Weekly Diary #53 – Terug van vakantie

We zijn alweer een week terug van vakantie. Het is altijd even omschakelen als je een tijdje in je tentje hebt gezeten. En niet te vergeten om alle vakantiespullen weer op te ruimen. Het lijkt een eeuwigheid te duren voor je die rommel hebt opgeruimd. W il jeeten wat  we nog meer hebben gedaan deze week? Lees dan snel verder.

Maandag

Aankomst Stena Line

Om 8 uur komen we aan met de boot in Hoek van Holland. Eindelijk weer thuis. Het is een kort nachtje geweest en we krijgen met moeite de jongens wakker. Maar het uitzicht vanaf de boot is geweldig. Voor de jongens tenminste. Al die vrachtauto’s en stoere karretjes.

vakantierommel

Het voordeel van ’s ochtends terugkomen van vakantie is dat je nog de hele dag hebt om de rommel op te ruimen. Het is ook wel nodig, want wat hadden we een zooi meegenomen.

Lees ook >> Wat er mee gaat op vakantie – Kamperen met de kinderen

Opgemaakt door kleuter

’s Middags gaan we even bij mijn zus op bezoek. Zij is heel de schoolvakantie weg geweest en dus is het wel weer tijd om even op de koffie te gaan. Eén van haar meiden is dol op make-up en ik krijg gelijk een nieuwe look van haar. Zie hier het resultaat van de toekomstige beauty-blogger

Dinsdag

Full English Breakfast Dutch style

Thuis proberen we nog even het Engelse gevoel vast te houden. Een lekkere Full English Breakfast. Helaas niet zo lekker als in Engeland en het ziet er ook niet zo appetijtelijk.

Vakantiewas

Net als gisteren, morgen en de rest van de week is het wasdag. Ik kan zo’n 14 wasjes draaien na de vakantie. Alles is toch een beetje naar tent gaan ruiken en dus ook ongedragen dingen moeten gewassen worden. En natuurlijk niet vergeten om alle slaapzakken weer een keer te wassen.

speentjes weggooien

Dan is het moment waar ik niet echt naar heb uitgekeken (cue the dramatic music). We gooien de speentjes weg. Voor Morris is het daar echt tijd voor. Owen zou hem nog wat langer mogen houden. Toch doen ze allebei de speentjes in de prullenbak, om te voorkomen dat Morris de speen van Owen gaat afpakken.

Lees ook >> Mag de speen weer terug?

Woensdag

Als een kind in de speelgoedwinkel

Nog even een rondje langs de winkels. Morris kon het niet laten om de speelgoedwinkel in te duiken. In de vakantie is hij zo verwend, maar dit keer kopen we niets.

Extra lang knuffelen

Het slapen zonder speentje gaat niet zo makkelijk. Morris komt moeilijk in slaap. Als ik hem ’s avonds op bed leg, zegt hij dat hij bang is en dat ik niet weg mag gaan. Hij houdt me stevig vast en stiekem geniet ik van het moment.

Slapen op het grote bed

Owen heeft ook moeite met het wegdoen van de speen. Waar hij normaal gesproken zo in slaap is, ligt hij nu lang te huilen. Ook als hij in de nacht wakker wordt zet hij het op een brullen. Zo sneu, maar ook erg vervelend. We leggen hem maar tussen ons in om hem af en toe te sussen.

Donderdag

taartje van de bakker

Moe van alles, maar toch trakteren we ons op iets lekkers. Manlief haalt een lekker taartje bij de bakker.

Rosella vogel

Mijn ouders zijn op vakantie en de vogel heeft enige verzorging nodig. Ik dacht even naast hem op mijn computer te werken, maar als je je snoertje vergeet kom je niet ver. Dan maar gezellig spelen met deze leuke birdy.

Kruidnootjes met chocolade

Wat is dit nou? Ja hoor, kruidnoten in Augustus. Manlief kon het niet weerstaan en stiekem vind ik het wel lekker.

Vrijdag

in de speeltuin

It’s the first day of school. Morris heeft er zin in. Hij huppelt vrolijk met ons mee, maar voor hij de klas in gaat moet hij natuurlijk eerst even van de glijbaan.

Op de markt

Ik breng weer even een bezoekje aan mijn zus. Samen met de kids gaan we naar de markt. Helaas vergat ik natuurlijk mijn portomonee. Oeps.

buurtbarbecue

’s Avonds hebben we een de jaarlijkse buurtbarbecue. Het is super gezellig, maar omdat manlief ziek op bed ligt, ben ik meer de kinderen in bedwang aan het houden en ervoor aan het zorgen dat niemand wegloopt.

Zaterdag

Speelkleed

Manlief is nog steeds ziek en ook ik ben niet lekker. Een combinatie van oververmoeid, katertje en buikpijn. We maken er dus een pyjamadag van. De kinderen vinden het maar niets. Ze krijgen minder aandacht en we doen geen leuke dingen met ons. Uiteindelijk besluit ik met Morris op het kleed te spelen. Ik zie gelijk een omslag in zijn gedrag.

Zondag

achternichtjes

Zondag breng ik een bezoekje aan mijn neef. Vroeger zagen we elkaar een stuk vaker, maar dat werd helaas met de jaren minder. Gelukkig wordt dat nu weer een beetje bijgetrokken.
En alle kids vinden het geweldig. De hele dag spelen ze in de tuin, maar als Owen moe wordt zorgt zijn achternichtje er wel voor dat hij even rustig een filmpje kan kijken.

Jambalaya kindergerecht

Als we thuis komen, heeft papa het eten klaargezet. Owen eet al weken geen avondeten. Hij eet alleen het vlees en verder laat hij alles staan. Het is alsof er vandaag een wonder is gebeurd en ik moet zelfs een tweede keer bij hem opscheppen. Deze jambalaya vindt hij om te smullen.

Lees ook >> Ik ben vegetariër – en de kinderen dan?

Volgende week hebben we weer een normale week. Papa begint na een lange vakantie aan zijn niewe baan. Ergens ben ik er wel aan toe dat het normale weer begint.

Heb je al de Weekly Diary van de eerste week van onze vakantie gezien?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge