Weekly Diary #88 – Hard werken in de tuin en de bossen in

We zijn weer een weekje verder, maar toch kijk ik nog terug op de week ervoor. We waren veel in de buitenlucht te vinden. Lekker in het bos of gewoon in de tuin. Ik kan er zo van genieten. Ook de jongens zie je genieten als ze weer naar buiten mogen. Al is het soms wel wat vermoeiend. Lees je mee?

Maandag

Macro madelief

Ik begin deze WD met een foto die mijn man. Terwijl ik deze maandagochtend met een moeder een bakje koffie aan het drinken ben is hij de bossen in gegaan met de macro-camera. Hij komt altijd thuis met schitterende foto’s. Veel foto’s van kriebelbeestjes, maar gelukkig ook voldoende mooie bloemen- en plantenfoto’s. Deze foto van een madeliefje wil je toch aan de muur?! (Bestellingen kunnen altijd geplaatst worden  ;-))

werken in de tuin

Steeds vaker spelen de buurjongens met elkaar. Ik dacht in alle rust een klein beetje aan mijn tuintje te kunnen werken, maar aangezien er allemaal buurjongens kwamen helpen moet ik opeens hard doorwerken. Wat een werk is er verricht. Ik moet nu heel snel verzinnen wat ik met dat stukje grond ga doen.

Dinsdag

Villa augustus

Vandaag gaan we er eventjes tussenuit met het hele gezin. We gaan een hapje eten bij Villa Augustus. Een overheelrijk restaurant waar gewerkt wordt met zoveel mogelijk producten uit eigen tuin. Heerlijk!

Villa Augustus moestuin

En in die tuin moeten we natuurlijk een kijkje nemen. Wat een mooie dingen staan hier en wat een hoop ideeën heb ik weer opgedaan. Ik had hier wel uren rond kunnen neuzen.

Plantenhal

Op de terugweg rijden we nog langs de Plantenhal. Het is een goedkope plantenzaak, waar ik niet met lege handen uit vertrokken ben. Met een hazelaar en een paar lavendelplantjes ga ik weer naar huis.

Woensdag

Duinen Oostvoorne

De jongens moeten hun energie kwijt. Ik ga naar het natuurgebied in de buurt van Oostvoorne. De jongens zijn helemaal blij dat opa en oma ook mee gaan. Wat een gezelligheid en wat een plezier hebben de jongens hier in het bossige duingebied.

Met het pondje

Met de pont gaan we weer naar huis. Owen ligt al snel te knorren in de auto, maar Morris kijkt met opa graag naar de bootjes.

Donderdag

Tea time

Als thuisblijfmoeder ben je alleen maar bakkies aan het doen. Haha, daar lijkt het deze week wel op. Een vriendin komt langs. Ik zie haar veel te weinig. Ik ken haar al zo lang en het is zo bijzonder dat we nu allebei een gezin hebben. Vooral omdat we allebei hartpatiënt zijn en het voor deze patiëntengroep niet vanzelfsprekend is om kinderen te krijgen.

Vrijdag

Bloggende mama

En nu moet er weer eens geblogd worden. Ik heb de hele week mijn computer niet aan kunnen raken en ik moet nu toch weer eens iets online plaatsen. Helaas denken de kinderen daar heel anders over. Ze zijn de hele tijd ruzie aan het maken en aan het gillen. Zo kan ik me toch niet concentreren?!

Zaterdag

Pearl Maassluis

Het is hoognodig dat papa een nieuwe bril krijgt. We brengen een bezoekje aan Pearl. Ik en de jongens gaan mee om advies (lees kritiek) te geven op de nieuwe bril. Helaas duurt het veel te lang voor de jongens en heb ik het gevoel op een stel wilde honden te moeten passen. Wonder boven wonder is er geen enkele bril gesneuveld, maar het scheelde niet veel.

Broerjtes spelen

Gelukkig kunnen de jongens ook heel lief zijn. Ik merk het steeds vaker dat de jongens meer met elkaar gaan spelen. Morris betrekt zijn broertje steeds vaker bij het spel en Owen kan zo leuk meedoen. Nu nog wat minder ruzie en dan is het helemaal gezellig.

Zondag

Bossen Oostvoorne

En weer zijn we in het Oostvoornese bos te vinden. Dit keer met andere opa en oma. Wat een heerlijke omgeving is het. De jongens nemen weer hun loopfietsjes mee, al geeft Owen het snel op en zit de helft van de wandeling op papa zijn rug.

Bevrijdingsdag Brielle

Het is bevrijdingsdag en hoewel we niet hadden verwacht hier iets speciaals voor te doen, belanden we toch op een soort militaire tentoonstelling in Brielle. Morris is diep onder de indruk van alles wat daar te zien is. Ik trouwens ook.

>Lees hier wat we vorige week deden

Ben jij ook zo graag buiten met de kinderen? Wat doe je dan het liefst? Let me know in the comments!

error

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge