Weekly Diary #52 *vakantie editie* – Een zware week voor de kinderen

We zijn alweer enige tijd terug van vakantie. Maar wat mis ik het om met het gezin in de tent te zitten. Zoveel leuke dingen die we hebben gedaan. Zo lekker genieten van de natuur met de kinderen. En natuurlijk zo veel leuke foto’s om hier te delen. Lees snel verder om te zien wat voor heerlijke tweede week van de vakantie hebben gehad.

Lees ook >> Weekly Diary #51 *vakantie editie* – Met de kinderen in de tent

Maandag

schrijven op een mustang

Onze tweede week van de vakantie begint met een tweede bezoekje aan het National Motor Museum. Het autogedeelte hadden we de vorige keer al goed bewandeld (al vonden we het geen straf om er een tweede keer te lopen), maar achter het museum zat nog een heel landgoed met landhuis en ruïnes van de oude abdij. Daar wilde we natuurlijk ook nog een rondje maken.

National Motor Museum

Het enorme landhuis, waar de familie van de oprichter van het National Motor Museum in heeft gewoond (en nog steeds wordt bewoond) is open voor publiek. Het is alsof je een tijdmachine instapt en het prachtige huis ziet zoals men er in de vorige eeuw woonde.

Nieuwe pannenset

De keuken was mijn favoriete plekje. Wat een plaatje is dit toch. Maar dit was natuurlijk het domein van alle keukenmeisjes en butlers die er in het huis werkte.

mooiste fruitbomen

De tuin geeft ons veel inspiratie voor onze eigen tuin. De grote groentetuin is echt om verliefd op te worden. Zo hadden ze een hele haag met fruitbomen gespannen in een boog. Dit kunnen wij ook makkelijk in ons kleine tuintje haha.

Lees ook >> Wat te doen in New Forest – Ook leuk voor de allerkleinste

Real Pub meal

Als je in Engeland ben moet je een keer eten in de pub. En het was een typische pub maaltijd. De beer battered halloumi was echt zoooo lekker. En ook de doperwtjes waren niet te vergelijken die ik voor de kinderen op tafel zet.

Dinsdag

Daddy Pig de hand schudden

Met twee jongens die graag Peppa pig kijken (ja wij kijken het altijd in het engels), kan je het niet laten om naar het pretpark te gaan waar deze vorlijke big rondrent. Peppa een handje geven was toch wel iets heel bijzonders. Hier heeft hij het nog lang over gehad.

Dinoritje

Er stonden lange rijen. Voor een rondje op de dino van George hebben we 3 kwartier in de rij gestaan. Pappa en Owen zijn toch maar ergens anders gaan wandelen. Het Paultron Park is gelukkig groot genoeg om uit te wijken van de enorme drukte die er in Peppa Pig World was.

spelen op de camping

In Peppa Pig World was de speeltuin een hot item. Geen lange rijen was vooral fijn. Maar spelen op de camping is gelukkig ook erg leuk. En daar zat ikzelf toch iets meer op mijn gemak.

Chillen op de camping

Wat een heerlijk plekje was het toch. Uitzicht over het belachelijk grote veld, waar de jongens naar harte lust konden spelen. Al was het wel een kunst om de jongens een beetje in de buurt te houden.

Woensdag

Ontbijtje

Dit aapje had het helemaal naar zijn zin. Het is een beetje een blurry plaatje, maar kijk hoe heerlijk hij zijn pannetje baked beans zit te eten. Beter wordt het eigenlijk niet.

addertje in het gras

Vandaag besluiten we naar het reptielen centrum te gaan. Het is helaas niet meer dan een paar grote baken, waar de reptielen in verscholen zitten. En dan bedoel ik echt verscholen. Dit addertje is het enige die niet onder het gras verstopt zat.

reptielen centrum

Gelukkig was er voor de kinderen genoeg te doen en hebben ze grote lol gehad. Ze hadden allerlei bijzondere dingen uitgestald en konden ze hun eigen button knutselen.

bramen plukken

Erna zijn we toch maar weer een stukje gaan wandelen. En bramen snoepen natuurlijk. Morris is er een ster in geworden om de rijpe bramen van een grote afstand te spotten.

Donderdag

Full English Vega

Here you have it. A full English Vegetarian Breakfast. Ooh, wat is dit toch lekker. Maar dan wel met de Engelse worstjes en het engelse brood natuurlijk.

Smullen van het ontbijt

Ook de jongens smullen ervan. Morris eet bijna zijn bord leeg, al laat Owen het ei en de bonen toch liever staan. Het vlees daarentegen is binnen no-time op.

Rennen door het bos

Dat Morris zo goed kan meelopen blijf ik bijzonder vinden. Hij heeft al heel wat kilometers gemaakt. En dat allemaal op het ren-tempo. Hij rent heen en weer, ziet weer wat achter ons, wil voorop lopen, springt de bosjes in voor bramen en gaat maar door.

Kevertje aaien

Tot hij een beestje ziet, waar hij heel zachtjes op af sluipt.

Dreumes op je rug

En Owen zit te genieten vanuit onze nieuwe draagtas.

Vrijdag

flink uitslapen

Deze ochtend slaapt Morris zo lang dat ik eraan twijfel of hij niet ziek is. Hij slaapt 2 uur langer dan normaal en na het ontbijt slaapt hij nog een uur in de auto. Pas na dit alles wordt hij weer een beetje het ventje. Ik heb het idee dat voor hem de grens is bereikt en vandaag doen we het rustig aan.

wandelen tussen de paarden

We hebben een leuk plekje gevonen om te lunchen. Met ons lunchpakketje moeten we wel eerst even langs deze paarden lopen.

boswandeling

En toch blijft wandelen het leukst. We laten de jongens lekker hun gang gaan en we doen erg lang over een heel klein rondje. Maar de jongens genieten en hebben de grootste lol samen.

peuterwandeling

Ook deze kleine man heeft vandaag flink wat stappen gezet. Voor deze wandeling was de draagtas niet mee en dus heeft hij het grootste deel van de wandeling zelf gelopen. Zelfs als het begint te regenen is deze vent niet te stoppen.

Zaterdag

uitslapen

Ook de kleine knul is erg moe. Zelfs als het zo licht is slaapt deze man nog rustig door. En stiekem vind ik het een heerlijk beeld om bij wakker te worden.

spelen in de speeltuin

Vandaag geen lange wandelingen of spannende activiteiten. Nee, gewoon naar de speeltuin. We gaan naar een speeltuin waar ook de grote kinderen (papa en mama dus) flink kunnen spelen. Er wordt veel geklauwterd en geschommeld.

biertje

Erna nog even iets lekkers drinken bij de pub. Toevallig was er een bierfestival aan de gang en was het er enorm gezellig. De kids spelen lekker in de speeltuin, terwijl wij van ons biertje genieten. En eeh, de kinderen hebben natuurlijk gewoon appelsap.

Zondag

pony bij de tent

Dat je paarden in New Forest tegen kan komen was ik gewend. Dat ze over de camping lopen was ik gewend. Dat ze je ontbijt pikken was ik nog niet gewend. En natuurlijk op de dag van vertrek komt iemand nog ons hapje pikken.

five guys

Het is zo’n 3 uur rijden vanaf het natuurpark naar Harwich, waar onze boot vertrekt. Onze boot vertrekt pas laat en als we de tent hebben ingepakt en de auto hebben ingeladen hebben we nog heel wat uren te overbruggen. Een stadje in de buurt van Harwich bied uitkomst. We lunchen bij Five-Guys en ik eet er de lekkerste vegaburger die ik ooit heb gegeten.

Colchester castle

Ook is er nog een leuk museum. Het kasteel in Colechester kent een lange geschiedenis en deze geschiedenis kan je op verschillende dingen ervaren in het kasteel. Ik kijk er mijn ogen uit, al wilen de jongens vooral heen en weer rennen.

Wachten bij de Stena Line

Het is 9 uur als we in de rij staan om de boot op te gaan. We zijn al ingechecked, maar moeten alleen nog wachten tot we de boot op mogen. Wat is het laat voor de jongens en wat duurt het lang. Ik ben blij dat we straks lekker in onze hut zitten en we de jongens naar bed kunnen doen.

Stena Line

En dan eindelijk zijn we weer op de boot op weg naar huis. Het duurt even voor we slapen, maar uiteindelijk hebben we een heerlijke ontspannen terugreis.

Lees ook >> Weekly Diary #53 – Terug van vakantie

Wat een heerlijke vakantie was het toch. Ik heb met moeite een selectie foto’s kunnen maken, want er waren zo veel leuke plaatjes. Voor de jongens duurde het net een paar dagen te lang, maar dat is iets wat je alleen weet als je het hebt ervaren. Volgend jaar doen we het weer anders, maar natuurlijk wel in Engeland. Nu genieten we nog even na van deze heerlijke vakantie in New Forest.

Wat is jouw favoriete vakantieland?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge