Weekly Diary #80 – Klussen, winkelen en een ritje Amsterdam

Hoi, ik heb weer een nieuwe Weekly Diary voor je. Eentje waarin ik lekker bezig ben in en om het huis. Zo ben ik weer aan het klussen geslagen, al is dat wel wat lastig met kinderen. Ook moest er nog gewinkeld worden voor een afspraak in Amsterdam. Ook dat is niet altijd even makkelijk. Gelukkig is papa wel weer thuis en daar zijn we allemaal erg blij om.

Maandag

Lidl vers brood

Lange tijd hebben we het zonder supermarkt op loopafstand moeten doen. Wat heb ik het gemist. Maar nu de Lidl weer open is, inclusief een grote versebroodjesafdeling, zal je mij vaak met dit soort lekkers thuis zien komen na Morris te hebben opgehaald uit de peuterspeelzaal. En aangezien papa nog in Amerika zit en dit mijn standaardlunch tijdens mijn American High School year was, vind ik dit wel een toepasselijke lunch.

Verven

Als Owen op bed ligt ga ik aan de slag met het huis. Ik wilde alleen een klein randje verven, maar uiteindelijk sta ik de hele keuken te schilderen. Morris vindt het heel interessant, maar als hij tegen de natte muur heeft geleund geef ik hem toch een andere klus. Uiteindelijk heb ik 300 foto’s van voornamelijk de grijze muur op mijn telefoon staan. Deze foto heeft hij ook geschoten. Al is hij wel een beetje blurry.

Slaapkamer verbouwen

En omdat ik nog niet genoeg in huis heb gedaan ga ik ook nog aan de slag met de kamer van Owen. Hij speelt steeds vaker in zijn kamer, maar ik hoop wat meer ruimte te creeëren door een andere indeling te maken. Met twee knullen om me heen is dat toch best lastig.

Dinsdag

Papa is weer thuis

Joepie papa is weer thuis. Hij was zo vroeg thuis dat we allemaal nog lagen te slapen. Owen was lekker bij mij in bed gekropen, maar het eerste wat hij doet als hij papa ziet is hem meenemen naar zijn kamer om het te laten zien. Blijkbaar heeft mijn gepuzzel van gister toch indruk op hem gemaakt.

Tuinkers planten

Terwijl papa zijn jetlag uitslaapt ga ik weer verder met mijn moestuin. Het leukste is natuurlijk om de kinderen hierbij te betrekken. Samen met Morris plant ik wat zaadjes tuinkers. Hij vindt het super leuk en een week later smult hij al van de blaadjes uit zijn eigen potje.

>> Lees ook: Mijn eerste moestuin – Volg mij in mijn eerste jaar moestuinen

Woensdag

Nieuw huisdier

Opeens moet er gewinkeld worden. Ik heb voor vrijdag een witte blouse nodig en maak natuurlijk ook een rondje in de Action. Owen spot dit schattige beestje en is direct verliefd. Dit kan je toch niet terugzetten. Vooral niet nu Owen hem zo lief aan het knuffelen is.

Donderdag

Sweaterbroek Wibra

Ik ben nog niet helemaal klaar met winkelen en neem mijn ouders op sleeptouw naar een ander winkelcentrum. Natuurlijk koop ik meer voor de jongens dan voor mezelf. Zoals deze leuke ‘broekjes met veters’ zoals Morris ze noemt. En aangezien rood zijn lievelingskleur is, ben ik bang dat hij in deze broek gaat leven.

Vrijdag

Uit de fles drinken

Nadat ik Morris opgehaald heb van school gaan we door naar mijn ouders. Owen kan dan gelijk naar bed, want hij is moe. Slapen wordt het echter niet, aangezien hij veel teveel vertroeteld wordt. Zo’n heerlijke fles met sap zal hij thuis niet meer krijgen, maar bij oma mag het.

Amsterdam

Met mijn witte blouse in de pocket vertrek ik in mijn eentje naar Amsterdam. Ik moet in de binnenstad zijn voor mijn afspraak en moet zeggen dat ik het best een beetje spannend vind om daar te rijden. Ook de parkeergarage, die voor mijn gevoel niet smaller kan, doet mij het angstzweet uitbreken. Gelukkig kom ik er zonder kleurscheuren en krassen vanaf en ben ik nog op tijd voor mijn afspraak. Wat voor afspraak dit was laat ik je over een tijdje weten.

Het weekend doe ik het een beetje rustig aan. Met twee kinderen die continu in mijn gezicht hoesten begint het bij mij ook een beetje te zeuren. Ook de jongens zijn moe van het heen en weer gesjouw. We kijken een extra filmpje en we spelen gewoon thuis. Soms zijn dat soort weekenden ook nodig.

Wat doe jij het liefst in een rustig weekend?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge