Weekly Diary #68 – Tijd voor de kerstboom

De sneeuwvlokjes zijn gevallen en de kerstboom gaat weer aan. Deze week is ook bij ons in huis de kerst weer begonnen. Ik vind het zo’n gezellige tijd. Voor het eerst sinds de kinderen er zijn dat wij een grote kerstboom hebben. Een beetje spannend vind ik dat wel. Wat we verder hebben gedaan deze week lees je hier.

Maandag

verdwaald in de Ikea

De jongens worden na een druk weekend pas om 8.30u wakker. Jemig, dit is uitslapen. De peuterspeelzaal skippen we voor een keertje en ik besluit om met de jongens naar de Ikea te gaan. Altijd erg gezellig en we kunnen er lang rondwandelen. Owen valt in de kinderwagen in slaap en Morris leest de kaart.

Jongensfee

Na Ikea is het tijd om mijn zus en nichtjes een bezoekje te brengen. Wat een drukte met die vier kinderen bij elkaar. En natuurlijk moet mijn knul ook nog omgetoverd worden in een echte toverfee.

Dinsdag

Kerstboom uitzoeken

Eindelijk hebben we tijd om een kerstboom te halen. Met het hele gezin reiden we stad en land af voor een mooie kerstboom. Voor het eerst sinds de kinderen dat wij weer een grote boom hebben. Ik maakte me erg zorgen dat ze de boom direct om zouden trekken, maar gelukkig staat hij een week later nog.

>> Lees ook: Cadeautips voor onder de boom

Woensdag

Kringlopen

Als opa en oma even op bezoek komen vraag Morris of hij mee mag kringlopen. Uiteindelijk gaan we met zijn alle een paar kringlopen af op zoek naar tweedehands juweeltjes. Ik vind uiteindelijk een leuk schaaltje en de jongens komen natuurlijk weer met een auto thuis.

Eten bij kaarslicht

Papa is laat thuis en dus eet ik (weer) alleen met de knullen. Ik maak het gezellig. Kerstboom aan, kaarsjes aan. De jongens vinden de kaarsjes enorm interessant, maar gegeten wordt er natuurlijk niet.

Donderdag

Slapend meisje

Wat een leuke vlechtjes. Mijn nichtjes blijven slapen. Papa en mama konden geen oppas vinden en dus mogen ze op mijn zolder crashen. Gelukkig leggen papa en mama ze nog op bed en heb ik een hele rustige avond. Gelukkig, want het opruimen van mijn zolder was een flinke klus.

Ontbijt voor alle kinderen

Morgenochtend zit ik met 4 kinderen aan het ontbijt. Dat zal een drukte zijn. Voor de zekerheid smeer ik vast wat boterhammen. Wat een enorme stapel. Hoeveel broden gaan er doorheen met een gezin met vier kinderen?

Vrijdag

Goedemorgen meisjes

Sorry buren, voor de herrie van vanmorgen. De kinderen zijn bijna tegelijkertijd wakker. Om 6.30u stond de eerste al te roepen. Gelukkig gaat het allemaal heel soeper en het is super gezellig. Mijn jongens sloven zich enorm uit. Ze vinden het zo gezellig met de meiden. En ook doen ze opeens heel stoer en heel groot. Makkelijk zeg, als ze opeens zo volwassen doen.
Nog even zet ik de tv aan voor de kids naar school gaan. De hele ochtend vermaken ze elkaar, maar zo vlak voor het tijd is begint de chaos toch een beetje uit de hand te lopen 🙄

Speeltuin

De meiden zijn door hun eigen papa naar school gebracht en ik breng Morris naar de peuterspeelzaal. Met Owen maak ik nog een rondje dorp en later mag hij nog in de speeltuin spelen.

>> Lees ook: Het niet vaccineren van je kind – Zo denk ik erover

Papa is thuis!

’s Middags ga ik met de jongens naar mijn ouders. Door slaapjes ga ik veel later dan gepland en we blijven uiteindelijk eten. Papa komt uiteindelijk ook die kant op. Wat is Owen blij als hij papa weer ziet en hij moet dan ook gelijk zijn schoenen uittrekken.

Zaterdag

Karwei workshop

Een gratis workshop bij de Karwei? Dat is leuk. Samen met mijn buurvrouw gaan we gezellig een ochtendje zagen. Vroeger kluste ik nog weleens wat, maar tegenwoordig komt het er niet meer van. Geen tijd, geen ruimte en ik vind het veel te gevaarlijk met de kinderen om me heen. Mijn laatste project is al meer dan een jaar geleden.
Benieuwd wat het is geworden? Check mijn instagram om mijn leuke creatie te zien.

Dag oma

Na de workshop rij ik weer naar mijn ouders. Onze kleine man is blijven slapen. Lekker een ochtendje de aandacht voor zichzelf. Uiteindelijk blijven we daar weer eten en blijft onze grote man weer slapen. Zo wordt een druk weekend toch nog ontspannen doordat we maar 1 kind thuis hebben steeds hihi.

Zondag

Verjaardagstaart

Oeps, was ik bijna de verjaardag van de zoon van een vriendin vergeten. Gelukkig kom ik er nog net op tijd achter en kunnen we nog net op tijd een cadeautje kopen. Nadat Morris is thuisgebracht door opa en oma stappen we weer de auto in om naar de verjaardag te gaan. Het is super gezellig, maar aan zijn ogen te zien is hij blij als we weer naar huis gaan.

Ik ben benieuwd of jij de kerstboom al hebt staan? Blijven jouw kids er netjes vanaf of plukken ze hem helemaal kaal? Genieten ze van de lichtjes of kunnen ze niet wachten om de kerstkransjes te eten? Let me know in the comments!

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge