Weekly Diary #48 – Met zijn vieren in een tentje

Wat een zonnig weekje is het geweest. Met recordtemperaturen was het een hoop gekreun en gesteun. Deze hitte is voor mij niet weggelegd. Maar als we besluiten naar de camping te gaan vergeet ik even de hitte. Al moet ik wel eerst nog even naar de dokter.

Zondag

gelakte nagels van de jongens

Met een lichte kater, een kleine migraine aanval en nog vermoeid van de veel te korte nacht i.v.m. het feestje van gister begint deze week heel rustig. We ruimen wat op, doen om en om een dutje en we lakken wat nagels. Ik en de kinderen dan. Zodra ik met mijn nagellakpotje aan kom zetten, staan er twee knullen om me heen om ook een nieuw kleurtje op hun teennagels te krijgen.

Maandag

go see the doctor

De maandag begint bij een bezoekje aan de dokter. De implanon wordt eruit gehaald. Binnenkort zal ik een update schrijven waarom hij eruit is gegaan en hoe me dit is bevallen. Tot nu toe merk ik nog weinig verschil, maar het zal even duren voor de hormonen mijn lijf uit zijn.

Lees ook >> Ervaring Implanon – Ruim 60 dagen bloeden. Eruit of nog even doorzetten?

maxi dress

Met de hoeveelheid warme dagen merk ik hoe weinig zomerkleren ik heb. Dat wordt shoppen. Deze jurk kocht ik. Ik ben er zo blij mee.

vliegende mieren binnen

Thuis gekomen blijken de mieren uit te zijn gevlogen. En laat de uitgang van het nest bij ons ín huis zitten. Heel het huis zit vol met vliegende mieren. Ik kan hier zo slecht tegen. Krijg er nog de kriebels van.

Dinsdag

rosella parkiet

We sluiten voor een paar dagen bij mijn ouders aan op de camping. Zij staan er voor de hele week en wij gaan even proefkamperen. Maar we kunnen niet weg voor we de vogel van mijn ouders van vers water hebben voorzien. Beestje was blij me te zien, maar wat een herrie toen ik weer weg ging. Ik denk dat meneer boos was dat ik niet langer bleef.

slapen in de auto

De rit naar de camping duurt niet lang. Owen slaapt bijna heel de weg en ook Morris doet even een oogje dicht.

coleman tent

En daar is onze prachtige tent. Het proefkamperen doen we altijd om te weten dat alles nog goed is en we niet zitten opgescheept met een lek luchtbed bijvoorbeeld.

afwas op de camping

’s Avonds moet er natuurlijk weer afgewassen worden. Gezellig ouderswets met mijn paps de vaat doen. Back to basic.

Woensdag

ponykamp

Onze tent staat vlak naast een veldje met kleine paarden. Deze paardenfan is er dan ook regelmatig te vinden.

natte haren en dorst

Wat is het warm. Onze tent staat rond het slaapuurtje vol in de zon en dus slaapt Owen in de tent van mijn ouders. Niet dat het daar veel beter uit te houden is. Zijn haar is helemaal zeiknat als hij wakker wordt en hij vergaat van de dorst.

strand van Zeeland

Dan woon je dicht bij kilometers strand, maar ga je in Zeeland op een paar vierkante meter strand zitten. Maar het gebrek aan ruimte doet de pret niet drukken. Het is er heerlijk verfrissend en het water is precies goed.

blije eitjes op het strand

Deze twee blije strandgasten zijn er ook bij. Niet dat je ons op die kilometers strand kan vinden. Mijn vader en ik zitten liever veilig in de schaduw.

krabben vangen

En dan spoelt er opeens een krab aan. Dat vindt Morris natuurlijk helemaal geweldig.

spelen met water

Na het strand schiet ik met Owen snel onder de douche. Even het zand eraf spoelen en gelijk klaarmaken voor bedje. Maar wat doen mijn heren. Die spelen het doucheritueel nog even na bij het kraantje voor de tent. Ze hebben de grootste lol. Zeiknat (inclusief het haar, wat normaal nooit te wassen is) en weer kunnen ze omgekleed worden.

Donderdag

Genieten op de camping

Na een onrustige avond en een kort nachtje (de jongens wilde niet slapen) zitten we weer heerlijk aan het ontbijt. Ik kan hier zo van genieten. Lekker voor je tentje in je stoeltje. Brood knullig op je schoot smeren en genieten van de ochtendgloren.

De hond van mijn ouders wilde natuurlijk ook in het shot. Arm oud beestje had het moeilijk in de warmte.

auto uitladen in 36 graden

Niet snel laten is het inpakken geblazen en vertrekken we al naar huis. Owen en Morris zijn al vroeg moe (vind je het gek als je tot 10 uur blijft spelen, maar wel weer om 7 uur waker bent). En laat het precies vandaag 36 graden zijn en ik deze rommel in de volle zon uit de auto moest slepen.

Wachten op de regen

Gelukkig is er eindelijk regen voorspeld. Morris zijn ritme is van slag en kan niet slapen. Dan maar samen met papa op de regen wachten. Helaas sloeg de regen ons net over. De rode vlek op buienrader ging precies langs ons heen.

Vrijdag

Weer zo’n vreselijk warme dag. Ik ben hier niet voor gemaakt. De hele dag doe ik weinig en zit ik liever binnen. Vandaag dan ook geen foto’s

Zaterdag

Eerste festival peuter

Voor het eerst met de kinderen naar een festival. Het is de 40e editie van Waterpop. Vroeger woonde we op loopafstand en waren we er bijna ieder jaar te vinden. Nu moeten we een stukje rijden en met de kinderen er naartoe vind ik toch een beetje spannend. De eerste band die Morris ziet is gelijk al een succes. Hij is zo onder de indruk van zo’n live optreden.

slapen op Waterpop

Voor Owen duurt het allemaal veel te lang. Hij heeft niet de vrijheid om rond te rennen en moet dus lange tijd in de kinderwagen. Het laatste half uur houden we hem zoet met een filmpje op de telefoon.

Gelukkig is de ergste hitte weer voorbij, al vind ik het nog enorm warm. Hopelijk krijgen we volgende week weer wat verkoelen in de vorm van een bui. Mijn tuin snakt ernaar! Ik hoop dat ik mijn hitteplan niet nodig ga hebben en volgende week van frisse windjes en veel verkoeling kan genieten.

Ben jij ook zo klaar met de hitte?

 

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge