Weekly Diary #73 – Klaar om te klussen

Hey, ik heb weer een nieuwe Weekly Diary voor je. Iets later dan gepland. Het was zo’n druk weekend dat ik het de afgelopen dagen even rustig aan heb moeten doen. Waar we zo druk mee zijn geweest lees je hier.

Maandag

Stichting babyspullen

Het Marie Kondo virus heeft ook ons huis bereikt. Ik ben flink bezig geweest in de kast van mijn jongste zoon. Wat had ik nog veel spullen liggen die nooit meer gebruikt worden. Alles is in de zak gegaan en in de bak van Stichting Babyspullen. Zo makkelijk dat ze een bak bij Morris zijn school hebben staan.

Yoga for kids

Morris besluit dat hij wil sporten. Uiteindelijk komen we uit bij dit yoga filmpje. Ze doen het zo leuk, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik de volgende dag spierpijn had (oeps).

Dinsdag

shoppen met twee peuters

Het is tijd om te shoppen. Ik heb een nieuwe outfit nodig voor iets wat mij het weekend te wachten staat. Met twee jongens gaan winkelen heeft eerlijk gezegd nog nooit tot succes geleid. Vaak ben ik meer op hun aan het letten dan op de kleding. Dit keer slaag ik echter super goed en mega snel. En dat in een winkel waar ik dacht nooit iets leuks zou kunnen vinden.

zelluf doen

’s Avonds brengen we weer een bezoekje aan mijn ouders. Manlief is wat later thuis en dan is het wel zo gezellig om bij iemand anders aan te kunnen schuiven. Owen heeft uitgevonden hoe hij daar het licht kan bedienen. Hij pakt zelf het trapje om erbij te kunnen 😆

Woensdag

Tekenen op een iPhone

Er zijn van de dagen dat je helemaal geen foto’s maakt. En als je dan een foto maakt vindt je peuter uit hoe je erop moet tekenen. Hihi.

Donderdag

Opruimen betekent rommel

De grote schoonmaak is begonnen. Nou, eerlijk gezegd alleen voor dit hoekje. Onder deze trap wil ik een grote kast maken. Eindelijk ruimte om de rommel in op te bergen (niet echt volgens Marie Kondo). Daarvoor heb ik de kast die er stond een beetje leeggehaald om te verschuiven. Al die rommel over de vloer vinden de jongens behoorlijk interessant. Ze besluiten er zelf ook het één en ander bij te halen.

Buiten spelen in de regen

De hele dag regent het al, maar dat betekent niet dat we niet naar buiten kunnen. We komen uiteindelijk niet eens de straat uit, want de eerste plas is al zo leuk. Na een half uur heb ik twee zeiknatte en hele blije, uitgespeelde kindjes.

Vrijdag

Klussen met papa

Eindelijk is het zover. Er gaat weer geklust worden. Iets wat ik me had voorgenomen om meer te gaan doen in 2019. Ik moet nog wel veel van mijn leermeester horen, dus mijn vader is weer van de partij.

>> Lees ook: Goede voornemens voor 2019 – Waar ik op hoop dit nieuwe jaar

Chinezen

Na een dag hard werken hebben we wel een lekkere en makkelijke maaltijd verdiend. Chinees hoort tegenwoordig een beetje bij drukke dagen.

Zaterdag

fotoshoot

Het klussen wordt deze ochtend onderbroken Georgina van Georgina Fotografie die mij heeft uitgenodigd voor een fotoshoot. Het is 0°C, maar dat kan de pret niet drukken. Super blij ben ik met de leuke foto’s en op instagram zal je komende tijd een paar van de mooie plaatjes voorbij zien komen.

Kijken bij het klussen

De jongens vinden het maar wat interessant al dat klussen. Ik hoopte ze ergens anders te kunnen vermaken, maar een groot deel van de tijd zaten ze met hun neus bovenop het klussen.

mannen aan het klussen

Mijn idee, mijn project en vervolgens staan de mannen te klussen. Niet echt het plan dat ik voor ogen had. Gelukkig werd het een project van ons allemaal na een paar boze blikken van mij. Hihi.

Zondag

DIY trapkast (halverwege)

Zie hier het eindresultaat van een weekend flink klussen. Ook de zondag werd nog goed benut om door deze amateurklussers door te werken en we zijn weer een heel stuk verder gekomen. Oké, we zijn er nog niet. Er moet nog geschilderd worden en misschien is een deurklink wel handig. Maar de kast staat en het inruimen kan beginnen. Stiekem ben ik toch wel trots op het resultaat, maar zonder mijn vader was het me nooit gelukt.

Ben jij een echte klusser of laat je het liever doen?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge