Weekly Diary #49 – Een zomers weekje

Hoi, ik heb weer een nieuw weekoverzichtje voor je. Ik had verwacht dat dit een saai weekje zou worden. Niets gepland en het is ook veel te warm. Toch hebben we spontaan allemaal leuke dingen gedaan. Lees je mee?

Zondag

in de vrijbuiter

Na een luie zondag besluiten we nog om  ergens naartoe te gaan. Het wordt de Vrijbuiter. De winkel is wat leeg en later horen we dat de Vrijbuiter falliet is. Helaas, het was altijd zo’n fijne winkel. We doen nog snel een rondje, halen wat lekkere waterflessen en kijken naar dingen die we misschien in de toekomst willen hebben.

Maandag

lunchpakketje in het bos

Met ons lunchpakketje op zak vertrekken Morris en ik om lekker eens in het bos te wandelen. Stiekem vind ik zo lunchen echt heerlijk.

boswandeling met een peuter

Tijdens het wandelen wijken we al snel af van de paden. Meneer vindt het fantastisch om het bos te ontdekken.

Wandelen met opa

Na het bos gaan we nog even naar opa en oma. Vorige week stonden we met de tent een paar dagen naast hun tent en wij bleken het één en ander vergeten te zijn. Nu zij weer thuis zijn moeten we dat natuurlijk snel ophalen.

Dinsdag

kliederen op mama d'r to-do list

Voor de verandering probeer ik weer wat computerwerk af te krijgen. Helaas wordt mijn lijstje al snel gebruikt als tekenpapier. Zo weet ik nooit wat er op mijn planning staat.

Woensdag

framblij plukkerij

In een spontane bui besluiten we naar Plukkerij Framboos in Monster te gaan. Biologisch geteelde vruchten die je zelf mag plukken. De aardbeien zijn heerlijk, maar ooh wat is het warm in de kas. En dan te bedenken dat ik vroeger dit als bijbaandje deed (maar dan tussen de bloemen). Ik moet er nu niet meer aan denken.

dierenvriendje

Naast de pluktuin is nog een kleine kinderboerderij. Dit vindt mijn kleine vent natuurlijk geweldig. Hij is zo dol op dieren. Hij schreeuwt het vaak uit van enthousiasme als hij een paard voor ziet komen.

samen de hond uitlaten

Daar heben we opa weer. Dit keer komt hij bij ons langs. Hij komt helaas het vervelende nieuws vertellen dat mijn tante na een kort ziekbed is overleden. Erg verdrietig.

Donderdag

broodje kroket

Met de jongens gaan we lunchen Bij de Buurvrouw. Ja, zo heet het restaurant, maar toevallig kwamen we ook echt onze buurvrouw tegen. Ik vond het wel grappig hihi. De jongens hadden een heerlijk broodje kroket en ik een meloensalade. Terwijl de jongens lekker aan het spelen waren kwamen ze af en toe een hapje halen.

blonde broertjes

Bij de Buurvrouw stond een hele leuke pipowagen op het terrein. Echt een idyllisch plekje. Ook dit was iets waar de jongens heerlijk hebben gespeeld. Wel waren ze natuurlijk lekker vervelend. Owen was al moe en Morris haalde ook allerlei streken uit. Ik hoorde mezelf op een gegeven moment alleen nog maar nee zeggen.

Lees ook >> Zeg nooit nee tegen je kind – Maar wat dan wel?

mannenstaart

’s Middag speelde we wat buiten. De jongens mochten lekker krijten en later haalde ze hun eigen kunstwerken weer weg met water (lekker opgeruimd weer). De jongste zag er zo verhit uit dat ik zijn haren maar vast naar achter heb gebonden. Ik heb geen meisjes, maar ik mag toch lekker met haar friemelen 😀 

Vrijdag

leren schommelen

Morris wilde heel graag naar de speeltuin. Eigenlijk wilde hij naar de natuurspeeltuin, maar omdat papa niet mee ging, gingen we toch iets minder ver uit de route.

taartjes van de bakker

Ook konden we na de speeltuin gelijk naar de bakker. Mijn moeder had gewonnen bij de loterij en kreeg een tegoedbon die wij mochten spenderen. Jammie!

spelen met de tuinslang

Ik ben de warmte al een paar dagen goed zat. Van mij mag het wel wat koeler worden. De tuinslang biedt zo nu en dan wat verkoeling. De jongens – en vooral Morris – rennen direct door de straal en zijn helemaal nat.

Zaterdag

naar het strand

Vandaag gaan we voor de échte verkoeling. Een middagje op het strand. Als we het strand bijna oplopen, komt Morris opeens naast me lopen en geeft me een hand. Iets wat hij bijna nooit doet en vooral niet spontaan. Ik ben zo verliefd op deze foto.

beestjes uit de zee

Beestjes vangen. De jongens/mannen vinden het heerlijk. Ik ben er niet zo van gecharmeerd. Dat hij de beestjes zo durft beet te houden, heeft hij niet van mij. Stoere vent.

ingegraven peuter

Wat doe je als je kind het koud krijgt? Dan graaf je hem in. Haha. Het werd ook wel echt fris en het begon flink te waaien. Lekker die verkoeling, maar we zijn toch maar weer naar huis gegaan.

Zondag

natuurspeeltuin avonturis

En dan eindelijk gaan we naar de natuurspeeltuin. Wat zijn de jongens blij. Het water is er niet zo fris, wat het moeilijk maakt de jongens los te laten, maar verder hebben ze fantastisch gespeeld. Morris was echt in zijn nopjes. Eindelijk was hij weer eens in de natuurspeeltuin. Ook manlief genoot en heeft allemaal mooie plantjes gespot. Volgende keer gaat hij daar macro-foto’s maken, terwijl de kinderen spelen.

Op de fiets met de fietskar

We zitten vandaag wel veel op de fiets. Eerst fietsen we naar de natuurspeeltuin en ’s middags fietsen we naar mijn ouders. Zo kom ik nog eens aan me beweging, aangezien ik met deze warmte niet meer ga hardlopen.

Wat heb jij afgelpen week gedaan?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge