Weekly Diary #62 – sprongentje, chaos en een houten huwelijk

Hoi, hier ik heb weer een terugblik op mijn weekje. En wat voor een week. Tja, ik weet het zelf ook niet zo goed. Het was een week met veel ruzietjes onder de jongens. Owen zat niet zo lekker in zijn vel en moest snel huilen. Morris deed natuurlijk ‘vrolijk’ mee met dit gedrag. Heerlijk om twee van die jongen knullen te hebben.

Maandag

Familie geel

Het begin van de week en we stappen weer met zijn alle naar de peuterspeelzaal. Met zijn alle in onze gele jassen. Ik raak in ieder geval mijn kinderen niet kwijt en zij mij niet. Haha.

Lees ook >> Ik dacht meisjes te krijgen, maar heb nu twee jongens

slapen op e bank

’s Avonds wordt Owen opeens rond 10 uur huilend wakker. Ik krijg hem niet meer stil en dus mag hij even beneden op de bank komen zitten. Ook daar is het moeilijk om hem te troosten, maar uiteindelijk is hij stil. Hij mag nog lekker lang bij papa en mama op de bank hangen en als wij alvast ons klaar gaan maken voor bed, valt hij bijna op de bank in slaap.

Dinsdag

Geen middagdutje

Wat is er toch aan de hand met dit mannetje. Ook tussen de middag wil hij niet slapen. Zelfs na hem voor de derde keer op bed te hebben gelegd komt hij vrolijk zijn kamer uitstappen. Niets lijkt te werken. Is dit het einde van het middagdutje?

Makloubeh

Ik vond ergens een gifje van dit gerecht. Het heet Makloubeh en je laat het vanuit de pan ondersteboven op een bord vallen. Zo leuk en blijkbaar ook heel lekker!

Woensdag

Hondje

Vandaag ga ik op bezoek bij een oude bekende. Iemand die ik ken van de vakantieweken van de hartstichting. Ik heb hem in zo’n 10 jaar al niet meer gezien. Hij heeft ook twee zoontjes en zijn jongste zoontje is net geboren. Helaas zijn mijn jongens niet erg in hun hum. Owen heeft volgens mij een hele vervelende sprong en Morris is net zo vervelend door zijn broertje.

Piano spelen bij opa

Op de terugweg rijden we nog even langs mijn ouders. Opa laat de piano zien die op zolder staat. Morris is erg bezig met muziek de laatste tijd en wil maar wat graag op de piano spelen.

Donderdag

Slapen bij Rammstein

Vandaag komen opa en oma bij ons langs. Met twee van die vervelende knullen (iets met dat sprongetje) lukt het niet meer om iets aan het huishouden te doen en dus heb ik gevraagd of mijn ouders bij mij komen oppassen, zodat ik kan poetsen. Opa doet nog wat klusjes in huis en uiteindelijk vallen de mannen in slaap bij Rammstein. Eeh, dat is toch geen slaapverwekkende muziek?

Peuter in de wagen

Als het hele huis schoon is moet ik nog even boodschappen doen. Morris heeft geen zin. Hij wil liever alleen thuis blijven. Toch kan ik hem overhalen, als ik hem beloof dat hij in de kinderwagen mag. Dat is lang geleden. Owen neem ik mee aan het tuigje, anders lukt het boodschappen doen alsnog niet. Wat hebben we een bekijks met zo’n ‘oud mannetje’ met dekentje in de wagen en een kind aan de riem.

Lees ook >> Ik ben een tuigje moeder en ik schaam me er niet (meer) voor

Leuk stel

En als papa thuis is, is het feest. We leggen de jongens op tijd op bed en wij schuiven aan voor een heerlijke maaltijd. We zijn vandaag precies 5 jaar getrouwd. Gezellig zo’n avond, maar het wordt wel tijd om dit soort dingen weer buiten de deur te gaan vieren.

Vrijdag

Op weg naar school

Weer loop ik met mijn gele mannetjes naar school. Owen zou zo graag naar schooltje willen. Hij pakt zelfs zijn tas al en wandelt vrolijk voor mij uit richting de peuterspeelzaal.

Sinterklaas verlanglijstje

De rest van de dag is een beetje chaos. De jongens zijn wel lekker bezig, maar steeds als ik wil opruimen, even wil zitten of met één van de twee ga spelen gebeurt er iets. Het is heel gezellig, maar echt productief zijn we niet. Al hebben we wel ons verlanglijstje voor Sinterklaas af kunnen maken.

Zaterdag

Rollen in de duinen

Weekend! Je zou zeggen dat we dan de hele tijd met het gezin bij elkaar zijn, maar papa heeft dienst. Hij moest vanmorgen al naar het ziekenhuis. Gelukkig is hij de rest van de middag vrij en gaan we met zijn alle naar het strand. Lekker in de duinen rollen.

Zondag

Feestbeesten in de klas

Ook deze ochtend heeft papa dienst. Hij moet eerder dan verwacht naar het ziekenhuis. Ik vermaak me gelukkig prima met de jongens en krijg van Morris dit boekje in mijn handen gestopt. ‘Voorlezen mama!’

Slapen op de bank

Als ik in bad duik, blijkt papa weer terug te moeten naar het ziekenhuis. Owen ligt op bed en Morris zit rustig beneden te spelen. Als ik uiteindelijk beneden ben tref ik dit aan. Morris ligt heerlijk op de bank te knorren. Blijkbaar heeft hij een drukke week gehad.

Aan het begin van het weekend bleek gelukkig het sprongetje voorbij te zijn en hebben we lekker kunnen spelen. Zo leuk om te zien dat er na een sprong opeens zoveel kan veranderen. Mijn jongens kunnen nu zelfs een beetje samen spelen. Ik hoop dat ze dit dan ook nog vaak gaan doen.

Kunnen jouw kinderen goed samenspelen?

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge