Weekly Diary #83 – De tuin in

Wat een heerlijk weertje was het afgelopen week. Met mijn nieuwe hobby moestuinen zijn we vaak in de tuin te vinden. En langzaam begint alles al te groeien. Heerlijk! Maar dat buitenleven is helaas niet zonder gevaren.

Maandag

Oren friemelen

Owen heeft het nekzitten ondekt. Ook vanmorgen met het naar school brengen van zijn grote broer wil hij op mijn nek. Heel langzaam kruipt zijn vingertje richting mijn oor. Niets fijner dan friemelen aan het oor van je moeder, terwijl je van A naar B wordt getild.

Toscaanse jasmijn

Oeps, zie ik nou dat mijn ouders een jubileum hebben. Ik ben niet zo’n ster in dit soort dingen onthouden, maar gelukkig kan ik nog snel genoeg iets leuks verzinnen om het goed te maken. Deze plant wilde mijn moeder al langere tijd hebben (vertelde ze me later) en zo’n pot met de handjes van de kleinkinderen wil elke grootouder toch?

Het kostte wel wat moeite om de plant te verpotten. Terwijl ik bezig ben glipt Owen er vandoor en ben ik hem langere tijd kwijt. Hoe dit verhaal afloopt lees je hier.

Dinsdag

Weekboodschappen Lidl

Het is weer boodschappen dag. Omdat wij een beetje op de kleintjes letten doen we wat vaker boodschappen bij de Lidl die bij ons om de hoek zit. Wat we niet bij de Lidl kunnen halen gaan we alsnog voor naar de AH. Het lukt me uiteindelijk om alle weekboodschappen bij de Lidl te halen. Al wordt het wel lastig om alles lopend mee naar huis te krijgen.

Mc Lunch

Manlief had het leuke idee om met de kinderen ergens te gaan lunchen. Ik had er helemaal zin in. Al mocht Morris het restaurant kiezen en dus zaten we op de dinsdagmiddag in de Mc Donalds…. Gezellig hoor.

Woensdag

Obstakels

Waarom ik er zo lang over doe om een stukje te wandelen? Door alle obstakels die er op de weg liggen krijg ik de kinderen met moeite vooruit. Het is natuurlijk ook zo leuk om over de stenen te klimmen en ervan af te springen.

Blauwe bessen struik

Het lijken nu alleen wat takken, maar ik ben zo blij met deze struik. Het is een blauwe bes en na veel onderzoek wist ik eindelijk welke plant ik wilde hebben. Al zal ik nog wel een tijdje moeten wachten op een goede oogst.

The Dead South concert

Concert time. Samen met mijn zus ga ik naar een fantastisch concert van The Dead South. Het is heerlijke muziek en ik heb de hele avond staan dansen. Wat heb ik hier lang naar uitgekeken, maar het was het wachten meer dan waard.

Donderdag

Op de fiets

Kijk hoe stoer mijn mannetje is. Zo naast de weg vind ik het toch wel spannend om mijn kereltje te laten fietsen. Maar wat doet hij het goed. Hij wacht keurig als ik zeg dat hij moet wachten en hij blijft netjes op de stoep.

Slapen in de speeltuin

Halverwege valt kleine broer in slaap. Owen heeft wat moeite met de middagdutjes en ik hoopte dat hij in slaap zou vallen onderweg. We zijn al op de terugweg als ik hem om zie vallen. Dan nog maar even in het speeltuintje spelen. Niemand die hier overigens moeite mee heeft!

Klimop verwijderen

Ik ben nog moe van gister en ook de wandeling was lang. Ik plof voor onbepaalde tijd op de bank, tot mijn nieuwe buurvrouw mij vraagt of ze al aan de heg mag beginnen. We hebben een overwoekerende klimop tussen onze tuinen staan die zijn beste tijd wel heeft gehad. Een klein beginnetje aan het weghalen van de klimop maken eindigd op het verwijderen van de halve heg.

Vrijdag

Eerste keer naar school

Eindelijk is het zover. Mijn kleine vent mag eindelijk naar de peuterspeelzaal. Elke keer als we Morris naar school brengen wil hij ook blijven en vandaag mag dat eindelijk. Hij pakt zelf al zijn koffertje met zijn knuffeltje. Hij heeft er zin in en achteraf haal ik een tevreden mannetje op. Die heeft het duidelijk naar zijn zin gehad.

>> Lees ook: Peuter outfit – Eerste schooldag

Waterspuit

Het is een heerlijk warme dag en volgens Morris is het tijd om zijn zwembroek aan te trekken. Voor ik er erg in heb komt hij in zijn oranje broekje naar beneden. Ik moet de spuitslang aanzetten van hem. Het water is extreem koud, maar hij heeft er de grootste lol in.

Aardappelen zak

En nu we toch zo lekker buiten bezig zijn, zet ik mijn aardappeltjes in de grond. Ik ben benieuwd hoe dit project gaat lopen. Tot nu toe worden de aardappelen alleen maar uit de aarde gegraven door de jongens en krijgen ze niet de kans om rustig te groeien.

Zaterdag

mini-natuurspeeltuin

Dit soort dingen moeten we veel vaker doen. We zeggen het zo vaak en de laatste tijd gebeurt het ook echt. Gewoon een middagje met vrienden. Niet omdat het moet, maar omdat het leuk is. En als er bij die vrienden een mini-natuurspeeltuin is, zijn het niet alleen mijn jongens die er genieten.

Zondag

Boekenkast leeg

Het is weer tijd om de was te doen. De overhemden strijken zich niet vanzelf. Owen kan ik niet tegenhouden en komt met me mee naar boven. Onder de noemer ‘vertrouw nooit de stilte’ ga ik toch even kijken wat hij stilletjes in het hoekje aan het doen is. Meneer heeft de hele boekenkast leeg getrokken.

Peuter ziek

Langzaam merken we dat Morris erg stil aan het worden is. Na een ochtendje huilen en niet mee kunnen komen ligt hij alleen nog maar op de bank. Hij is ziek en gaat vanavond lekker vroeg naar bed.

Nu maar hopen dat we niet allemaal ziek worden, al ziet het er niet veel belovend uit. Ik begin al een beetje keelpijn te krijgen en ook Owen hoest zijn longen uit zijn lijf. Vanavond maar extra vroeg ons bed in duiken.

Bedankt voor het lezen!

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge