Weekly Diary #82 – Mama heeft weer een project

Soms heb je van die dagen dat je alleen maar bezig bent. Zodra het zonnetje gaat schijnen zijn dat tegenwoordig alle dagen. Ik heb allerlei projecten lopen, waarbij mooi weer nodig is en gelukkig was het afgelopen week goed weer. Benieuwd welke projecten ik me nu weer mee bezig heb gehouden? Je leest het in deze Weekly Diary.

Maandag

Wandelingentje

Papa heeft dienst gehad van het weekend en dus is hij de maandag vrij. Nadat we Morris op school hebben afgezet, gaan we met Owen nog een klein stukje wandelen. Gezellig, maar wel een beetje koud. Owen heeft helemaal geen zin om te wandelen en zit de hele wandeling bij papa op zijn nek #hernia!

Dinsdag

Boswandeling

Omdat papa nog steeds vrij is zoeken we een stukje natuur op. We vinden een heel leuk bos in de buurt van Oostvoorne. Ik wist niet dat we zulke leuke plekjes in de omgeving hadden.

Lunchpakketje

Hier krijg ik zo’n vakantie gevoel. Voor de kinderen trokken we er op vakantie vaak dagen op uit om lekker te wandelen. Lunchpakket… ik bedoel overlevingspakket mee en de bergen in. Met de kinderen moeten we er nog een beetje voor oefenen om de afstand te halen, al hebben we het lunchen onderweg wel onder de knie.

Bezoekje tandarts

Na een ochtend gewandeld te hebben moeten we opschieten om op tijd in de tandartsstoel te liggen. Een half jaar geleden vonden Morris en Owen het maar niets, maar dit keer springt Morris zo in de stoel. Ook Owen draait er zijn hand niet voor om. Wat ben ik toch trots op mijn mannetjes!

Woensdag

Owen en Owen

We hebben weer een play-date op de planning staan. Owen en zijn mama komen weer spelen. Zo gezellig om even lekker bij te kletsen. Al is het wel lastig als Owen en Owen met elkaar spelen. Vooral omdat mijn Owen niet luistert als ik hem iets roep, terwijl andere Owen mij met grote ogen aan staat te kijken.

Doe het zelf

’s Middags vertrek ik met mijn jongens nog even naar de doe-het-zelf zaak. Mijn plantjes in de moestuin moeten ergens tegenaan kunnen groeien en met deze palen en het gaas moet dat toch gaan lukken. Oja, als je je afvraagt wat Morris aan heeft. Hij had vandaag een pyjamadagje.

Donderdag

In de modder spelen

Het weertje begint echt al lekker op te klaren en dat betekent dat ik in mijn tuintje aan de slag ga. Ook de mannen zijn goed bezig. Lekker vies worden in de aarde. Gelukkig heeft Morris een mooie overall. Scheelt toch weer een wasje.

Vrijdag

Paardje knuffelen

Owen mag binnenkort ook naar de peuterspeelzaal. Hij heeft er zo’n zin in en ik sta ook te poppelen. Hier moet natuurlijk wel een leuke outfit voor worden gescored en met zijn tweetjes gaan we op pad. Hij heeft natuurlijk meer oog voor al het speelgoed en dit enorme paard is echt heel lief.

In de grondverf

Het is nog steeds lekker weer. Warm zelfs! Mijn speelhuisproject ligt alweer een tijdje stil, maar eindelijk kunnen we er vandaag mee verder. Ik ben er eindelijk aan toe gekomen om alles in de grondverf te zetten. En dan bedoel ik ook alles 😀

Zaterdag

Karwei workshop

Karwei geeft regelmatig leuke gratis workshops. Dit keer wordt er een opklapbare bar voor in de tuin gemaakt. Super leuk, maar hier durf ik natuurlijk niet alleen heen. Ik nodig mijn moeder uit, die nog nooit van haar leven een boor in haar handen heeft gehad. En ze heeft het gewoon geflikt! Met twee barretjes en een trotse ik stappen we de auto weer aan. Nu nog bedenken waar we die dingen op gaan hangen….

Buxus verwijderen

Nu we toch in de tuin bezig zijn kijk ik gelijk even naar een hoekje waar de kinderen zo graag spelen. Ik kreeg vanmorgen opeens een heel goed idee. Al moesten daar wel weer wat buxusboompjes voor sneuvelen. Gelukkig zijn ze toch al aangevreten door de motten en larven en krijg ik ze met gemak de grond uit. Manlief kijkt me een beetje scheef aan. Weer een nieuw project waar ik aan begin.

Zondag

Buxusjes verwijderen

Er wordt weer hard gewerkt aan mijn nieuwe project. Zelfs Morris helpt me mee. Later komen ook mijn ouders om me met wat dingentjes te helpen.

DIY speeltuintje

En dit is het resultaat. Na een paar uurtjes flink doorwerken hebben de jongens een heel leuk speelhoekje in de tuin. Geen gerommel met zand en toch heel veel speelplezier.

>> Lees ook: Mijn eerste moestuin – Volg mij in mijn eerste jaar moestuinen

Tussen de kinderen in

Als laatst gaan we deze week nog naar een verjaardag. We hebben een volle auto en ik kruip tussen de jongens. Vroeger was dit altijd zo gezellig, maar nu zitten ze me vooral te plagen. Nu kan ik nog niet uitrusten van al dat harde werken….

Aan welk project zou jij willen beginnen?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge