Weekly Diary #84 – Kindjes zijn ziek

Het is een beetje stil geweest op mijn blog. Zelfs voor mijn Weekly Diary van 2 weken geleden heb ik nog geen tijd gehad. Dankzij zieke kindjes en een “gezellig” sprongetje heb ik mijn handen vol gehad aan de kinderen. Gelukkig zijn we weer allemaal gezond en gezellig en heeft mama weer tijd om achter de computer te kruipen. Nog benieuwd wat we twee weken geleden deden? Je leest het hier!

Maandag

Ziek mannetje

Het weekend was meneer al niet zo lekker en ook heeft hij vannacht niet goed geslapen. De peuterspeelzaal laten we vandaag even schieten en meneer mag wat langer uitslapen. Dit soort momenten pakt hij altijd om er een pyjamadag van te maken.

Zomers weertje

Wat een heerlijk weer is het. Met de jongens heb ik een snack gehaald en we snoepen dit lekker op in het zonnetje, terwijl ik weer verder werk aan de tuin.

Dinsdag

Ik heb mijn wagen vol geladen

Vorige week ben ik druk bezig geweest met de buurvrouw. De klimop die tussen onze tuinen stond is na 30 jaar redelijk uit de kluiten gegroeid. Samen met de buurvrouw had ik een groot deel van de klimop gesnoeid en eindelijk heb ik vandaag tijd om het weg te brengen. ‘Ik heb mijn wagen vol geladen!’

Woensdag

Ziek mannetje

Grote broer lijkt niet meer zo ziek te zijn, maar nu is het Owen die zijn dag niet heeft. Hetzelfde vervelende kuchje laat hij horen en is erg hangerig. Hij huilt een groot deel van de dag en ’s avonds krijg ik hem niet rustig in zijn bedje. Uiteindelijk valt hij in mijn armen in slaap. Arm schaap is het toch.

Donderdag

Mama als klimrek

Nog steeds is meneer niet op zijn best. Tussen het huilen door is er gelukkig nog wel tijd om mama te plagen. Mij als klimrek gebruiken is namelijk super grappig.

Gebeten door je broer

De jongens zitten de hele tijd op elkaars nek. Ik ben al twee dagen bezig ze uit elkaar te trekken. Als ik ze even een momentje alleen laat komt Owen na enige tijd huilend naar me toe. Niet heel vreemd de laatste dagen. Tot ik zie wat de aanleiding is van deze huilbui. De tanden van zijn grote broer zijn nog goed te zien op zijn rug. Ik zal maar even niet beschrijven hoe ik hier op heb gereageerd.

Kinderen bij de kapper

Hoewel ik er erg tegenop kijk om met twee drukke kinderen op pad te gaan is thuis blijven ook geen optie. Dan vliegen ze elkaar continu in de haren. Over die haren gesproken! De haren van Owen moeten nodig eens geknipt worden en dus vertrek ik met de jongens naar de kapper. Het uitje doet de jongens (en mij) goed. Ze zijn weer ietsje gezelliger, maar voor hoe lang?

Vrijdag

Bij de kapper

Ook mama heeft een knipbeurt nodig. Zo vaak vergeet ik een afspraak te maken bij mijn kapper dat ik nu weer naar Brain Wash ga. Gister met Owen en vandaag voor mezelf. De kinderen zijn bij mijn zus en ik kan even op adem komen.

Zaterdag

francesca kookt

Vandaag wordt er weer flink gestudeerd. Blogger by Nature 2019 staat op de planning. Ik ben al vroeg in de weer om naar Soest te vertrekken. Ik heb er onwijs veel zin in. Binnenkort vertel ik meer over mijn ervaring bij Blogger by Nature.

smile

Zo heerlijk zo’n dag met allemaal bloggers om je heen. Super gezellig om alle mensen weer eens live te zien. Bijkletsen over hoe jij de dingen doet en hoe lastig het is om soms tijd te vinden om rustig je blog te schrijven.

Zondag

Met de kids op de fiets

Het is mooi weer en de verjaardag van opa staat op de planning. Waarom met de auto als je ook fietsen kan? De jongens vinden het tenslotte ook heel fijn op de fiets of in de kar. En met dit zonnetje is het echt genieten.

kinderen en fontein

Morris speelt de hele middag met zijn grote neven. Ik hoef niet eens op hem te letten. Tot ik zie dat ze de fontein hebben gevonden. En natuurlijk heb ik geen droge kleren meegenomen. Oeps

op schoot bij mama

Na een tijdje blijkt het toch wel koud te zijn met je natte kleren. De natte kleren gaan uit en ik wikkel hem in mijn sjaal. Hij blijft heerlijk bij me op schoot zitten. Stiekem vind ik dit wel heel gezellig en kan ik me ook echt even opladen na zo’n heftig weekje met de jongens.

>> Lees ook: Met zonder jas naar buiten – De waarheid over ziek worden van de kou

Hoe laad jij je op als de kinderen al je energie opeisen?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge