Weekly Diary #78 – Zonnetje, moestuin en klussen

Wat een heerlijk weer. Het lijkt wel zomer. Bij ons staat de hele dag de deur weer open en zijn we lekker in de tuin bezig. Ik ben met verschillende projecten bezig, al is dat met kinderen altijd even makkelijk. Ze willen graag helpen en willen zooo graag dat één van die projecten af is. Benieuwd naar wat mij deze week bezig houdt? Je leest het in deze Weekly Diary.

Maandag

McLunch

We beginnen de week met een 1-op-1 date met mijn oudste zoon. Papa heeft na een weekenddienst altijd de maandag vrij, waardoor ik er met Morris op uit kan. Hij koos zelf om een hamburger te eten. Hij speelt uiteindelijk nog een uur bij de glijbaan en geniet met volle teugen dat hij alle aandacht van mama krijgt.

Dinsdag

Super Food Salade

More food, maar dit keer iets gezonder. Normaal ontwijk ik power foods, maar deze salade klonk zo goed. Samen met manlief hadden we een middagje voor ons zelf. We bezochten ons oude stadje, Den Haag en genoten even van de rust en gezelligheid samen.

Badderen

De mannen waren bij opa en oma. Daar hadden zij natuurlijk een heerlijke middag gehad. Nog even daar een hapje eten en languit in bad en dan met z’n alle weer naar huis. De jongens tilde we bijna slapend uit de auto voor we van een rustige avond konden genieten.

Woensdag

Jong geleerd

Het huishouden gaat natuurlijk gewoon door en Morris stond erop dat hij mocht helpen met vouwen. Dit laat ik me geen twee keer zeggen! Ik dacht dat het niets zou worden, maar hij heeft talent.

Project speelgoedhuisje

Ook wordt er nog gewerkt aan dit huisje. Het huisje kreeg ik van de buren. Zij wilde hem weg doen, maar mijn jongens spelen er nog zo lief mee. Heel mooi vind ik hem niet, dus deze moet flink onder handen genomen worden. Schoonmaken en een likje verf, maar het duurt nog wel even voor de jongens er echt weer in kunnen spelen.

Hamlet - De Stokerij

Samen met mijn schoonfamilie ga ik erop uit voor een avondje theater. Hamlet gespeeld door de theatergezelschap De Stokerij. Wat een gewelide voorstelling. Niet alleen voor volwassenen, maar mijn neefjes genoten er ook van. Ik kan niet wachten tot ik mijn jongens hier mee naartoe kan nemen.

Donderdag

Ketchup ontbijt

Donderdagochtend was het genieten bij het opstaan met een knuffelig jongentje. Morris had een overdosis knuffelhormoon voor me over en liet me niet meer los. Owen is in de tussentijd alleen naar beneden gegaan en pakte voor zichzelf ontbijt. Een bakje met ketchup. Tja, meer heb je niet nodig.

Broertje helpen

Als ik de deur uit wil lukt het de jongens niet om op te schieten. Uit frustratie roep ik uit dat ze elkaar maar moeten helpen of we gaan helemaal niet weg. Uiteindelijk waren er iets meer aanwijzingen nodig, maar Morris hielp zijn broertje zo lief.

Vrijdag

Favoriete fietsje peuter

Owen heeft voor zijn verjaardag een super mooie fiets gekregen. Eentje met grote wielen en een mooi frame. Wat doet hij, hij zit alleen op dit kleine dingentje. En de laatste tijd is hij er niet meer vanaf te slaan.

Kringloop keukentje

Niet alleen het fietsje hebben opa en oma ooit op de kop getikt bij de kringloop, ook deze keuken vonden ze daar. Ik wilde al langere tijd een keuken voor de jongens en ze zijn hier dan ook super blij mee.

Zaterdag

Saampjes

Wat een weer. Het is het begin van een heerlijk weekend en het zonnetje schijnt volop. De warmste dagen ooit gemeten in februari (tot nu toe). Papa is volop bezig in de achtertuin en ik leg in de voortuin een moestuin aan. Dit is een langer lopend project, maar nu gaan eindelijk echt de zaadjes de grond in.

Carnaval Het Westerhonk

Een paar weken terug ging ik voor een bakje koffie op mijn oude werk langs. Het was zo gezellig dat ik een afspraak inplande om een avondje te blijven eten. Uiteindelijk werd ik uitgenodigd om mee te gaan naar carnaval. Super leuk (niet de carnaval, maar het feesten met mijn oude clubje) en ik heb genoten. Zij volgens mij ook.

Zondag

Boodschappen doen

De zondag moet weer een hoop gedaan worden. Terwijl opa in huis een klusje uitvoert doen Morris en ik een boodschapje. Wat is het toch een goede helper.

Bende van Ellende

De bende van ellende. Haha, nee hoor. Super gezellig juist met mijn nichtjes op bezoek. Ze blijven vanavond logeren. Alle kinderen zijn door het dolle heen. En hoewel dat heel druk klinkt, heb ik het vrij makkelijk. De grote meiden trekken de jongens met alles mee en laten zien hoe het moet. Heel handig.

Slaap zacht

Na zo’n drukke dag liggen de kinderen erg vroeg op bed. Ik verbaas me dat ik 4 kinderen eerder op bed krijg dan 2. Om 7.30 ben ik weer beneden en is het stil boven. Deze meiden wil ik vaker lenen!

Het weer maakte er weer een geweldige week van. Ik hoop eerlijk gezegd niet dat dit een voorbode is voor een record brekende zomer, maar voor nu ben ik nog even aan het genieten van de vrijheid die dit weer geeft.

Heb jij ook zo genoten van het weer?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge