Weekly Diary #64 – Winkelen voor Sinterklaas

Er is weer een nieuwe week begonnen en dat betekent een terugblik op vorige week. Wat een koud weekje was het trouwens. Wij hebben de sjaals weer uit de kast moeten trekken. Niet alleen hebben we het koud, maar ook zijn we erg snotterig. We maakte het deze week dus niet te gek. Wat we allemaal hebben gedaan lees je natuurlijk hier.

Maandag

Badderen

Morris is nog moe van de verjaarag van Owen en omdat hij ook niet zo fit is laat ik hem een dagje thuis. Lekker een ochtendje badderen. Hier doe ik beide jognens altijd een plezier mee.

>> Lees ook: Plog – Owen is jarig

Rommel

Ook de rest van de dag doen we het rustig aan. Morris komt lekker met me aan tafel zitten en speelt met de bloemen die op tafel staan. Tip, laat je kind niet met de bloemen spelen. Het geeft rommel!

Dinsdag

Zwemmen met peuter

Papa is weer een dagje thuis en we gaan met het hele gezin naar het zwembad. Owen heeft blijkbaar geen watervrees en ook Morris doet goed zijn best. Hij begint al de eerste stapjes van zwemmen te leren.

Fietsen op zijn trybike

’s Middags ga ik er nog lekker met de jongens op uit. Een rondje fietsen op de geweldige nieuwe fiets van Owen. Wat doet hij het goed en wat gaat hij snel.

Woensdag

Schoencadeautjes

Oja, Sinterklaas komt bijna weer naar Nederland en dat betekent schooncadeautjes. Nu de kinderen nog zo klein zijn kan ik nog makkelijk samen met ze naar de winkel om deze cadeautjes te kopen. Bij de Kruidvat en Action slaag ik super goed. Heel veel verder kom ik ook niet, want de kinderen zijn het winkelen nu al helemaal zat.

Doos vol duurzame producten

Voor we naar huis gaan schiet ik nog even de AH binnen voor dit pakket. Mijn moeder had de bon van de postcodeloterij gewonnen en deze doos vol duurzame producten mocht ik van haar gewonnen bon halen.

Donderdag

2 jaar consultatiebureau

Met twee jaar moet je weer naar het consultatiebureau. Een hele lijst vul ik vooraf in over welke woorden hij al kan zeggen. Hier wordt natuurlijk helemaal niet naar gekeken. Waarom vul ik deze eigenlijk in?

Winkelen met Oma

En dan is het weer tijd om te shoppen #shopaholic. Samen met Oma gaan we naar de winkels. Gezellig!

Snowsuit Lidl

Ook schiet ik nog even de Lidl in. De aankomende vakantie zullen we koude momenten gaan hebben en dus moet er warme kleding voor de jongens gehaald worden. Dit pakjes staat toch leuk bij Owen. En het kost ook nog eens geen drol.

>> Lees ook: Mijn anti-bucketlist – Dit doe ik nooit van mijn leven

Slaapwandelen peuter

De rest van de dag blijven we bij opa en oma. Papa is pas laat thuis, dus ik heb geen haast. Als we uiteindelijk naar huis gaan valt Owen al bij de eerste bocht al in slaap. Thuis mag ik hem niet naar huis tillen. Hij wil ‘self wopen’. Slaapdronken wandelt hij naar huis en ik kan hem zo richting zijn bed sturen. Hij heeft gelukkig zijn pyjama al aan en voor ik het weet kruipt hij zijn bed in en ligt hij heerlijk te knorren.

Vrijdag

Peuter puzzelen

Goedemorgen deze vroege morgen. Morris gaat weer naar school, maar niet voor hij al deze puzzels heeft gemaakt. Dat kind kan opeens goed puzzelen. Hij puzzelt zo alle puzzels in elkaar.

Zaterdag

Sinterklaasintocht

En dan is het zaterdag. De dag van de intocht van Sinterklaas. Mijn zus woont in de buurt van de haven en we vertrekken vanaf haar huis. Met alle kinderen wandelen we het dorp door. En allemaal hebben ze natuurlijk super leuke sinterklaas- en pietenpakken aan.

Sinterklaas handje geven

Morris en Owen zijn erg onder de indruk. De drukte is al iets wat heel bijzonder is, maar als de Sint eenmaal voor hun neus staat worden ze erg stil. Hoe graag ze het ook willen, ze durven de goede oude man geen handje te geven.

91Spices Rotterdam

Beide kinderen zijn vanavond uit logeren. Morris is bij mijn zus gebleven en Owen is opgehaald door mijn schoonouders. Wat heerlijk zo’n avondje samen. We eten ons tonnetje rond bij 91spices in Rotterdam.

Zondag

Altijd mijn sleutels kwijt

Mijn zondag verliep uiteindelijk heel anders dan gepland. Na een rustig ochtendje met lang uitslapen, wilde ik Morris ophalen. Met mijn jas al aan besef ik dat ik mijn sleutels kwijt ben. Na een half uur zoeken geef ik de zoektocht op. Ik raak vaak mijn sleutels kwijt, maar meestal vind ik ze wel terug. Nu ben ik bang dat ik ze ergens buiten heb verloren. Manlief is aan het werk en dus kan ik gene kant op. Om 3 uur, als Maarten richting huis vertrekt, krijg ik een berichtje dat hij mijn sleutels in zijn jas heeft.

Uiteindelijk worden beide kinderen bij ons thuis gebracht. Wat heb ik ze gemist en wat ben ik blij dat ik ze vanavond voor het slapengaan weer een kus kan geven.

Mis jij je kinderen ook zo erg als je er een avondje zonder de kids hebt?

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge