Weekly Diary #70 – Kerstdiner, lekker snoepen en heel veel cadeautjes

Merry Christmas everyone. Heb jij ook een fijne kerst gehad? Het zijn altijd drukke dagen, maar ik vind het een heerlijke tijd. De gezellige etentjes, de versieringen en natuurlijk met de kinderen om de kerstboom. Dat wordt in dit huis erg letterlijk genomen. Morris schuift het liefst een stoel vlak voor de kerstboom om naar de lichtjes, kerstballen en candy canes te kijken (lees: canes uit de boom pikken). Lees mee hoe wij deze dagen door zijn gekomen?

Maandag

One trip

De dag voor kerst. Dit jaar betekent dat heel veel regelen. Nog even de laatste cadeautjes halen, heel veel boodschappen doen en alvast koken voor het kerstdiner. Gelukkig is papa thuis. Hier genieten de jongens enorm van.

Dinsdag

Kersttafel

Eerste kerstdag vieren we bij mijn schoonfamilie. We schuiven met z’n alle aan, aan een fantastisch mooi gedekte tafel. Blijft leuk om te zien dat de tafel elk jaar weer wat langer wordt.

treintje rijden

Owen speelt natuurlijk weer met de treintjes. Thuis weet hij ze blindelings te vinden en ook bij opa en oma trekt hij ze bijna zelf uit de kast.

filmpje aan tafel

Owen heeft niet geslapen tussen de middag. Ik kreeg hem niet op bed. Hij is kapot als we aanschuiven en te moe om te eten. Om het nog een beetje gezellig te houden mag hij aan tafel een filmpje kijken.

H&M Kerstpyjama

Voor we naar huis gaan trekken we vast Owen zijn pyjama aan. Ik vind het zo’n geweldig pakje (H&M)

Woensdag

cadeautjes

Tweedekerstdag vieren we bij mijn ouders. En daar horen natuurlijk cadeautjes bij. Ik heb dit jaar geprobeerd het rustig aan te doen, maar er zijn weer veel te veel cadeautjes gekocht. Oeps.

>> Lees ook: Cadeautips voor onder de boom

Enorm veel kerstcadeautjes

Mensen kinderen, hoe gaan we hier ooit doorheen komen. Ik ben niet de enige die veel kerstcadeautjes heeft gekocht.

cadeautjes uitpakken

Morris is helemaal door het dolle heen. Morris niet alleen trouwens. Alle kinderen zijn hyperactief. Owen slaapt vanmiddag weer niet. Ik hoop dat hij het eind van de dag redt.

kweekbak cadeau

Niet alleen krijgen de kinderen cadeautjes, maar ook de grote mensen worden weer verwend. Zo kreeg ik dit een kweekkas, om van de zomer mijn eerste moestuintje te beginnen.

make-uppen

Mijn nichtje is helemaal fan van make-up. Ze wil later dan ook make-upper worden. En als ze met haar nieuwe make-up setje in haar handen staat, komt ze natuurlijk direct naar me toe rennen, voor een nieuwe look.

Met z'n alle bij mama/tante

De kinderen houden het verbazingwekkend goed vol. Hoewel het eten niet zo heel soepeltjes verliep, waren ze tot laat nog gezellig. Maar zodra ik ging zitten om Owen een filmpje te laten zien om wat te kunnen ontspannen, kwam de rest er ook bij zitten.

Simon Says

De kinderen liggen op bed en de spelletjes komen weer op tafel. Dit is zo’n oud spel, dat hij niet meer te verkrijgen is. Zulke kringloopvondsten worden altijd met kerst op tafel gezet.

Donderdag

3e kerstdag cadeautjes

Het is de jongens niet gelukt om gister alle cadeautjes open te maken. We zijn verplicht om er een kleine derde kerstdag van te maken.

nootjes eten met oma

Ik blijf nog lekker lang bij mijn ouders. Morris vindt dat geen probleem. Samen met oma pelt hij rustig wat pistachenootjes.

knijperpijpen trent 2019

Owen en ik hebben de nieuwste trent van 2019 ondekt. De knijperbroek wordt het helemaal.

Voor ik er erg in heb is Owen stiekem naar boven geslopen en speelt stilletjes op zijn kamer. Meneertje heeft eventjes wat tijd op zichzelf nodig na de drukke dagen.

Onze opbrengst van dit jaar. Wat een lading cadeautjes weer. En wat een heerlijke dagen zijn het geweest. Het was zo gezellig. Jammer dat het weer achter de rug is.

Vrijdag

karwei deur

Eindelijk tijd om over mijn project na te denken. Ik wil al een tijdje een kast onder de trap in de woonkamer en na wat onderzoek ben ik eruit hoe ik het moet doen. Deze deur bestel ik alvast. Je kan maar vast de deur hebben toch?! Ik vind klussen heerlijk, maar helaas ben ik er de afgelopen jaren niet meer aan toe gekomen. Een kind in huis en dan met een zaag aan de slag gaan? Nee, niet echt handig.

Zaterdag

glas weggooien

Tijd om op te ruimen. De kinderen gillen het uit als papa het glas weg gaat gooien. Het blijft zo iets leuks voor kinderen om de flesjes en de potjes in de glasbak te gooien.

Open dag bij de brandweer

Oeps, bijna vergeten. Open dag bij de brandweer. Gelukkig belde grote neef dat het al begonnen was. Wat vonden de jongens het geweldig om in die grote truck te zitten, met alle toeters en bellen erbij. Binnenkort maar weer eens af te spreken om met hun oom een rondje in de brandweerauto te maken.

Zondag

Nachtlampjes

Wat een heerlijk week is het geweest. Na een week verwend te zijn, zijn we allemaal erg moe. Na een rustig dagje kruipen we lekker vroeg onder de wol. Owen zet weer al zijn nachtlampjes aan. Net kerstverlichting naast zijn bed.

Wat heb jij gedaan met de feestdagen?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge