Weekly Diary #7 – Werken, winkelen en bijzonder nieuws

Het is weer tijd voor een nieuwe Weekly Diary. Het was een behoorlijk druk weekje. Ik had behoorlijk wat diensten staan, maar gelukkig was er nog voldoende tijd om af en toe te shoppen. Woensdagnacht werden we verrast met fantastisch nieuws.

Zondag

Superspannend. Papa heeft binnenkort een sollicitatie en wil natuurlijk goed voor de dag komen. Dat betekent shoppen!!! Met de mannen vertrekken we naar de stad in de hoop voldoende winkels te kunnen bezoeken. Het eerste deel met de auto en vervolgens een stukje met de metro. Voor een knul die helemaal weg is van alles op wielen is dit natuurlijk fantastisch.

tram

De jongste vermaakt zich met zijn eigen sokken. We doen eerste nog ons best om ze weer terug aan te trekken, maar na de zoveelste poging besluit ik zijn sokken uit te laten. Hij heeft wel wat koude voetjes, maar het lijkt voor hem geen probleem te zijn.

Heel lang houden de jongens het winkelen niet vol. Papa heeft een leuke outfit en ik een nieuwe trui. Na een paar kleine uurtjes moeten we toch weer terug naar huis.

Maandag

Mijn drukke werkweek begint weer. Zo is het onregelmatige werken. De ene week werk je niet en deze week heb ik 5 werkdagen. Gelukkig veel avonden en dus deze ochtend kan ik nog wat in het huis doen. De oudste helpt graag een handje mee als het om stofzuigen gaat, maar verder maken beide jongens voldoende rommel.

Volg je mij al op instagram? Daar kon je mijn stofzuigmonstertje al bezig zien.

Omdat ik zo druk bezig ben vergeet ik helemaal te lunchen. Uiteindelijk is mijn lunch een kopje koffie met wat spekjes. Ik had even geen zin om heel netjes boterhammen te maken.

lunch

In de middag vertrekken we naar mijn ouders die ’s avonds zullen oppassen. Of nog erger. De jongens blijven daar slapen. Ik probeer ze wat vaker te laten logeren, maar ik heb er nog steeds moeite mee. Hier schreef ik eerder al een artikel over.
Gelukkig is de oudste helemaal in zijn nopjes als hij met opa zijn helikopter gaat maken.

repareren

Dinsdag

Vandaag wordt ik wakker in een leeg huis. Ik had me voorgenomen veel dingen te gaan doen, maar na een beetje uitslapen, uitgebreid ontbijten en eventjes op mijn computer spelen, bedenk ik me opeens dat ik nog een vergadering heb. Na de vergadering is er te weinig tijd om naar huis te gaan en ik besluit te gaan winkelen. Ik heb eindelijk tijd om al de dingen te halen die al zo lang op mijn lijstje stonden. Voornamelijk natuurlijk kinderkleding. Deze broek haalde ik bij de Wibra. Hij is heel stevig en staat hem fantastisch.

nieuwe broek

Woensdag

Vannacht hebben we het leuke nieuws ontvangen. De familie heeft er een nichtje bij. Mijn schoonzus is in de nacht bevallen van een prachtige dochter. Ik blijf het bijzonder vinden als er een kindje geboren is en bij mij begint alles weer te rammelen.

Er moet natuurlijk een cadeautje voor gekocht worden. Een gelegenheid om kleren voor kleine meisjes te kopen sla ik nooit af. Wat hebben ze toch leuke dingen voor meisjes! Maar goed dat ik niet eerder wist of ze een zoontje of dochtertje zou krijgen, anders was ik failliet gegaan.
Mijn knullen vinden dat shoppen niet zo interessant en als goedmakertje mogen ze nog even in het speelhoekje in het winkelcentrum. De jongste kijkt heerlijk toe hoe zijn grote broer aan het spelen is.

spelen

In de middag komt mijn zus met haar kinderen langs. Zij zijn net begonnen met de kleuterschool en daar hoort een klein gesprekje bij. Ik moet dus een uurtje oppassen. Deze twee meiden van 4 jaar kunnen binnen een half uur er een enorme bende van maken. Gelukkig kunnen we uitwijken naar het speeltuintje voor de deur.

Samen met mijn zus maak ik in de avond pannenkoeken. Oke, heel eerlijk. Mijn zus bakt de pannenkoeken en ik probeer de schade die de kinderen hebben aangericht een beetje te beperken.

Donderdag

In de avond gaan we op kraamvisite. Er moet hierdoor een hoop geregeld worden. Ik moet nog een korte dienst draaien en mijn ouders komen dit keer bij mij voor de oppas. Zo kunnen wij in de avond ons mooie nieuwe nichtje bekijken. Omdat mijn schoonzus vrij snel na mijn kraamperiode zwanger is geworden, heb ik allerlei spulletjes verzameld die zij misschien kan gebruiken. De bekende zoogcompressen met een fijne crème, de kleine luiertjes en zwemluiers. Natuurlijk zitten er ook hele leuke kleertjes in voor het meisje.

Vrijdag

Het is alweer vrijdag en dat betekent dat we met de oudste naar de peuterspeelzaal gaan. Papa heeft een dagje vrij genomen en vind het erg leuk om met hem mee te gaan. Gister kregen we een herinnering dat we ook naar het consultatiebureau moeten. Maar goed dat papa een dag vrij heeft. Ik ga met de kleinste de prikjes halen bij het consultatiebureau en papa gaat met de oudste mee naar schooltje. Zelfs deze stoere papa moest even slikken toen hij zijn knul achterliet. Thuisgekomen is er altijd een heerlijke rust. De jongste kan eindelijk op zijn gemak spelen, zonder door zijn grote broer geplaagd te worden.

Manlief wil graag weer eens naar het bos om foto’s te maken. Met moeite krijgen we de jongens in de auto. Als we in het bos zijn zullen ze wel kunnen genieten van de ruimte. In de auto is het al flink gehuil, maar de oudste wil toch naar het bos. Onderweg valt hij opeens in slaap. Dat was de rede van het jengelen, maar ’s middags naar bed kunnen we wel vergeten. Het lijkt me wel het beste om deze knul te laten slapen. Ik blijf samen met de schone slaper een half uurtje in de auto zitten. Dan komt papa alweer terug. Ook de jongste was moe en vond het niet leuk om door het bos te hobbelen. Om de middag nog een beetje gezellig te maken gaan we naar opa en oma. Hier vroeg de oudste om en we keren direct om als we horen dat we een bordje mee kunnen pikken.

Zaterdag

Wat een heerlijk weer is het vandaan. Ideaal om de kindjes naar buiten te doen. Lekker de tuin in. Deze mama is daar ook erg blij mee, aangezien ik nog moe ben van de drukke week en ik vannacht heb ik ook niet goed geslapen. De oudste rent gelijk naar zijn graafmachine en als de jongste hem heeft gespot rent hij zijn grote broer achterna. Binnen 10 minuten zitten beide knullen helemaal onder de aarde. Heerlijk zulke vieze mannetjes.

’s Avonds moet ik weer hard aan de arbeid. Tja, weekend betekend helaas niet voor iedereen vrij.

Wat heb jij deze week gedaan?

 

 

error
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge