Weekly Diary #47 – Papa heeft iets te vieren

Zomervakantie! Het is lang geleden dat ik dit heb mogen roepen. Maar niet alleen Morris heeft vakantie, maar ook manlief heeft de komende weken vrij. Wat een heerlijkheid. Dit geeft natuurlijk de gelegenheid voor veel gezellige avonden en aan het eind van de week hebben we nog iets te vieren.

Zondag

peuter met zijn eigen bestelling

Eindelijk! Zijn pakje is er. Een paar weken geleden maakte ik een spaarkalender voor mijn kleine man. Hij wilde zo graag een oranje helikopter. Hier mocht hij voor sparen met het oefenen van vaardigheden. Veel had te maken met de zindelijkheidstraining. Het heeft goed geholpen, want meneer begint al goed zindelijk te worden. Zelfs ’s nachts houdt hij het droog.

rondje gelopen

Voor de zon op zijn felst staat trek ik weer mijn hardloopschoenen aan. Het is een pittig rondje. Ik heb anderhalve week niet meer gerend. Dat in combinatie met de warmte is het naar ademhappen aan het eind van mijn rondje. Ik moet dus echt wat vaker gaan trainen.

mama en peuter aan de wandel

En omdat ik nog niet genoeg gelopen heb, trekken we ’s middags de wandelschoenen aan. Met de vakantie in Engeland willen we ook gaan wandelen en dus moeten de wandelschoenen ingelopen worden. De jongens vinden het heerlijk al komen we niet heel snel vooruit. Op een gegeven moment pakt Morris mijn hand. Anders luister ik niet volgens hem…. De rollen zijn blijkbaar omgekeerd.

Maandag

Met mijn jongens

De kindjes breng ik ’s ochtends naar mijn ouders. Ik ga weer eens druk mijn huis en blog doen. Het blijft bijzonder hoe makkelijk ik door het huis kom als de kinderen er niet zijn. Ik heb super veel gedaan, maar natuurlijk ligt er nog super veel werk (vooral voor de blog) wat er nog gedaan moet worden.
En na zo’n dag in huis bezig te zijn geweest is het heerlijk om de kindjes weer te zien. We eten bij opa en oma en tijdens het eten kruipen ze allebei op schoot. Heerlijk!

Dinsdag

bankhangen met migraine

Vandaag is een bankhangdag. Het is lang geleden dat ik dit heb gehad, maar vanmorgen kwam de migraine weer op. Nu heb ik niets te klagen, want ik ben er niet zo heel ziek van. Ik ben een paar uurtjes niets waard. Vroeger ging ik even op bed liggen, maar met de kids gaat dat niet zo gemakkelijk.

Gelukkig is dit voorlopig de laatste dag dat ik alleen ben met de kindjes. Papa is klaar met zijn opleiding en heeft vandaag de laatste werkdag. Hij begint een maandje later aan zijn nieuwe baan, wat betekent dat hij nu 6 weken vrij heeft. Wat een heerlijk vooruitzicht.

Woensdag

kappertje

Het is weer tijd voor een kappertje. Mijn haar wordt teruggeverfd naar mijn eigen haarkleur. Spannend eigenlijk. Na allerlei gekke kleurtjes te hebben gehad is het nu best donker geworden. Op instagram deelde ik al een foto van mijn nieuwe coupe. Wil je meer leuke foto’s zien, vergeet me dan niet daar te volgen!

Ikea salade

Na een dag in de tuin te hebben gespeeld, bedenken we ons later in de middag dat we ijsmakers en glazen gaan halen bij Ikea. Natuurlijk duurt alles weer langer en eten we een klein hapje bij ikea. En natuurlijk komen we met meer dan het geplande thuis.

Donderdag

ik wil in de hangmat

Joepie, het rennen ging vanmorgen weer een stuk beter. En als ik na mijn rondje in de nieuwe hangmat van ikea wil duiken, blijken de kinderen het een heerlijke activiteit te vinden. Schommelen, verstoppertje erin spelen of gewoon lekker hangen. Het liefst liggen ze er de hele dag in.

hardlopen met een peuter

De kinderen zijn druk en aangezien we straks visite krijgen, ga ik de kinderen nog even moe maken. Ook Morris mag een rondje hardlopen. Hij vindt het toch best intensief. Hoewel hij de hele dag heen en weer rent moet hij onderweg toch een paar keer op adem komen. Hihi

Vrijdag

manlief in zijn nieuwe hangmat

Pff wat is het warm. Ik duik mijn kantoortje in. Op zolder nog wel. Als ik naar buiten kijk zie ik dit beeld. Manlief heeft het enorm naar zijn zin in die hangmat. Al kan het alleen op het rustmomentje van Morris en Owen. Anders staan er twee kleine mannetjes aan de hangmat te trekken.

peuter en dreumes op de loopfiets

De hitte zorgt ervoor dat we maar weinig doen op een dag en zo tegen het etenstijd, is aan de kinderen te merken dat ze er even op uit moeten. Een klein rondje fietsen dan maar. Ik had verwacht dat papa en ik beide met een fiets op onze schouden zouden moeten gaan wandelen, maar wonder boven wonder maakt Owen het hele rondje af en Morris ook bijna helemaal.

Wijntje!

Al weken roept mijn buurvrouw dat we een wijnavondje moeten doen. Daar ben ik niet vies van, dus vanavond schuift ze aan om een heerlijk wijntje te drinken. Natuurlijk veel te gezellig en we maken het veel te laat.

Zaterdag

Jambalaya op de barbeque

Vandaag vieren we dat papa eindelijk klaar is met zijn studie. Na 14 jaar studeren heeft hij eindelijk zijn specialisatiepapiertje op zak. Het liefst had hij het stilletjes voorbij laten gaan, maar dit vond ik niet kunnen. Achter zijn rug om organiseerde ik een barbeque en nodigde wat vrienden en familie uit. Voor de gelegenheid maakte manlief een heerlijke Jambalaya op zijn nieuwe driepoot barbeque. Het zou niet te laat worden zeiden we nog. Als zelfs de buren komen vragen of het vuur uit mag weet je dat dat niet is gelukt.

Het was een gezellige week en ik moet nog bijkomen van al die gezellige avonden. Nog steeds is het smullen van de Jambalaya en hangt er nog een subtiel rookluchtje in huis. De warmte zorgt ervoor dat ik me hier nog even niet zo druk om ga maken.

Hoe vier jij het liefst een feestje?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge