Weekly Diary #54 – Het normale leven is weer begonnen

En toen was het normale leven begonnen. Papa is weer aan het werk gegaan en Morris gaat weer 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal. Het is gek om weer alleen thuis te zijn met de kids,  maar ergens is het ook wel lekker dat ik weer mijn eigen tijd in kan delen.

Maandag

niet in de wandelwagen

Papa is werken en Morris is naar de peuterspeelzaal. Jep, het normale leven is weer begonnen. Anders dan vorig schooljaar slaapt Owen niet meer zo makkelijk in en nu hij sinds een paar weken zonder speen slaapt vind ik het lastig hem zomaar achter te laten. Dan maar even wakker houden tot we met zijn tweetjes broer weer op gaan halen. Alleen wil meneer niet zijn wandelwagen in….

Lees ook >> Je kind alleen thuis laten

bouwplaats kijken

Op deze plaats wordt een grote Lidl gebouwd. Het gaat nog maanden duren en ik mis hem enorm. Eventjes naar de winkel zit er niet meer in. Maar de bouwplaats is voor de jongens dan weer geweldig. Ooh en mocht het je opvallen. Morris zijn shirt zit achterstevoren. Op de achterkant staat het plaatje in het groot. Die wilde hij natuurlijk op zijn buik.

in de speeltuin

’s Middags duik ik nog even met de jongens de speeltuin in. Morris wil er altijd even spelen na school en de rest van de dag blijft hij er over zeuren.

Dinsdag

Let's do this

OK, let’s do this. Ik heb weer ouderwets een agenda gekocht. Ik hoop iets gestructureerder te kunnen werken aan mijn blog. En ook heb ik deze ochtend gereserveerd om flink wat uren te maken. Manlief heeft voortaan deze dag zijn vrije dag en dus kan ik ongestoord werken.

appeltaart

Als ik klaar ben met mijn werken slaapt Owen nog. Eindelijk tijd om de keuken in te duiken. Uit de boom van de buren heb ik heerlijke appels geplukt waar ik deze taart mee bak. Jammie.

boodschappen doen

Het ouderwetse wekelijks boodschappen doen moeten we ook weer oppakken. Dit keer gaan we met het hele gezin. Slecht idee! We gaan natuurlijk aan het eind van de dag en de jongens konden zich niet meer inhouden.

Woensdag

 

perencake

De fruitboom heeft het dit jaar redelijk goed gedaan, ondanks de droogte. 7 kilo peren halen we uit de boom en het is nog even voor ik alles heb opgemaakt. Het zijn stoofperen, dus ik moet het verwerken in warme gerechten. Best een leuke uitdaging.

Donderdag

verf mengen karwei

Na een ochtend in de tuin te hebben gewerkt heb ik pas later in de middag weer energie om wat te doen. Nog even naar de Karwei voor een potje verf dan. Morris wil heel graag een rode muur (onderdeel van zijn brandweerkamer) en dus laten we een leuk kleurtje mengen.

Vrijdag

gele jasjes

Het is vrijdag en dus moeten we weer naar de peuterspeelzaal. Het is fris, maar met deze nieuwe jasjes is dat geen straf. Zo schattig hoe de jongens erbij lopen. En natuurlijk liep ik ook in mijn fantastische gele jas hihi.

Lees ook >> Shoplog – Jongenskleding Next Direct

beddengoed Leen Bakker

Owen is zijn bedje zat. Hij wil niet meer in een slaapzak en wil heel graag een deken en een kussen. Een nieuw bed is nog een ding, maar een deken kunnen we wel aan beginnen. Alleen kussen en een overtrek moet nog gehaald worden. De kussen waren uitverkocht bij Leen Bakker, maar dit leuke beddengoed hebben ze nog wel. Zo blij dat ze iets leuks met paarden hebben, wat niet enorm meisjesachtig is.

Zaterdag

Cultureel Maassluis

Als ik met Morris wat kranten wil halen bij mijn zus beland ik in een hele culturele happening. In plaats van een kwartiertje om snel wat op te halen blijf ik een paar uur hangen. Maar gezellig dat het is en met alle kinderen die meelopen is het voor Morris ook een dolle boel.

En dan eindelijk kunnen we verven. Morris is enorm enthousiast. Hij wil zo graag ook verven. Het grootste deel doe ik toch maar liever zelf, maar dit stukje mag hij zelf doen. En trots dat hij is.

Zondag

En ze zeiden dat ik maar 1 laag aan moest brengen. Het zal wel aan mijn verfkunsten liggen. Dan maar een tweede laag aanbrengen. Morris is met papa weg en Owen ligt lekker te slapen. Dit schiet opeens op.

hangjeugd bij station

Omdat papa en Morris nog weg zijn, ga ik met Owen aan de wandel. We blijven echter steken bij het station (die al een jaar open had moeten zijn, maar er nog steeds geen tram heeft gereden….). Zie hier de toekomstige hangjeugd. Meneer kwam niet verder dan dit parkeerterrein. Ik moet toegeven dat er ook wel veel te zien was voor zo’n knulletje.

Het voelde als een gekke week. Het is alsof ik blijf zoeken naar een ritme en nooit ergens tijd voor heb. Ach het zal wel het begin zijn van een nieuw ritme… hoop ik. Wie weet gaat het volgende week allemaal een stuk soepeler. Dat ik niet meer hoef te verven zal in ieder geval een hoop schelen 😛

Hoe was jouw start na de zomervakantie?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge