Weekly Diary #79 – Een paar dagen zonder papa

Hoi, ik heb weer een nieuwe Weekly Diary. Ik kijk terug op een hele drukke week. Er waren allemaal gezellige dingen op de planning staan. Helaas moest ik halverwege de week manlief uitzwaaien die voor zijn werk een paar dagen naar Amerika ging. Ik moet zeggen dat ik er erg tegenop zag. En als klap op de vuurpijl krijg ik ook nog de schrik van mijn leven.

Maandag

4 kleine kindjes

Een goede start van de week. Deze moedergans begon de week sterk met 4 kinderen. Mijn nichtjes waren blijven slapen en dus was het al direct drukke boel in de ochtend.

Peuter driftbui

Mijn zus kwam de kinderen gelukkig al vroeg ophalen. Dit was vooral voor de jongens fijn. Totaal overprikkeld en volledig in de driftbui waren beide knullen. Owen ging gelukkig slapen, maar Morris heeft het er nog een tijdje moeilijk mee gehad.

>> Lees ook: Omgaan met de driftbuien van je peuter

Tuin uitgraven

Het fijne aan het mooie weer is, dat de jongens lekker naar buiten kunnen. Ze kunnen daar heerlijk hun gang gaan. Vooral gaten graven vinden ze leuk. Zo ontstond er een gat van bijna 15 centimeter naast het huis. Ik denkt dat ze een tunnel onder het huis door wilde graven.

Dinsdag

Boskoop

Dat mooie weer zorgt er niet alleen voor dat de jongens veel in de tuin te vinden zijn, maar ook Maarten en ik zijn flink in de weer om de tuin weer mooi te maken. Voor wat mooie tuinideeen rijden we naar boskoop. Niet alleen een super mooi tuincentrum, maar ook gewoon een heerlijke plek om rond te lopen.

Bezoekje intratuin

Ik had natuurlijk nog het een en ander nodig voor mijn moestuin. Intratuin kon dus niet overgeslagen worden. Ook hier hadden we niets te klagen en hebben de jongens een heerlijk rondje gehad.

>> Lees ook: Mijn eerste moestuin – Volg mij in mijn eerste jaar moestuinen

Woensdag

Brandweer in bad

Vandaag deden we het eens rustig aan. Even geen drukke planning, maar we gebruikte de ochtend om lekker te badderen. Eerst alleen brandweerman Owen, maar later zaten beide mannen de boel nat te spetteren.

Lidl

Een snel bezoekje aan de Lidl kon vandaag niet uitblijven. Lange tijd moesten we het zonder deze winkel doen. Deze supermarkt zit om de hoek en het is zo makkelijk om snel even langs te wippen als je wat nodig hebt. Lang niet kunnen doen, maar nu is het dus weer mogelijk.

Donderdag

Essma

Ik heb een date met deze prachtige en inspirerende dame. Hoewel ze tegenwoordig in Frankfurt woont, blijken onze roots (of eigenlijk die van haar man en mij) veel dichter bij elkaar te liggen. We spraken af om een keer in real life te kletsen. Super gezellig en dat socializen met een blogger werkt enorm op je inspiratiezenuw.

Lees ook de blog van Essma!

Me and mommy

De kids werden weer even ondergebracht bij mijn ouders. Zij hebben mij deze dagen enorm geholpen. Maarten brengt een bezoekje aan The States ivm zijn werk. Hierdoor zijn wij 5 dagen zonder papa en moet ik het in mijn eentje zien te redden met de jongens. Gelukkig konden de jongens allebei een nachtje logeren.

Mama Wine time

En wat doe je als je de avond voor jezelf hebt? Zodra de jongens op bed liggen begin ik met opruimen en duik erna achter mijn computer. En zo zonder man, die vertelt dat het bedtijd is, blijf ik natuurlijk veel te lang op en drink ik nog rustig een wijntje. Hier heb ik morgen spijt van.

Vrijdag

Kind in de droger

Vandaag mocht Morris blijven slapen bij mijn ouders. De jongens gaan met opa op zolder spelen. Dat opa piano gaat spelen is natuurlijk heel gezellig, maar die droger die daar staat is ook wel interessant. Als Morris erin kruipt blijkt het zowaar te passen en Owen vindt het deurtje dicht doen ook wel geinig. Als hij ook nog het knopje vindt om hem aan te zetten is het plaatje helemaal compleet.

Grote paniek, maar gelukkig heeft opa gelijk het deurtje open zodra hij wat hoort. Ik ren naar boven en Morris klampt zich aan mij vast. Hij blijft nog een uurtje bij me zitten. Hij heeft een beetje last in zijn wang, maar meer dan een pleister is er niet nodig. We knuffelen nog lang door, want niet alleen bij hem zit de schrik erin, maar ik sta ook nog te trillen. Dit had heel anders af kunnen lopen.

Zaterdag

Tante

Zaterdag zou het Owen zijn beurt zijn om te logeren. Hij mocht bij mijn zus en zijn nichtjes. Helaas is de vriend van mijn zus ziek en kan het logeren niet doorgaan. We gaan er wel even lunchen en er wordt flink gespeeld.

Hij kan gelukkig wel bij mijn ouders logeren. Wel zo leuk als hij deze dagen ook een logeerpartijtje heeft. Morris daarintegen kan het allemaal niet zo goed aan. De moeheid, drukte van de dagen of misschien begrijpt hij het gewoon niet, maar dat hij mee naar huis moet en zijn broertje mag blijven pikt hij niet. Bijna de hele weg in de auto is het krijsen. Toch draait het halverwege om en hebben we nog een gezellige avond.

Zondag

tuinkers

Morris geniet van de aandacht die hij krijgt. Hij komt steeds met de dino’s aanlopen waar we mee moeten spelen. Ik vind het zowaar vermoeiend om steeds weer het spel opnieuw te spelen. Het zaaien van zijn plantjes is dan ook een goede break in het hele dino verhaal.

broertje voorlezen

’s Avonds zijn de broertjes maar wat blij als ze weer samen zijn. Morris pakt nog een leuk boekje voor Owen om voor te lezen. Zo lief, zo schattig. Waren ze overdag maar wat meer zo.

Ik verbaas me hoe goed de dagen zijn verlopen dat papa niet thuis is. Zonder de logeerpartijtjes bij mijn ouders had ik het waarschijnlijk een stuk minder makkelijk gehad, maar ook op de dagen dat er geen hulp is gaat het goed. En gek genoeg ga ik ’s avonds ook nog lekker door. Maar ondanks dit sta ik toch te springen dat papa weer thuis komt. Het is toch wel saai zonder om elke avond in je eentje je bed in te duiken (al ligt er ’s ochtends vaak een klein mannetje naast me).

Hoevaak moet jij je zien te redden zonder papa?

 

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge