Weekly Diary #75 – Ziek kindje en een mini vakantie

Goedemorgen deze morgen.. of middag alweer. Wat gaat de tijd weer snel, maar gelukkig hebben wij de tijd gehad om een beetje bij te komen. Na een druk weekje was het tijd voor een mini vakantie. Ik was met zoveel andere dingen bezig, dat ik dit weekendje weg bijna vergeten was.

Maandag

indoor picknick

We beginnen deze week weer met een picknick. Nadat ik Morris uit school haal ga ik nog even naar de winkels. Hoewel Morris toch een beetje ziek lijkt te zijn geniet hij ervan om lekker te spelen in het speelhoekje in het winkelcentrum. Heerlijk zo’n mini indoor speeltuin. We hallen wat lekkers bij de AH en al spelend smikkelen de jongens hun eten en drinken op.

Grote dinoboek

Na een lange dag spelen is het tijd om weer naar bed te gaan. Maar niet voor we het gebruikelijke ritueel hebben gehad. Het grote boek over grote dinosauriërs wordt elke avond voorgelezen. Het is een mooi boek met allemaal grote platen. Morris vindt het een geweldig boek en zelfs ik steek er nog wat van op.

Dinsdag

Blijdorp

We hebben al langere tijd een abonement voor de dierentuin, maar we maken er de laatste tijd weinig gebruik van. Dan maar vandaag even een bezoekje brengen.

blijdorp

De jongens vinden het weer super. We hadden helemaal niet verwacht dat het zo gezellig zou zijn. Volgende keer toch maar een lunchpakketje meenemen.

Woensdag

lunch bij oma

Vandaag is het plan om met opa en oma naar de IKEA te gaan. Kleine probleempjes zorgen ervoor dat we veel later weg kunnen en uiteindelijk heeft Morris helemaal geen zin. Hij blijkt ziek te zijn en het is maar goed dat hij met oma thuis is gebleven.

Spelen in ikea

Owen vindt het weer geweldig in deze enorme speeltuin. Alle kamertjes moet even in gekeken worden en dat gaat met een razend tempo. Hij heeft het er maar druk mee. Hier wordt even gebakken, in het volgende kamertje doet hij de was in de wachmachine. Pardon? Thuis moet ik hem ook maar eens aan het werk zetten!

Spelen met opa

Opa heeft het ook reuze naar zijn zin. Maar dan vooral met Owen. Maar eeh… Die twee gekkies horen niet bij mij hoor…

Donderdag

En dan blijkt Morris goed ziek te zijn. Hij heeft flink last van een buikgriep en slaapt een groot deel van de dag. Kind is lang niet zo ziek geweest. Ik vind het toch wel een beetje zielig.

Vrijdag

Landal vakantiehuisje

Morris lijkt goed opgeknapt te zijn. Hij heeft lekker uitgeslapen en heeft zin om op vakantie te gaan. In zijn pyjama kruipt hij in de auto en we maken de lange reis naar Drenthe. Ons kleine Landal vakantiehuisje zit op ons te wachten.

>> Lees ook: 8 redenen waarom een familievakantie een goed idee is

Omrijden voor de DM

Onderweg naar ons huisje zijn we nog naar Duitsland geweest om in te slaan bij de DM. Ik was erg benieuwd waarom iedereen hier voor omrijdt. Binnenkort zal ik de shoplog van deze trip laten zien.

Zaterdag

Hunnebed

Je kan natuurlijk niet naar Drenthe gaan zonder de hunnebedden te bewonderen. Op deze koude, winterse dag is het niet heel fijn om een lange wandeling te maken, dus een ritje naar een hunnebed is perfect. De jongens vinden het prachtig. Morris klimt en klautert overal overheen en Owen gaat er juist onderdoor.

Spelen in de sneeuw

Zo’n winters landschap is eigenlijk best mooi. De grote witte velden hebben echt een winter wonderland gevoel. Ik ben zo’n randstad meisje dat niet gewend is aan dit soort vergezichten en heel even sta te genieten, terwijl de kinderen het veld op rennen.

Deugniet pannenkoekenhuis

Na de wandeling gaan we lunchen in een leuk en kindvriendelijk pannenkoekenhuis. Niet wetende dat dit pannenkoekenhuis een heuze speeltuin heeft. Uiteindelijk zit ik alleen aan tafel en spelen de jongens in het grote piratenhuis.

Speelhoek pannenkoekenhuis deugniet

Oke, ik geef toe. Dit is echt een leuke speeltuin voor kinderen. Ze hadden ook nog eens het rijk alleen, wat het speelplezier alleen maar groter maakte. Manlief en ik hebben in alle rust onze pannenkoek gegeten en de kinderen hebben heerlijk gespeeld. Zijn er ook zulk soort restauranten in de buurt van Rotterdam?

De rest van de middag brengen we op het park door. Een park met een zwembad is voor onze jongens een must en al was het een beetje koud, we hebben heerlijk gezwommen.

Zondag

Wandelen met peuters

Het zonnetje schijnt en dat betekent dat we de wandelschoenen weer aantrekken. Het is echt één van onze grootste hobbies en de kinderen gaan steeds beter mee wandelen.

Peuter is moe

Morris is nog niet helemaal fit en dat is tijdens de wandeling goed te merken. Hij doet het super, maar als we op de helft zijn moet ik hem toch tillen. Hij valt bijna in mijn armen in slaap.

Maandag zat onze vakantie erop en vertrokken we weer naar ons eigen huisje. Het was een korte maar ontspannen vakantie. Iets wat we eigenlijk veel vaker moeten doen. Zo’n mini vakantie is echt even een goede break van de dagelijkse herrie.

Hoevaak ga jij een weekendje met de kinderen op vakantie?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge