Weekly Diary #71 – Happy New Year

Gelukkig nieuwjaar. Ben je al een beetje bijgekomen van de jaarwisseling? Het heeft bij mij een paar dagen geduurd voor ik weer ‘in the land of the living’ was. Wat een heerlijk feest is het toch zo’n jaarwisseling en stiekem voelt het toch altijd een beetje als een nieuwe start. Hoe wij dit jaar zijn opgestart lees je in een nieuwe Weekly Diary.

Maandag

Modderlaarzen

De laatste dag van het jaar en dat betekent een klein feestje. Vanavond komen vrienden langs en een paar blijven slapen. Dat betekent het huis opruimen! In 3 jaar lukt het me voor het eerst om mijn hele, iets te lange, to-do lijst af te werken. Wel een beetje jammer dat de jongens op het allerlaatste moment met hun modderlaarzen naar binnen lopen #momlife

Codenames

Dat is lang geleden dat we zo lang hebben gezeten. Gelukkig houdt zo’n denkspel je wel wakker.

Happy New Year

HAPPY NEW YEAR! Wat een sprankelende jaarwisseling was dit. Zo fijn om dit met vrienden te hebben kunnen vieren. Iets wat de laatste jaren wat minder is geweest, doordat we met kleine kinderen zaten en niet meer erop uit konden. Gelukkig hebben wij van die lieve vrienden die naar ons toe wilde komen.

>> Lees ook: Terugkijken op 2018 – Een bijzonder en bewogen jaar

Dinsdag

En natuurlijk gaan we de eerste dag van het jaar brak. Ik ging naar bed toen Owen wakker werd. Oeps. Gelukkig ging Maarten al eerder naar bed. Wat fijn dat ik getrouwd ben met zo’n verstandige man. Hihi

Woensdag

klussen

Ik ben nog steeds niet helemaal fit en nu heb ik ook nog eens buikpijn. Om de kinderen toch te voorzien van vermaak brengen we een groot deel bij mijn ouders door. Owen heeft het ‘nieuwe’ kringloopsspeelgoed te pakken en gaat gelijk aan de slag. Hij is er uren mee zoet mee. Wat kan hij toch goed al die schroefjes er met de boor indraaien.

Afdrogen

Thuis gaan de jongens na het eten nog even in bad spelen. Papa is veel te laat thuis en zo probeer ik wat tijd te rekken, zodat ze hun papa nog wel kunnen zien.

Donderdag

Koffietijd

Oke, het is tijd om weer wat meer energie te krijgen. Een flinke stoot koffie kan ik dus wel gebruiken. En wonder boven wonder, het werkt! Vol goede energie begin ik aan mijn dag.

Rondje fietsen

De laatste weken heb ik vooral veel functionele activiteiten gedaan met de kinderen. Samen met de jongens boodschappen doen bijvoorbeeld. Er echt op uit om iets te doen wat ze heel leuk vinden is te lang geleden. Vandaag halen we dus weer de fietsjes uit de schuur. Morris dit keer niet op zijn loopfiets, maar op de echte (brandweer)fiets. Het is eerst wel lastig, maar na wat oefenen fietst hij zo voor mij uit.

Kerstboom opruimen

En dan is het tijd om de boom uit de huiskamer te halen 😥 Morris kan de boom niet meer met rust laten en trekt er alle naalden af. Dan de boom maar naar buiten en in de tuin een tweede kans geven. Trouwens niet heel slim om dit later in de middag te doen, terwijl de kinderen druk zijn en ik eigenlijk moet koken.

Vrijdag

Strandwandeling

Ik laat de jongens kiezen wat we gaan doen vandaag, maar voor ik de keuzes heb uitgesproken heeft Morris al besloten om te drummen bij een vriend. Sorry vent, dat gaat vandaag niet lukken. Uiteindelijk kiest hij toch voor het strand. Lekker uitwaaien en net iets te ver de golven in lopen.

Hondje

En omdat mijn ouders vlak bij het strand wonen halen we die eerst op. Ook hun ‘kindje’ mag de haren los gooien. Dit beestje is al 15 jaar oud, maar zodra ze op het strand is lijkt het wel een puppy.

Grote plannen

Maarten en ik hebben een nieuw favoriet programma op netflix. The Great Interior Design Challange. Amateurdesigners die een kamer een nieuwe look geven. Erg leuk en enorm inspirerend. Onderhand hebben we plannen om het hele huis onder handen te nemen. Er wordt flink wat af getekend en ideeën uitgewisseld.

Zaterdag

Ikea speeltuin

Weer zo’n leuk uitje voor de kinderen. Ikea is toch net een enorme speeltuin.

Afkoelen in de koelkast

Ik hoopte dat Owen in Ikea zijn oogjes dicht zou doen, maar helaas. Hierdoor leg ik hem pas laat op bed en moet ik hem om 5 uur wakker maken. Dit wordt met niet in dank afgenomen. Een flink driftbui tot gevolg. Ik krijg hem op geen mogelijkheid stil. Gelukkig probeert hij wel te helpen om een beetje af te koelen, door in de koelkast te gaan staan.

>> Lees ook: Omgaan met de driftbuien van je peuter

Zondag

Klokhuisje kleien

‘Mama, wij willen kleien’. Ook leuk dat Morris het al voor zijn broertje bepaalt. Al heeft hij wel gelijk. Ik mocht ook allerlei dingen kleien. Zie hier mijn verrassend goed gelukte klokhuis.

Kerstspullen opruimen

We moeten er nu echt aan geloven. Als manlief uit zijn werk komt gaan ook de allerlaatste kerstspullen weer de doos in. Toch wel een beetje jammer, maar het ruimt wel flink op.

Nog even met mama liggen

Het is weer het einde van de vakantie. Morgen moet Morris weer naar de peuterspeelzaal en eigenlijk moest hij op tijd naar bed. Oeps, niet gelukt. Maar hij is zo moe dat hij al bijna in slaap valt als ik naast hem ga liggen.

Wat een heerlijk weekje is het geweest. Zo fijn dat we met vrienden de jaarwisseling konden vieren en zo fijn dat de rommel van de kerst weer is opgeruimd. Ik ben vol goede moed om dit een fantastisch jaar te maken en deze week was daar een goed begin van.

Hoe is voor jouw het nieuwe jaar begonnen?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge