Weekly Diary #86 – I want to ride my bicycle

Vorige week was een extreme week, maar de lucht lijkt opgeklaard te zijn. Owen is weer supergezellig en ook Morris maakt minder ruzie. Eindelijk kunnen we weer doen waar we zin in hebben en afgelopen week was dat vooral genieten van het zonnetje.

Maandag

Op de fiets

Morris heeft zijn fiets ondekt. Enige tijd geleden ging hij met papa op de fiets naar de natuurspeeltuin en sindsdien wil hij alleen maar zelf fietsen. Snel gaat het nog niet, dus ik pak de kinderwagen en wandel met hem mee. Best gezellig zo wandelen en op deze manier gaan wel elk speeltuintje langs.

Slapen in de kinderwagen

Owen heeft nog echt een middagdutje nodig, maar als je grote broer er zo vaak in de middag uit wil lukt dat niet altijd. Hij wilde zo graag zelf mee fietsen, maar hij moest verplicht in de wagen van mama. Het duurde niet lang of meneer viel in slaap. Wat is het toch een grote knul als je hem zo ziet liggen.

Dinsdag

Zwemmen

Dit staat al lang op de agenda van Morris. Zwemmen! Hij heeft er zo veel zin in en eindelijk gaan we met z’n allen naar het zwembad. Hij zegt dit keer kopje onder te gaan, maar na de eerste poging blijft hij toch liever met zijn haren boven water.

Sportief

Of ik nog niet genoeg gesport heb! Mijn zus gebruikt mijn blog tegen mij als ze iemand zoekt om de avond actief mee te zijn. Een jaar geleden schreef ik er al over dat mijn conditie niet veel meer is en eerlijk gezegd doe ik er tegenwoordig ook weinig aan. Dat mijn zus me uitnodigt om te sporten kan ik dus eigenlijk niet afslaan. En aan mijn hoofd te zien heb ik het zwaar gehad 😕

Woensdag

Anker naaimachine

Ik ben al een tijdje bezig om mijn huis op te ruimen, maar hier heb ik toch wel een beetje moeite mee. Mijn oude naaimachientje, waar ik zoveel mee heb gemaakt, gaat de deur uit. Iemand van de weggeefhoek komt hem ophalen. Nog even de jongens ermee laten spelen en dan moet ik echt afscheid nemen van dit pareltje.

Aardbeienplantjes

Er moeten meer bloemen in de tuin komen. Ik heb er al een plekje voor, maar nu nog plantjes om het te vullen. Morris wil heel graag aardbeienplanten, maar ik had eerder zaadjes gekocht. Dat duurt nog wel een jaar voor we daar de vruchten van kunnen plukken (als het niet meer is). Dan toch maar plantjes kopen in de hoop dat we dit jaar al aardbeien uit eigen tuin hebben.

Schommelen met opa

Na de Intratuin rij ik door naar mijn ouders. Mijn nichtjes zijn op bezoek en dat is natuurlijk super gezellig voor de jongens. En stiekem ook wel makkelijk voor mij, want nu worden de jongens vermaakt.

Slapen in de auto

Uiteindelijk blijven we allemaal eten en Morris blijft zelfs slapen. Owen zou ook zo graag willen blijven slapen, maar dat gaat niet. Dan maar met mama mee. In de auto blijkt waarom hij zo moet huilen als hij mee moet. Meneer is gewoon zo moe en hij valt bij de eerste bocht al in slaap.

Donderdag

Tuinkastje

Nadat Morris is thuisgebracht door opa en oma doe ik met opa wat klusjes in huis. Het lukt helaas niet om dat alleen te doen. De jongens willen zo graag helpen en aan alle scherpe dingen zitten, dan van klussen niets terecht komt. Nu mijn moeder op de kindjes let en mijn vader me helpt ben ik weer flink opgeschoten met alle klusjes die al zo lang zijn blijven liggen.

Papa de dokter

Het is weer rustig in huis als opa en oma weg zijn, maar dan opeens begint Morris te huilen. Hij mist papa zo. Ik bel hem op, niet wetende dat hij in overleg zit. Papa neemt toch op en zonder na te denken zegt hij dat de jongens maar even langs moeten komen. Ik moet zeggen dat ik er niet heel veel zin in heb om een jongen die overstuur is en een jongen die eigenlijk naar bed moet het ziekenhuis door te lopen. Gelukkig gaat het allemaal super en nadat ze papa weer hebben gezien neem ik twee blije jongetjes mee naar huis.

Vrijdag

Avonturis Maassluis

Vandaag pakken we weer de fiets. Morris tenminste. Ik wandel er weer naast met de kinderwagen. We gaan naar de natuurspeeltuin. Dit idee had volgens mij iedereen. Het is er megadruk, maar dat kan de pret niet drukken. De jongens spelen er heerlijk, terwijl ik geniet van het zonnetje.

Buurjongens

Als we thuis zijn kan ik Owen gelijk op bed leggen. Hierdoor kan Morris naar hartelust buiten de tuin spelen. Sinds Owen is weggelopen durf ik ze niet meer zo vrij te laten, maar nu hij slaapt neemt Morris het ervan. Onze buurjongen (Morris zijn grote vriend) is ook buiten. En die emmer water kon niet vaak genoeg worden bijgevuld voor de jongens.

Zaterdag

Oranjeplassen

Wat een weer, het lijkt wel zomer. Het strand zal nog een beetje koud zijn, maar zo’n klein strandje bij een plas is nu al goed te doen. Het is er echt heerlijk en zelfs ik durfde een beetje het water in.

#goodmom

Ik leer van mijn fouten! Een tijdje terug had ik een nat jongetje, omdat hij iets te actief had gespeeld in de fontein. Dit keer had ik een droog stapeltje voor de jongens meegenoemen en konden we ze omkleden toen het tandenklapperen begon. #goodmom

Zondag

Paasontbijt

Heb jij ook een lekker paasontbijt gehad? Ik had nog helemaal niets voor pasen neergezet en op de valreep hebben we iets lekkers gekocht voor dit paasontbijt. De versiering heb ik snel uit de kast getrokken en zo hadden we alsnog een gezellig paasontbijtje.

Mama op de fiets

Ook gaan we nog op de paaskoffie. Het is zo heerlijk weer dat er weer gefietst gaat worden (ik werk wel een beetje aan mijn conditie). Met twee jongens op de fiets is het best een uitdaging, maar gezellig was het wel.

Wat heb jij gedaan met pasen?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge