Weekly Diary #74 – Extreme vermoeidheid en ziek zijn

Het is je misschien wel opgevallen. Mijn blogschema zag er vorige week ietsje anders uit. Of eigenlijk was er niet echt een schema. Het had ermee te maken dat ik vorige week extreem moe de week begon en ook nog een vervelend virusje kreeg. Tja, dit soort dingen komen ook bij mama’s voor. Niet dat de kinderen het toelaten dat je ’s ochtends een beetje uitslaapt of lekker uitziekt.

Maandag

Inrichten trapkast

Vol goede moed begon ik met het inruimen van mijn kast. De laatste hand die we er zondag aan hadden gelegd heeft me wel een beetje genekt. Ik ben er nog moe van. Toch begin ik vol goede moed met het inruimen van wat spulletjes. Heerlijk is dat toch om de boel weer te reorganiseren.

Picknicken in de winter

Morris had zelf zijn boterham in een trommeltje gedaan. Hij wilde gaan picknicken. Het is 1°C en ik sta er niet zo om te springen. Toch hebben we na school een lekker broodje gehaald bij de bakker om deze buiten op te eten.

Dinsdag

Mama is moe

Pfff, weer zo’n dag. Ik ben nog steeds niet echt uitgerust. Hier krijg ik dan ook niet echt de tijd voor met de kinderen. Hoe rustiger ik ben, des te drukker zijn zijn. Tenminste zo lijkt het.

Peuter in de sneeuw

Moe of niet, we genieten wel van de sneeuw. Owen staat te springen om naar buiten te gaan. Met zijn heerlijke pak aan en veel te groten handschoenen wandelen we een heel rondje. Ik bevries bijna, maar hij zou nog kilometers verder willen.

Woensdag

Eindelijk voel ik me een beetje mens. Wat een goed nachtje al niet kan doen. Ik maak er een druk dagje van. Dit betekent vooral veel wassen en omdat ik geen droger heb ben ik de hele dag in de weer om mijn was een beetje droog te krijgen en kleding in de kast te krijgen.

>> Lees ook: Aan deze huishoudelijke klusjes heb ik een hekel

Donderdag

Rockende peuter

Vanmorgen had ik een gezellige koffie date met een moeder van school. Haar zoon heet ook Owen. Super leuk! En ik maar denken dat Owen een bijzondere naam zou zijn. De kinderen sloven zich goed uit en als de mama van Owen weer weg gaan storten de kindjes in. Met een lekker dekentje op de bank en een stour muziekje aan! Morris wordt er in ieder geval helemaal rustig van.

>> Lees ook: Hoe Rammstein de favoriete band van mijn peuter werd

Vrijdag

Spelen in de laatste sneeuw

Dat ik Morris op tijd op school heb gekregen is een wonder. Owen wordt wakker van een vies bed. Een buikgriepje heeft hem wakker gemaakt. Snel in bad, alles in de was (shit, ik moet eerst nog een andere was ophangen), jongens aankleden, ontbijten, oja, laat ik ook nog snel wat naar binnen proppen en gaan met die banaan. Net op tijd op school. En dat terwijl we allemaal leuke dingen tegen kwamen onderweg. Een klein randje sneeuw is al leuk voor uren pret.

De rest van de dag lijk ik ook een beetje ziek te worden. Ooh nee, ik heb een druk weekend en kan dit er niet bij hebben.

Zaterdag

Ziek en eten

Helaas, toch ziek. Gelukkig is manlief thuis en word ik goed verzorgd. De plannen worden aangepast en ik blijf vandaag in bed. De kinderen vinden het maar gek. Morris kom meerdere keren vragen wat er aan de hand is en of ik al naar beneden kom.

Zondag

Spelletje spelen met peuter

Ooh, dat was een kort griepje. Na een dag op bed liggen ben ik het ook wel zat. Alles doet pijn en ik heb er geen zin. Ik ben zelfs eerder wakker dan Morris. Die is dan ook heel verbaasd als hij mij beneden ziet en komt steeds lekker bij me zitten. Omdat ik zoveel heb gemist doen we deze ochtend gelijk een spelletje om wat gemiste quality time in te halen.

Patty Smith concert Tivoli

Ik voel me weer helemaal fit en kan gelukkig wel naar het concert waar ik al langere tijd op zat te wachten. Patty Smith staat in Tivoli en daar willen we natuurlijk graag naartoe. Samen met twee andere hippies (mijn ouders) sta ik vanavond te swingen bij deze toffe dame. Op gitaar trouwens haar eigen zoon. Als jongensmoeder vind ik dat natuurlijk extra leuk.

Hoe is jouw week geweest? Heb jij al je eerste griepje van het jaar gehad?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge