Weekly Diary #76 – Mama is moe

Wat kan je je als moeder toch moe voelen. Afgelopen week had ik een paar van die extreem vermoeiende dagen. Wat ik ook doe, ze lijken niet meer weg te gaan. Het voelt soms zwaar om een gezellige moeder te blijven als je zo moe bent. Maar niet proberen kan natuurlijk niet, dus we hebben weer (geprobeerd) er een gezellige week ervan te maken. Lees mee met mijn vermoeide weekje!

Maandag

Pannenkoeken

Terugkijkend op mijn week besef ik me dat onze mini-vakantie niet eens zo lang geleden is. Maandag zaten we nog aan de laatste pannenkoek en werden de laatste spullen in de auto gegooid. Na het inleveren van de sleutel namen we met de jongens een duik in het zwembad waarna de rit naar huis kon beginnen.

Dinsdag

Opa helpen

Dinsdag kwam mijn persoonlijke klusjesman weer langs om een klusje te doen. Morris had het er ook maar druk mee. Gelukkig kon opa zijn hulp goed gebruiken. Langzaam maar zeker begint het einde in zicht te komen van mijn project.

Woensdag

Bij de dokter

En daar zitten we dan. Weer een bezoekje brengen aan de dokter. Dit keer een controle voor het spiraaltje dat 6 weken geleden is gezet. Helaas doet het nog niet wat ik hoop dat het doet. Nog 6 weken wachten tot ik van de gynaecoloog definitief een beslissing mag maken hoe we verder gaan. #periodpains

Aldi melkopschuimer

De rest van de dag heb ik voor mezelf. De jongens zijn bij opa en oma blijven logeren en ik ben de rest van de dag druk met het huishouden, mailen en bloggen. Gelukkig heb ik een nieuwe melkopschuimer die me voorziet van heerlijke bakjes koffie.

Donderdag

Rondje wandelen

Vandaag weer een normale dag. Er staan geen afspraken gepland, dus we doen lekker waar we zin in hebben. Met de jongens ga ik gezellig een rondje wandelen, waarbij we ons vermaken in wel 3 speeltuintjes.

Bij mama slapen

Zo’n rondje wandelen is vermoeiender dan verwacht. En vooral als je moeder je niet op bed heeft gelegd tussen de middag. Heerlijk om zo’n knulletje weer in mijn armen te hebben slapen.

>> Lees ook: Een dag van een thuisblijfmoeder – Wat doe je de hele dag?

Vrijdag

Hand in hand

Morris gaat na bijna 2 weken niet naar school te zijn geweest weer vrolijk op pad naar school. Kijk eens hoe schattig ze erbij lopen! Vroeger ging het heel moeizaam als er zo’n tijd tussen had gezeten, maar nu heeft hij er enorm veel zin in.

moe

Man, wat ben ik eigenlijk moe. Ik heb niet echt het idee dat ik veel heb gedaan, maar ik heb totaal geen energie meer. De rest van de dag doe ik niet meer dan het hoognodige, maar zelfs dat put me helemaal uit.

Zaterdag

Winkelen

Ik moest 1 dingentje halen in het winkelcentrum, maar het werd een hele shoptrip. Ik kon het niet laten om even de tijd voor mezelf te pakken en een winkel in te duiken. Helaas niets gekocht, maar wel heel veel leuke dingen voor de zomer gezien. Ik heb er nu al zin in.

Wijntje

’s Middags brengen we een bezoekje aan mijn schoonouders. Ook mijn schoonzus is er, die spontaan mijn jongens meeneemt. Zo zijn opeens een uurtje kindloos. Heerlijk, dit had ik gewoon even nodig. Met zo’n heerlijk wijntje erbij is het helemaal tot rust komen.

Zondag

bakker

Al heel lang staat het op de planning dat we een taart gaan maken. Morris wil heel graag koken en we willen allemaal heel graag snoepen. Hihi. Ik trek alles uit de kast. Mijn oude kookjas is hem wel een tikkeltje te groot, maar de muts zit fantastisch.

kwarktaart

Het resultaat smaakt goed. Ik kon geen volle kwark vinden, dus heel mooi is de taart niet geworden. Ik hoorde niemand klagen trouwens. Hij was heerlijk.

Verven

Na 3 dagen moe zijn besloot ik dat er iets moest veranderen. Ik irriteer me heel erg aan klusjes die blijven liggen en dus besloot ik een deel ervan weer eens beet te pakken. Eindelijk wordt de nieuwe deurpost in de lak gezet. Mijn project is nog lang niet klaar, maar het ziet er al zoveel beter uit.

Vol goede moed gaan we weer verder. Wat motivatie al niet kan doen. Ik voel me nog altijd moe, maar daarvoor ben je moeder van 2 peuters. Ik verwacht ook niet dat dat snel over zal gaan, maar ik ben in ieder geval weer in beweging. Wie weet komt mijn project ooit nog eens af.

Hoe zorg jij ervoor dat je gemotiveerd blijft?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge