Weekly Diary #55 – Je bent een jongensmoeder of niet

Hoi, leuk je weer te zien hier. Hoe is jouw week geweest? Bij ons vlogen de peren me om de oren, puilde de agenda uit en gingen we deze week twee keer naar het ziekenhuis. Het was me het weekje wel. Kijk je mee?

Maandag

peuter slaapt uit

Mijn peuter begint steeds meer op mij te lijken. Lekker uitslapen is hij dol op. Heerlijk als hij niet naar school moet. Als ook voor hem de wekker ’s ochtens gaat vind ik het toch sneu om hem wakker te moeten schudden.

Morris helpt een handje

’s Middags doen we nog een boodschapje. Ik wil nu eindelijk al de perenrecepten eens uitproberen. Met een perenboom in de tuin is het ieder jaar weer feest. Komende week zal ik mijn favoriete recepten delen.
’s Middags boodschappen doen is trouwens nooit leuk. De kinderen hebben er gewoon geen zin meer in en kunnen niet meer luisteren. Zo vermoeiend is dat.

Dinsdag

Bij de tandarts

Vandaag moet het hele gezin weer naar de tandarts. Het wachten in de wachtkamer duurt lang (vandaar dat de telefoon erbij is gepakt). Gelukkig is de controle zo gebeurt. Owen houdt zijn mond stijf dicht, maar Morris was dit keer een flinke held die zo de tandartsstoel in wilde.

Woensdag

shoppen in de Xenos

Vandaag gaan we al vroeg richting de winkels. Ik moet nog wat dingentjes halen. Vooral wat dingentjes om het huis op te leuken. Morris kiest deze ‘helmen’ en eigenlijk staan ze in huis ook wel erg leuk. Ook handig van zulke manden. Je kan er snel de rommel van de kinderen in dumpen.

Pecan perenbroodje

Het laatste recept dat ik met mijn peren maak is dit perenbroodje. Niet zo goed gelukt als ik hoopte, maar de smaak is goed. En daar gaat het toch om!

Donderdag

Bij de oogarts

Doordat het Morris 3x niet lukte om de oogtest bij het consultatiebureau te doen, werden we doorverwezen naar de oogarts. We konden vandaag al terecht. Wat vond ik het toch spannend om met mijn mannetje naar het ziekenhuis te gaan. Ik had er gewoon koppijn van. Maar wat deed hij het goed. En natuurlijk waren alle scores perfect. Met meneer zijn ogen is niets aan de hand. Het was zijn eigenwijsheid en concentratie dat problemen gaf.

Vrijdag

spelen in het winkelcentrum

Lekker zo’n loos dagje. Ik heb slecht geslapen en kwam de hele dag niet op gang. Wel gaan we ’s middags nog even naar de winkels. Bij de Big Bazar hebben ze O.P.I. nagellak voor €2,-. Er waren nog 2 leuke kleurtjes.

Zaterdag

Traumadag Rotterdam

Het is Nationale Traumadag en hier moeten we natuurlijk heen met de jongens. Je bent jongensmoeder of je bent het niet. Op het museumplein naast het Erasmus MC Rotterdam staan alle grote voertuigen uitgestald. De brandweer, politie, ambulance en het leger heeft er allerlei voertuigen uitgestald.

Op de politiemotor

Er is vooral veel rekening gehouden met kinderen. Deze motortjes zijn zo enorm schattig.
In het onderwijscentrum van het Erasmus was ook nog veel te doen. Stiekem vond manlief het volgens mij erg leuk om mij er rond te leiden, aangezien hij daar vaak heeft gezeten en les heeft mogen geven.

geïmproviseerde glijbaan

Erna gaan we nog even naar opa en oma. We blijven onverwachts lekker eten. En als je dan toch moet wachten tot de patatjes klaar zijn, kan je net zo goed lekker met opa in de tuin spelen. De glijbaan die opa altijd maakt is toch erg favoriet.

Zondag

de broertjes

Papa neemt deze knullen mee, zodat mama lekker kan werken aan haar eigen dingen. Ik krijg dit fotootje doorgestuurd voor ze weg gaan. Heerlijk om te zien hoe die broers zo graag bij elkaar zijn (al is er ook vaak ruzie)

Achter de computer

En ik maar meters maken voor mijn blog. Sinds vorige week heb ik wat momenten in de week dat ik echt me even af kan sluiten. Stiekem is dat wel even een verademing om los te zijn van de kinderen en kan doen waar ik al de hele week aan probeer te beginnen.

Dat was mijn weekje weer. Vol trots op mijn zoon die zo zijn best heeft gedaan bij de oogarts en een vriezer vol met perengerechten. Deze zal ik komende week met je delen. Ben je dus ook op zoek naar een lekker perenrecept? Hou mijn site dan in de gaten!

-x- Rachel

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge