Weekly Diary #59 – Iets te hard werken

Hoi, heb jij ook zo lekker genoten van het mooie weer. Dit is toch geen Oktober of herfst meer? Met zo’n mooi zonnetje is het natuurlijk heerlijk om weer lekker in de tuin bezig te zijn. Ik heb flink wat werk verricht in de tuin, ter voorbereiding voor volgend jaar. Maar ten koste van wat?

Maandag

Boekje lezen in de bieb

Papa is vandaag vrij. Hij heeft het weekend dienst gehad en ter compensatie is hij vandaag een dagje thuis. We gaan met zijn alle naar de bieb. De jongens vinden al het speelgoed veel interessanter, maar voor thuis nemen we een paar leuke boekjes mee.

Diepvries pizza

Hoewel papa vandaag vrij was, heeft hij in de avond wel een lezing van zijn werk. Gelukkig eten we heel makkelijk. En lekker!

Dinsdag

Met oma naar Ikea

Vorige week kocht ik een kast bij Ikea voor in de kamer van Morris. Hier wil ik nog wat bakken voor. Ik heb vandaag even geen zin om alleen naar Ikea te gaan en dus vraag ik mijn moeder mee. Super gezellig vinden Morris en Owen het dat oma mee gaat. We blijven natuurlijk veel te lang hangen, want Ikea is tenslotte 1 grote speeltuin.

Woensdag

Nieuwe ikea bakken halen

En daar zijn we weer. Die bakken die ik gister haalde bleken op een halve centimeter te groot te zijn. Gelukkig passen deze bakken wel goed (dit keer extra goed nagemeten) Dit keer neem ik mijn zus op sleeptouw en aangezien zij op tijd terug moet zijn om haar kinderen uit school te halen blijven we niet lang hangen.

Mama helpen

We hebben nog de hele middag de tijd om lekker van het zonnetje te genieten. Het gras geniet hier ook van en is flink gegroeid. Normaal doet papa het gras maaien, maar die heeft het zo druk de laatste tijd. Dan doe ik het maar. Gelukkig heb ik goede hulp. Waar vroeger een poging gedaan werd om te helpen heeft het nu echt resultaat. Morris veegt al het gras netjes op en gooit het keurig in de bak.

Donderdag

Werken in mijn tuintje

Nu ik zo lekker bezig ben in de tuin begin ik ook aan de voortuin. Ik wil volgend jaar heel graag een klein moestuintje aanleggen en dat betekent dat ik een wat tuin daarvoor vrij moet maken. De toch al aangegeten buxussen moeten eruit en in een dag tijd haal ik de buxussen en het boompje er allemaal uit. Nog even flink omschoffelen en wat steentjes weghalen en ik heb een heel mooi stukje grond voor mijn moestuin.

Peuters en wormen

Ook vandaag helpt Morris me weer erg mee. Al zijn wormen interessanter dan helpen in het tuintje.

Vrijdag

Op de step

’s Ochtends breng ik Morris weer naar de peuterspeelzaal. Hij had gister de oude step gevonden in de schuur. Ik wist niet dat hij zo goed op dit ding kon steppen. Hij gaat als een speer.

Klaar voor de moestuin

Als Morris op school zit haal ik wat borderrollen voor in de tuin. ’s Middags zet ik ze er samen met Morris in. Wat ben ik tocht trots op mijn perkje, al zijn mijn spieren wel erg moe van al het klussen. Ik ben benieuwd of de plantjes hier goed zullen groeien.

Spelen in plaats van slapen

Papa heeft nog een borrel op zijn werk. Dit had ik even niet op gerekend. Nu moet ik de jongens alleen op bed gaan leggen. En als ze zo heerlijk aan het spelen zijn is het nog lastiger om ze allebei naar hun eigen bed te krijgen. Sinds papa aan zijn nieuwe baan is begonnen is hij vaak laat thuis en heeft hij veel extra dingen. Dit maakt het voor mij allemaal een stuk pittiger. Hoe doen die alleenstaande moeders of als de papa dagen niet thuis komt dat toch?

Lees ook >> Getrouwd met een dokter – Gratis pilletjes of eenzaam thuis

Zaterdag

Vandaag even geen foto’s. Na de eerste verjaardag van ons nichtje kwam ik uitgeput thuis. Ik was draaierig en misselijk. Ik dacht een wijntje teveel op te hebben, maar toen ik eenmaal rustig zat veranderde niets. Om 6u kroop ik mijn bedje in en besefte ik hoe moe ik was van de afgelopen week.

Zondag

Bloementje

Vandaag ga ik met mijn lieve vriendinnetje op stap. Nog snel haal ik een bosje bloemen voor ik haar ophaal. We gaan samen lekker lunchen. We zien elkaar veel te weinig, maar als ik haar weer zie is het ouderwets gezellig. En hoe lekker is het om er na zo’n drukke week even uit te zijn. Ik blijf natuurlijk veel langer dan alleen lunchen, want het is zo te gezellig.

Ik ben nog steeds heel erg moe. Een tuin omspitten en er vaak alleen voor staan kan deze hartpatiƫnt niet altijd even goed aan. Ik vergeet nog weleens dat ik een hartafwijking heb en dat ik mijn energie moet verdelen. Gelukkig heb ik het weekend redelijk uit kunnen rusten en staan we nu weer vol goede moed klaar voor de nieuwe week.

Hoevaak ga jij je grens over?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge