Weekly Diary #69 – Overactieve peuters en een uitgeput lijf

De voorbereidingen van kerst zijn weer in volle gang. De laatste cadeautjes worden gekocht, er wordt een plan gemaakt voor het kerstdiner en natuurlijk het eerste kerstdiner op school voor Morris. Omdat het allemaal niet druk genoeg is, heb ik ook nog eens twee peuters die deze week flink de aandacht vragen. Halverwege de week lijkt het erop dat ik dit niet vol ga houden. Hoe ik er toch bovenop kom lees je hier.

Maandag

Cadeautjes onder de boom

Samen met Morris pak ik de kerstcadeautjes vast in. Ik vier kerst met mijn familie altijd met iets teveel cadeautjes. Hoe leuk is het om iedereen zo te verwennen met al die pakjes. Morris heeft zelfs voor zijn kleine nichtje iets van zijn eigen speelgoed gepakt en ingepakt voor onder de kerstboom. Wat een schatje.

Fotograaf

Morris mag ook heel even met de camera ‘spelen’. Hij vindt foto’s maken zo leuk, maar zijn camera is kwijt en mijn oude camera is te oud en te langzaam. En natuurlijk moet de kerstboom goed op de foto komen. Hij vindt die boom ook zo geweldig. het liefst pakt hij een stoel en gaat hij ervoor zitten.

Dinsdag

Shoppen action

Jep, we zijn weer in de Action. Stiekem toch wel één van mijn favoriete winkels om gewoon een beetje in te neuzen. De jongentjes hadden er helaas minder zin in.

Slapend uit de auto

Na het winkelen ga ik met de jongens naar mijn ouders. Papa heeft ’s avonds iets van zijn werk en wij eten lekker bij opa en oma. Heel gezellig allemaal en ik ga natuurlijk te laat naar huis. Gelukkig doet oma ze al in pyjama en dit jongentje kan ik thuis dus zo in bed leggen.

Woensdag

Glijbaan in het winkelcentrum

‘Als je lief bent tijdens het winkelen, mag je erna nog even van de glijbaan’. De glijbaan in het winkelcentrum is vaak iets wat ik ontwijk, omdat ik de jongens er nooit weg krijg. Doordat ik met Morris deze afspraak had gemaakt is hij en engel tijdens het winkelen en dus mag hij nog even op de glijbaan spelen.

Product placement jamin

Owen daarintegen is de hele dag al een bengel. Hij klimt de kinderwagen steeds uit en is niet stil te krijgen. Naast de glijbaan zit de Jamin, die natuurlijk heel slim de producten op kinderhoogte aanbiedt. Maar deze negerzoenen zo open en bloot neerzetten…. Voor de vorm koop ik de zoen waar Owen een likje van heeft genomen, maar ik kan me zo ergeren aan winkels die zo hun producten aanbieden op een plek waar heel veel kinderen spelen. Lijkt me ook niet echt fris voor de producten.

Kerstkaarten posten

Vandaag is een regeldagje en zo moeten ook de kerstkaarten op de bus. Met de jongens ga ik iets te laat richting een PostNL punt en het is het meest vermoeiende uitje dat ik ooit heb gehad. Vooral Owen is niet te houden en tijdens deze wandeling is de rek er ook uit bij Morris. Veeg mij maar op. Vandaag is geen goede dag.

>> Lees ook: Je hoofd boven water houden in de decembermaand

Donderdag

Wandelen in de regen

We beginnen de dag rustig met een wandelingentje. Ik moet nog de laatste paar kaarten wegbrengen. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik geen enkele brievenbus in de buurt weet. Het is dus een heel lang rondje geworden en dat in de stromende regen. Gelukkig vonden de jongens het best gezellig.

Kerstdiner op de peuterspeelzaal

De rest van de dag doe ik rustig aan. Mijn lichaam geeft aan dat ik een grens heb bereikt. Ik spaar mijn energie voor het kerstdiner van die avond. Morris heeft er eigenlijk geen zin in. Hij vraagt of hij daar niet hoeft te slapen en als ik zegt dat hij erna gewoon mee naar huis gaat is alles weer goed.

>> Lees ook: Mijn peuter eet groente – Hoe hebben we hem zover gekregen?

Vrijdag

Huishouden van Jan Steen

De peuterspeelzaal is vandaag gelukkig gewoon open en zo heb ik nog een semi-rustige ochtend met deze overactieve peuter. Als ik even naar boven ben gelopen tref ik dit beneden aan. Meneer heeft alles ondergekliederd (gelukkig afwisbare stift). Dit beeld geeft ook wel weer hoeveel tijd ik deze week over heb voor het huishouden. Oeps.

Blokkentoren

Later in de ochtend hoor ik een hoop gestommel op de trap en Owen komt opeens aanlopen met deze doos uit Morris zijn kamer. Blijkbaar wilde hij met blokkens pelen. En eeh, deze toren maakte hij helemaal zelf. Knap he! #trotsemama

Zaterdag

Boys will be boys

Zal dit dan de laatste dag winkelen zijn? Nog een laatste paar kerstcadeautjes kopen. Ik krijg de mannen met moeite weg bij de lego. Ik weet nu wel wat ik volgend jaar voor Morris moet kopen. En voor papa.

Broertje gemist

Wat een scheetjes. Ze kunnen niet met, maar vooral niet zonder elkaar. Nadat ze even apart naar een winkel moeten vliegen ze elkaar in de armen als ze elkaar weer zien.

Kleine Hamersma

En dan is het nu tijd om het kerstdiner te plannen. Dat begint natuurlijk met een geode fles wijn 😀

Zondag

Het Natuurhistorisch museum

Naast de drukte is het wel weer eens tijd om een leuk uitje te doen met de jognens. We nemen de jongens mee naar Het Natuurhistorisch museum in Rotterdam. Vooral de botjes vind Morris leuk. Owen vind het vooral erg leuk om rondjes te rennen hihi.

Hoe was jouw week? Ben je ook al toe aan vakantie? Voor het eerst dat ik dacht ziek te worden van moeheid, maar voldoende rust heb kunnen pakken om er erna weer tegenaan te kunnen. Gelukkig, want ik heb enorm veel zin om kerst te gaan vieren met de familie.

-X- Een Hele Fijne Kerst -X-

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge