Weekly Diary #58 – Als de kindjes slecht slapen

Hoi, het is weer Maandag en dat betekent een nieuwe Weekly Diary. Jemig, ik doe dit al ruim een jaar (kom ik nu pas achter). En nog steeds vind ik het super leuk om terug te kijken op de afgelopen week. Jij ook? Deze week had ik zowaar een uitstapje zonder man en kinderen. Ik voelde me weer helemaal opgeladen. En dat was wel nodig, want de jongens zaten niet helemaal lekker in hun vel.

Maandag

Sleutel vergeten

Het is weer tijd om Morris naar school te brengen. Op het moment dat ik voor de deur sta merk ik dat ik mijn sleutels kwijt ben. Blijkt dat ik deze in de tas van Morris heb laten zitten. Pfff, maar ik kom zo wel aan mijn stappen.

Aardbeien cheesecake

Vandaag is mijn zus jarig. Hiep hiep hoera! ’s Middags viert ze haar verjaardag. Ik heb vanmorgen nog met Owen een cadeautje gehaald (beter laat dan nooit) en ’s middags eten we een heerlijk taartje.

Dinsdag

Brewdog Jet Black Heart

Voor een praatje bij The Influencers Movement ben ik in Amsterdam. Het praatje was heel interessant en ik heb veel geleerd. En nu ik toch in Amsterdam ben kan ik het natuurlijk niet maken om niet met mijn Amsterdamse vriend af te spreken. We besluiten ergens te eten een een lekker biertje te drinken. Ik neem er natuurlijk een heerlijke porter bij.

Kindjes knuffelen

Ik ben de hele dag weggeweest en het was heerlijk om er even uit te zijn zonder kinderen. Maar ooh wat ben ik blij met deze knuffel van de kids.

Woensdag

Jongens dragen ook make-up

Mijn jongens willen altijd graag make-uppen. Stiekem vind ik dat wel grappig. Morris doet er zelfs een haarband voor in om zijn lange haren uit zijn gezicht te houden.

Ambushed by my boys

We hebben een heel leuk spelletje met de stofzuiger ontdekt. Na het buitenspelen en later ook na het eten van rijst stofzuig ik de kleding van de jongens af. Dit is zo leuk dat de kinderen er nog even mee doorspelen. Owen heeft de grootste lol als hij de stofzuiger op zijn buik zet. En dit moet natuurlijk ook even bij mama geprobeerd worden.

Donderdag

Werken in de tuin

Ik wil volgend jaar heel graag een moestuin beginnen. Maar dat betekend dat ik een deel van de tuin leeg moet trekken. Ik heb er natuurlijk niet echt de tijd voor, maar zo tussendoor steeds een klein beetje doen lukt nog net. De jongens vinden het geweldig om te helpen.

Kind eet alleen salade

’s Avonds hebben we weer rijst en vlees (gyros). Je zou denken dat mijn kids dat het lekkerst vinden. Morris is echter pas uitgehuild als hij een bakje sla voor zijn neus heeft staan. Ik snap het niet meer wat betreft het eten van de kinderen.

Vrijdag

kast pluneren

Het is een dramaochtend. Eigenlijk is dat al een paar dagen zo. Morris lijkt erg moe te zijn. Hij heeft veel nachtmerries en ook vannacht is hij meerdere keren wakker geworden. Ik hou hem vandaag thuis van de peuterspeelzaal en hij mag uitrusten/uithuilen op zijn kamer. Owen heeft op zijn beurt ook zo zijn kuren. Hij vindt deze kast mega interessant. Hij trekt alle lades leeg. Hier ligt echter niet echt kinderspeelgoed in. Zo sta ik dus een kwartier de kast dicht te houden.

Natuurspeeltuin Maassluis

Het huis wordt een beetje te klein met die drukke kinderen. Ik ga met ze naar de natuurspeeltuin. Lekker stukje wandelen, de kinderen in de fietskar, en in de speeltuin kunnen de kinderen lekker hun gang gaan. Hun gang gingen ze en binnen no-time zitten ze onder de modder. Op de terugweg heb ik twee bijna blote kindjes in mijn kar zitten. Moe en koud, maar twee hele blije jongentjes.

English Pasties

’s Avonds eten we deze heerlijke Engelse pasties. Het recept kun je hier vinden. Ze zitten bomvol groente en Owen heeft anderhalve pasty op. Morris at natuurlijk alleen de salade.

Zaterdag

Shoppen Ikea

Papa heeft dienst en wij moeten onszelf weer vermaken. De jongens zijn gelukkig iets meer in hun hum en dus durf ik het aan naar Ikea te gaan. Morris wil het liefst elke stoel uitproberen en dus komen we meestal niet vooruit. Nu pakte ik het rolkarretje. Hiermee zijn we, zonder problemen, heel de winkel door gegaan. Wat een uitkomst.

Ikea

Voor ik de grote spullen ophaal breng ik Morris naar Småland. Zijn eerste keer daar. Ik vind het wel spannend, maar het is een stuk gemakkelijker om de spullen op te halen. Owen gaat aan het tuigje en de spullen gaan op de kinderwagen. Zo gaat het eigenlijk wel makkelijk.

Zondag

Boswandelig

Ook vandag heeft papa weer dienst, maar in de middag hebben we de tijd om met het hele gezin naar het bos te gaan. Geen grote wandeling en in zo’n druk bos is dat ook helemaal niet leuk. We blijven bij een leuk veldje hangen, waar we eikels verzamelen en lekker rondrennen. Heerlijk.

Lees ook >> Eerste jaar peuterspeelzaal – Hoe is het bevallen

Het was me het weekje wel. Door het slechte slapen hebben we veel moeilijke dagen gehad. Ook vannacht hebben we weer een jongen tussen ons in gehad die midden in de nacht opeens om zich heen begon te slaan door een enge droom. Hopelijk slaapt hij komende week beter.

Wat doe jij als je kind nachtmerries heeft?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge