 – Wat worden ze groot

En er is weer een week voorbij. Het was weer een lekker huiselijk weekje. Een week waarin ik besef dat mijn kinderen groot aan het worden zijn. Dat ze steeds meer zelf kunnen en eigenlijk geen babies meer zijn. Gelukkig was er deze week weer voldoende afleiding en hebben we veel leuke uitjes gehad.

Zondag

Een tijde geleden hebben we nieuwe kozijnen laten plaatsen. Toen de mannen voor de deur stonden bedacht ik me opeens dat ik nog niet aan nieuwe gordijnen had gedacht. Het heeft zo’n drie weken geduurd, maar eindelijk zijn we van vuilniszakken voor de ramen naar schitterende plissegordijnen gegaan. Nog niet alles is compleet, doordat ik een beetje stom ben geweest met bestellen, maar binnenkort hangt alles er helemaal mooi bui.

’s Avonds speelt Owen nog heerlijk buiten met de buurtkinderen. Zo’n kleintje is toch altijd in trek bij de meiden uit de omgeving.

Maandag

Als ik Morris vanmorgen naar school wil brengen, zet Owen het op een lopen. Hij wil ook lopend zijn broer naar school brengen. Waar hij een paar weken geleden alle kanten op rende, volgt hij nu redelijk onze route. Hij loopt (rent) de hele weg naar school. Wat wordt hij toch groot.

De rest van de dag hangen we een beetje in en om het huis. De jongens zijn erg hangerig en hangen beide de hele tijd tegen mij aan. Stiekem is dit voor mij een klein genietmomentje.

Aan het eind van de middag glip ik nog even het huis uit. We hebben nog het een en ander nodig. Deze kast bijvoorbeeld zou enorm leuk staan in de peuterkamer van Morris. Binnenkort kunnen we tenslotte afscheid nemen van de commode.
Uiteindelijk koop ik echter alleen een buitenlamp. De jongens waren niet erg gezellig tijdens het winkelen. We hadden toch beter thuis kunnen blijven hangen.

Lees ook >> Zindelijkheidstraining bij een eigenwijze peuter

Dinsdag

Ik had mezelf jaren geleden een kringloopverbod op gelegd. Teveel kocht ik er. Nu, een paar jaar later bezoek ik met mijn ouders weer eens een kringloopwinkel. Heerlijk! Morris heeft uiteindelijk lang aan de speeltafel gezeten en heel wat auto’s uitgeprobeerd. Ik kon rustig door de winkel lopen, terwijl meneer aan de grote tafel zat.

Woensdag

Jurassic Kingdom is in Schiedam. Met twee (eigenlijk drie) dinoliefhebbers, kunnen we dat natuurlijk niet laten schieten. Hoe we het vonden lees je in het artikel dat zaterdag online kwam. Hier kan je nog meer foto’s vinden van deze leuke dinoshow.

Jurassic kingdom – Ook voor de kleintjes?

Als de jongens na een vermoeiende ochtend op bed liggen, ren ik nog even naar de winkel. Mijn nichtjes zijn bijna jarig en ik moet nog cadeautjes halen. Toevallig zijn zij er ook en helpen ze me met het uitzoeken van een goed cadeau. Eén van de meiden wilde make-up. Grote mensen make-up nog wel. En zo sta je opeens met twee meiden een paar oogschaduwpaletten te swatchen, hihi.

Donderdag

Het is bijna zomervakantie en dat betekent afscheid voor de juffen. Een klein cadeautje en een tekening was welkom. Mijn zoon tekent niet zo graag, dus ik heb van zijn kunstwerk iets moois gemaakt. Nu wist ik niet precies hoeveel juffen er zouden zijn, dus heb een hele verzameling gemaakt.

De rest van de dag sla ik aan het bakken. Voor mijn nichtjes moeten er taarten gebakken worden. Beide meiden krijgen een eigen taart. Vorig jaar maakte ik een echte tweelingtaart, dit jaar krijgen ze allebei een eigen taart. De één wilde een make-up taart, de ander een Elsa taart. Erg ingewikkeld uiteindelijk en ik ben blij dat Morris me zo goed wist te helpen.

Vrijdag

De taarten van de meiden is af. Uiteindelijk kan je goed zien waar ik iets meer tijd voor had (sorry Loes), maar ze waren er beide enorm blij mee. Ook met haar echte oogschaduwpalletje.

Zaterdag

Het had wat voeten in de aarden, maar uiteindelijk gaan we met de hele schoonfamilie naar Blijdorp. Het is warm en ook de olifanten zoeken de verkoeling op. 

Het was zo schattig om te zien hoe Morris steeds met zijn grote neven op wilde trekken. Dit maakte het voor ons makkelijk om hem wat vrijer te laten. Niet te vrij natuurlijk, want op een gegeven moment waren we zowel Morris als grote neef kwijt. Oeps. Gelukkig waren ze niet ver weg.

Hoevaak ga jij met je (schoon)familie op stap?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge