Weekly Diary #87 – Zonovergoten dagen en Koningsdag

Is de vakantie al bijna afgelopen? Hoewel mijn kinderen nog niet elke dag op school zitten ben ik er wel aan toe dat ze weer een ochtendje onder de pannen zijn. Die kleine kindjes vragen toch best veel energie 😆 Vandaar ook dat mijn Weekly Diary dit keer wel erg laat online komt. Maar laten we eerst eens terug kijken naar een zonovergoten week en hoe we Koningsdag hebben gevierd.

Maandag

Oma leest voor

Ik was het alweer bijna vergeten. Met het druilerige weer dat we nu hebben kan ik me niet meer voorstellen dat we 2e paasdag heerlijk in de zon hebben gezeten en dat de jongens hebben genoten van opa en oma. Oma leest hun natuurlijk met liefde voor en beide jongens klimmen altijd gelijk bij haar op schoot.

Dinsdag

Tattoo

Een tijdelijke tattoo is nu erg populair dankzij de AH spaaractie. Ik wilde ook een tattoo, maar dan geen insecten. Ik kreeg van Morris deze geweldige ambulance op mijn been. Stiekem ben ik er wel trots op dat hij zo’n mooi kunstwerk heeft gemaakt.

modderbadje

Het is weer zover. Ik ben in mijn tuintje bezig. We hebben ook dit jaar weer erg last van de buxusmot en dus gaat er weer een gedeelte van de buxussen uit. De jongens vinden het prachtig, want opeens hebben we een zandbak in de tuin. Voeg een klein beetje water toe en je hebt een heus modderbadje.

Woensdag

Steentjes gelegd

Wat doe je als je je tuin hebt leeggetrokken? Precies, stenen neerleggen. Nou, een klein stukje dan, want ik wil juist zoveel mogelijk grond in mijn tuin om dingen te kunnen planten. Mijn vader legde dit stukje neer en de rest moeten we nog verder aan werken.

Donderdag

vegetarische quesadilla

Jammie, wat ziet dit er lekker uit. In Amerika heb ik me ziek (lees: dik) gegeten aan quesadillas, maar ik moet zeggen dat ik ze thuis bijna nooit maak. Deze ziet er wel heel lekker uit en is super simpel om te maken. Dit gaat een terugkerend recept worden.

bouwwerk

De kinderen geven er iets minder om. Na één hapje houdt Owen het voor gezien en begint hij te bouwen. Iets waar hij de laatste tijd erg mee bezig is. Het werd een schitterende garage voor zijn autootjes (don’t ask).

Vrijdag

Dobble game

Bij Blogger by Nature werden er weer allemaal leuke dingen uitgedeeld, waaronder dit spel. Het spel Dobble is eigenlijk voor kinderen vanaf 6 jaar, maar Morris wil het erg graag proberen. En hoewel hij de spelregels niet snapt is het wel erg leuk om met hem te spelen.

Zelf aanbellen

Er wordt deze dagen weer veel buiten gespeeld. Morris heeft een manier gevonden om aan te bellen als de deur is dichtgevallen. Ik vind het wel slim bedacht en het is heel effectief.

'nieuwe' tent

’s Middags gaan we bij mijn ouders de zolder op. Mijn moeder wil opruimen en ik vind dat stiekem ook wel leuk. We beginnen met de campingspullen. Deze tent zouden wij eigenlijk wel kunnen gebruiken. Hier krijg je toch de kampeerkriebels van?!

Zaterdag

koningshoek

En dan is het Koningsdag. Mijn jongens gaan weer gehuld in het rood-wit-blauw. We nemen een kijkje op de rommelmarkt, maar met rode verf in je haar is regen niet zo’n pretje. Ik besluit met de jongens naar de koningshoek te gaan. Het winkelcentrum bij ons in de buurt. Ook wel toepasselijk vind je niet?

Hema broodje knakworst

We eten een snelle lunch bij een oerhollands tentje (a.k.a. de Hema). Heel veel meer is er niet te doen in het winkelcentrum. Deze Koningsdag is een beetje een flop. Maar de jongens zijn zielsgelukkig met hun rode haar.

Reinier de graaf

’s Middags brengen we een bezoekje aan het ziekenhuis. Niet om papa op te halen van zijn dienst (al komt het daar voor de jongens wel op neer), maar om iemand van mijn oude werk op te zoeken. Ik heb 10 jaar op dezelfde groep gewerkt en deze cliënten hebben nog altijd een speciaal plekje in mijn hart.

Zondag

Play-Doh

Eindelijk weer eens een rustig dagje. Het is geen weer om buiten te spelen. De jongens vragen om de klei. Ik vind het altijd zo rommelig en sta er niet om te springen. Gelukkig zie ik de jongens genieten en zijn ze lange tijd aan het spelen.

Bouwen

Owen is weer de hele dag aan het bouwen. Zijn Duplo toren wordt weer 100 keer per dag in elkaar gezet. Zelfs als we hem op bed willen leggen kan hij zijn bouwwerk niet met rust laten. Heerlijk als hij zich zo zoet kan houden met zoiets simpels.

>> Lees hier wat we vorige week hebben gedaan!

Waar kan jouw kind zich uren mee vermaken?

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge