Weekly Diary #81 – Slecht weer en algehele malaise

Met nog een kleine hint van keelpijn schrijf ik deze Weekly Diary. Niet dat ik ziek ben geweest, maar een zeurende verkoudheid had mij toch wel in zijn greep. En als je denk dat ik het rustig aan heb gedaan afgelopen week heb je het fout. Ondanks het slechte weer en de algehele malaise probeerde ik mijn twee peuterpubers toch nog enigszins te vermaken. Lees je mee?

Maandag

kliederboel

We beginnen de week goed met lekker kliederen. Een paar maanden terug hebben we de fles het huis uit gedaan. Allebei de mannen moesten uit de bekers gaan drinken. En nu opeens heb ik daar zo’n spijt van. Ze vinden het allebei geweldig om met alles wat in die bekers zit te klieren. Nu maar hopen dat deze fase voorbij is als het mierenseizoen weer is aangebroken.

Dinsdag

Boswandeling

Laten we weer eens een frisse neus gaan halen. Heb bos in de buurt werd na lange tijd weer eens aangedaan. Lekker wandelen tussen de bomen. Ook is het hier een stuk rustiger. Het waait de laatste dagen zo erg, maar in het bos is het windstil. Heerlijk!

Drone

Met twee uitgewaaide kinderen rijden we gelijk door naar opa en oma. De kindjes wilde er zo graag weer eens op bezoek (ze zien ze maar 3x per week). En als de jongens de drone van opa hebben gespot is het helemaal feest helemaal. Wat een fantastisch ding is dat, al is hij wel een beetje moeilijk te besturen

Woensdag

Blijdorp

Nog even onze laatste dagen genieten van ons Blijdorp abonnement. We zijn er een beetje op uitgekeken, maar nu we hem nog hebben maken we nog snel een rondje. Morris gaat voorop met de kaart in handen. Op weg naar de leukste dieren.

Pijlstaartrog Blijdorp

Morris is erg geïnteresseerd in van alles en nog wat. Mama wat is dit voor vis? Mama waarom, waarom, waarom?. De waarom-vragen ben ik nooit zo goed in, maar gelukkig waren er bordjes in de dierentuin die antwoord geven op al deze vragen.

>> Lees ook: Ik kan er niet meer tegen – De waarom-fase

Tassenkind

Ook doet papa vandaag nog snel wat boodschappen. Zodra de tassen zijn leeggehaald blijkt een van de tassen nog helemaal vol te zitten. Wat een leuke boodschappen zijn dit toch. En natuurlijk moet ik met deze tas even door het huis lopen. Gieren van het lachen als meneer in de tas een rondje wordt gedragen.

Pluishaar

Het was een gezellig dagje, maar mijn haar vertelt een heel ander verhaal. Met de regen van de laatste weken is mijn haar niet meer uit de pluis-coupe te krijgen. Hellup! Hoe krijg ik dit weer goed?

Donderdag

Verven

We maken er vandaag maar binnen een feestje van. Ik merk dat ik toch nog een beetje verkouden ben en wil het wat rustiger aan doen. Niet dat gaan verven met de kinderen zo rustig is. Ik heb nog een uur het huis moeten poetsen, om alle verdwaalde verfvlekken weg te krijgen. Maar ach, we hebben weer nieuwe kunst aan de muur hangen. 

Rommelkont

En als we aan de ene kant aan het opruimen zijn, wordt er aan de andere kant rommel gemaakt. Pffff het begint me nu wel een beetje te frustreren dat ik de hele dag kinderspeelgoed aan het opruimen ben.

Vrijdag

Op weg naar school

Het is weer tijd voor de peuterspeelzaal. Owen pakt tegenwoordig zijn eigen tas al netjes, terwijl hij nog helemaal niet naar school gaat. Maar als ik ze zo zie lopen zijn het echt al grote knullen. Samen lopen ze naar school. Het duurt nu niet lang meer voor beide mannen op school zitten.

>> Lees ook: Dit ga ik doen als mijn kind naar de basisschool gaat

Marmite op croissant

We hebben vandaag weer gezellige visite. Een vriend van mij komt spelen. Tenminste zijn zoontje speelt en wij drinken koffie. Altijd gezellig. Nog even snel een hapje eten als ook Morris weer thuis is, die heel stoer Marmite op zijn crouissantje doet. Tja, meneer houdt nu eenmaal van vreemde smaken.

Kinderyoga

Het is een drukke week en ik moet wat rust in de tent zien te krijgen. De jongens vliegen elkaar regelmatig in de haren en mijn oren piepen van het vele gegil. Dan maar een yogalesje. Morris vindt dit altijd erg leuk, al is het moeilijk concentreren met een druk broertje om je heen.

Zaterdag

Kamperen in de woonkamer

Weer een dag met regen. Ik heb echt zo’n behoefte om naar buiten te gaan. Daar hebben de jongens de ruimte en ik iets meer rust. Vooral mijn oren heb ik last van. Niet alleen het gegil van de jongens, ook door de verkoudheid kunnen mijn oren niets meer hebben. Maar goed, we spelen door. Binnen de tent opzetten om toch nog een beetje het zomergevoel te hebben. Met de pop-up tent van de Action heb je in mum van tijd je tent opgezet. En met een beetje oefenen is hij ook weer zo opgeruimd.

Powernap

Het zijn blijkbaar voor deze jongen ook drukke dagen. Als ik uit frustratie (kinderen vliegen elkaar continu in de haren) even 5 minuten boven ben wordt het beneden wel erg stil. Owen is mij achterna gegaan, maar Morris ligt lief op de bank te slapen. Sttttt, knul zal het wel nodig hebben.

Oorpijn

Als papa terug is van zijn dienst wil hij nog even met de jongens naar buiten. Ik ga gezellig mee, al blijken mijn oren de wind echt niet leuk te vinden. Sjaal hoog en muts op om alle wind weg te houden. Wanneer wordt het nou zomer???

Zondag

Dokter papa

Deze ochtend moet papa weer werken, maar omdat hij vroeg klaar is leek het ons wel leuk om hem op te halen. De jongens springen direct de auto in als ik zeg dat we papa gaan ophalen. Wat zijn ze onder de indruk van het grote ziekenhuis en van papa in zijn witte jas.

Koffietijd

Met zo’n drukke week ben ik wel toe aan een bakje koffie. Opa en oma komen een bakje doen en eten gezellig mee. Heerlijk als de kinderen zo vermaakt worden. Ze mogen wel vaker komen eten! Maar ik drink eerst nog even rustig mijn koffie op.

Ben jij al toe aan het zomerse weer?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge